RENAULT Megan II 1.5 dCi 2004 god. - otisla pumpa i dizna

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • renomegan
    CBC Početnik
    • 19.02.2008
    • 9
    • Ljubovija

RENAULT Megan II 1.5 dCi 2004 god. - otisla pumpa i dizna

Kupio sam Megan 1.5 dci 74 kw 2004 god. i za 2 meseca , koliko sam ga vozio , ugasi mi se u vožnji ( STOP , i pisalo je inection readmised ili tako nešto) . Odšlepam do ovlaštenog servisa , tamo pogledaju , neće upali i kad su skinuli filter nafte, dole talog koji privučen magnetom napravi krug veličine metalnog dinara. Ostavim auto kod njih i sutra mi jave da je otišla pumpa ( 700 e) , jedna dizna (400 e) i rampa ? (400 e) . Ja pristanem da to poruče i za 2 dana će mi ugraditi. Molio bih nekoga da mi malo pojasni jel to baš mora tako ili sam možda imao neku drugu varijantu jer je navodno auto dobar to je posledica lošeg goriva. Nisam imao uvid u te preglede dizni i pumpe tako da su mi mogli reći šta hoće i kako ću znati da su skinuti delovi moji itd... Unapred zahvalan!

Poruku izmenio: gordi014
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: Megan dCi

Jbg, common rail motor ima skupe kvarove, bio to renault ili neki drugi...

Ja se ne razumem dovoljno da mogu da kazem da li je bas sve to moralo da se menja, ili je recimo, pumpa bila razlog sto auto nije hteo da upali, a dizne su mozda problem od ranije, pa menjaju sve... Nije mi logicno da se to sve pokvari odjednom.
    Pricam cisto laicki, tako mi zvuci logicno, neko drugi ko se razume ce objasniti.

Najbolje bi bilo da si proverio bar na jos nekom mestu sta bi ti rekli, ali verujem da je to problem kad auto nije u voznom stanju. Ako je stvarno sve to pokvareno, onda je cena takva gde god da odes.

Inace, pitanje je koliko je to do goriva, prelistaj i neke strane forume, videces koliko ima istih takvih problema cak i na malim kilometrazama.

Comment

• dusanns
      CBC Veteran
      • 03.06.2007
      • 199
      • Novi Sad

Cisto proveri cenu za te delove na drugom mestu.
      A i da dodam da kad sam ja kupovao auto bila je prica za taj 1.5 da ima
      osetljive dizne i da znaju brzo da riknu (riknjavaju u paru)!!!
      http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• BaneT
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 562
        • Beograd

nažalost ovo je prilično čest problem kod 1.5dci motora. Problem je u pumpi Delfijevoj koja je osetljiva i dolazi do lomova unutar nje i koji se onda nabiju u dizne i od sve u 3 lepe. Ima na youtubu ovaj motor prikazan u 3d kako radi, pogledaj ga i biće ti jasnije. Savet br.1 je nikako voziti na rezervi i br.2 sipati na lukoilu ili omv-u

Comment

• BaneT
          CBC Senator XXL
          • 09.12.2005
          • 562
          • Beograd

zaboravih, mislim da se dizne mogu naći za po bar 50 e jeftinije

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Da da, sad se setih i ja da je dieselman na nekoj temi napisao da je kod 1.5 motora problem u Delphi pumpi koja onda napravi problem sa diznama, a kod Boscha toga nema.

Comment

• click
              CBC Veteran
              • 13.09.2007
              • 128
              • Beograd

Ne znam zasto rampu menjaju.
              Pumpa je Lucas-ova, a Lucas je deo Delphi grupacije. Toliko.
              Kvar je moguc sa takvim talogom kod svakog CR motora.
              Sudeci po filteru nafte, o automobilu nije vodjeno racuna.

Comment

• nenasan
                CBC Član
                • 15.10.2007
                • 73
                • Šabac

Pogledaj cene i kod drugih pa im se naj! keve! ako je dosta jeftinije.
                Jer možda se to meni učinilo ali mislim da je moj ortak na kliu 1.5 plaćao 250 e. jednu diznu.
                E a da ode sve odjednom?Pije vodu za pumpu i diznu ali kako mogu da znaju za rampu dok ovo pre ne poprave, mada sve je moguće.

Comment

• renomegan
                  CBC Početnik
                  • 19.02.2008
                  • 9
                  • Ljubovija

auto je popravljen , zamena pumpe , 1 dizna i rampa i još veliki servis , pa kočnice = 2000 e. Primećujem da bolje vuče što znači da i nije došao u baš najboljem stanju ( iz Belgije pre 2 meseca) . Ostaje dilema da li voziti ili prodati pa pući još ?

Comment

• jaksa
                    CBC Senator XXL
                    • 23.10.2004
                    • 701
                    • Novi Beograd, SC

Sad, voziti.

Comment

• Neskroman
                      CBC Član
                      • 23.02.2008
                      • 25
                      • Beograd

E jbg...

Ma nemoj sad da ga prodajes nikako, sad bi trebao da te sluzi...

ps. Citam postove i ne verujem... Ja sam pre 2 dana kupio megana 2003 1.9 dci, 120 ks u full opremi... Nadam se da me nece snaci ovako nesto...
                      Ja sutra idem u servis, javlja mi neku gresku check injection... ali se iskreno nadam da nije nista ozbiljno jer ima odmah da ga se resim...

Comment

• BaneT
                        CBC Senator XXL
                        • 09.12.2005
                        • 562
                        • Beograd

1.9 ima ako se ne varam boshovu pumpu tako da si mirniji.

renomegan@

prodaj ga! Bojim se da zamena jedne dizne nije najbolje rešenje.

Comment

• renomegan
                          CBC Početnik
                          • 19.02.2008
                          • 9
                          • Ljubovija

Neskromni , idi ODMAH na servis jer je to i meni pisalo ( ili slično ) kad je zaribala pumpa a moguće da je samo zapljana dizna . Možda je i sitnica al bolje je na vreme proveriti .

Comment

• Neskroman
                            CBC Član
                            • 23.02.2008
                            • 25
                            • Beograd

renomegan, hvala na savetu, bio sam danas, hvala Bogu, otiso bio grejac, samo jedan, zamenili mi to za 3000 din u hit autu... Servis je super ali kidaju s cenama... Neko je vec pomenuo gore pa da se ne ponavljam..

Znam da je OFF TOPIC ali moram da vas sve pohvalim sto se medjusobno savetujete oko svega, sto komentarisete i poredite usluge i cena ovlascenih i neovlascenih servisa, to je od velike koristi za sve!

Pozdrav

Comment

• renomegan
                              CBC Početnik
                              • 19.02.2008
                              • 9
                              • Ljubovija

Dobro si prošao , drago mi je da nisi nagrabusio kao ja i neka stane na tome , valjda će nas ovi francuzi poslužiti . Dieselman je meni dao tačnu dijagnozu , takve poznavaoce treba pozdraviti .

Comment

Working...
                              X