Pozdrav,
Imam problem sa nemirnim radom navedenog auta u leru, obrtaji skaču gore, dole, padaju ispod 500 (pa sve do 300).
Našao sam mnogo problema kao ovaj po forumima (što stranim, što domaćim) ali riješenje nisam nasao, famozni kvar...
Ima sigurno 6 mjeseci kako se borim sa ovim, bez rezultata.
Ukratko,
Kada je auto van brzine obrtaji skaču gore dole, auto se trese i guši.
Isto se dešava i na benzinu i na plinu, sa tim što su na plinu oscilacije veće.
Kada se uključe potrošači (grijači siceva, klima ili ventilacija, grijanje šajbe..) oscilacije su znatno veće.
Ne tako često, dešava se da auto nece da upali (jednom u 7 ili 14 dana). Kada neće da upali, izvadim ključ, sačekm 5 sekundi, ponovo okrenem, i upali bez problema.
Primjetio sam da mali displej od board kompjutera sam gubi i pojačava osvjetljenje.
Kazaljka od potrošnje luta gore dole kada je auto u leru.
Auto 'grubo' radi između 1800 i 2000 obrtaja.
Do sada urađeno:
Zamjenjen DISA ventil (kod prijašnjeg nije radio motorić)
Zamjenjen separator uljnih para
Crijeva pregledana radi felsh vazduha, radjen dimni test, nigdje nije nađeno da uvlači felš.
Repariran alternator
ICV - Ler ventil očišćen
Throttle body očišćen
Vakum crijevo puklo sa u**** na regulator pritiska zamjenjeno kao i sva ostala vakum crijeva
Zamjenjena lambda sonda (nisam samo još vozio da urade adaptaciju).
Jedina greška koju je dijagnostika pokazala je bila lambda sonda.
Prema tome se nadam da nije protokomjer, ili sennzor bregaste, morala bi dijagnostika to pokazati ?
Vanos radi ok i ne čuje se.
Obišao 4 servisa i Bog zna koliko majstora, niko ništa nije uspio.
Ne znam sta dalje raditi...
Imam problem sa nemirnim radom navedenog auta u leru, obrtaji skaču gore, dole, padaju ispod 500 (pa sve do 300).
Našao sam mnogo problema kao ovaj po forumima (što stranim, što domaćim) ali riješenje nisam nasao, famozni kvar...
Ima sigurno 6 mjeseci kako se borim sa ovim, bez rezultata.
Ukratko,
Kada je auto van brzine obrtaji skaču gore dole, auto se trese i guši.
Isto se dešava i na benzinu i na plinu, sa tim što su na plinu oscilacije veće.
Kada se uključe potrošači (grijači siceva, klima ili ventilacija, grijanje šajbe..) oscilacije su znatno veće.
Ne tako često, dešava se da auto nece da upali (jednom u 7 ili 14 dana). Kada neće da upali, izvadim ključ, sačekm 5 sekundi, ponovo okrenem, i upali bez problema.
Primjetio sam da mali displej od board kompjutera sam gubi i pojačava osvjetljenje.
Kazaljka od potrošnje luta gore dole kada je auto u leru.
Auto 'grubo' radi između 1800 i 2000 obrtaja.
Do sada urađeno:
Zamjenjen DISA ventil (kod prijašnjeg nije radio motorić)
Zamjenjen separator uljnih para
Crijeva pregledana radi felsh vazduha, radjen dimni test, nigdje nije nađeno da uvlači felš.
Repariran alternator
ICV - Ler ventil očišćen
Throttle body očišćen
Vakum crijevo puklo sa u**** na regulator pritiska zamjenjeno kao i sva ostala vakum crijeva
Zamjenjena lambda sonda (nisam samo još vozio da urade adaptaciju).
Jedina greška koju je dijagnostika pokazala je bila lambda sonda.
Prema tome se nadam da nije protokomjer, ili sennzor bregaste, morala bi dijagnostika to pokazati ?
Vanos radi ok i ne čuje se.
Obišao 4 servisa i Bog zna koliko majstora, niko ništa nije uspio.
Ne znam sta dalje raditi...
Comment