RENAULT Megan II 1.5 dCi 2004 god. - otisla pumpa i dizna

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • click
    CBC Veteran
    • 13.09.2007
    • 128
    • Beograd

@renomegan
    Imam par pitanja za tebe:
    1. Odakle je stigao i koliko presao auto?
    2. Gde si tocio gorivo i koje?
    3. Da li si odmah uradio veliki servis kada si ga kupio?

Comment

• BaneT
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 562
      • Beograd

jako dobra gore 3 navedena pitanja, pogotovo ovo drugo. Jer se bojim da naš narod sipa ovaj jeftiniji dizel i onda pospešuju ovakve kvarove.

Comment

• olala
        CBC Početnik
        • 06.02.2008
        • 9
        • Beograd

Originally posted by Neskroman
        renomegan, hvala na savetu, bio sam danas, hvala Bogu, otiso bio grejac, samo jedan, zamenili mi to za 3000 din u hit autu...
        Jedan komad je 3000 dinara, ili?

Zar ne bi trebalo da se menjaju sva cetri odmah, kako ne bi opet posle nekog vremena riknuo sledeci i tako u krug?

Comment

• Neskroman
          CBC Član
          • 23.02.2008
          • 25
          • Beograd

@olala

Jedan je 2000 i 1000 je dijagnostika...

Ima i neka kopija, kosta 1000 ali hteo sam da stavim original iako mi je decko rekao da su se i ovi sasvim dobro pokazali.

Pa neko nepisano pravilo je promenis sva 4 jer se pretpostavlja da su svi jednako stari sto znaci kad jjedan dotraje... i ostalima je proso rok...
          Ali ja nisam imao dovoljno para kod sebe jer su trebali jos nesto da mi rade pa nisam promenio. U svakom slucaju nista ne moze da skodi, kad rikne sledeci menjacu sve.

Comment

• renomegan
            CBC Početnik
            • 19.02.2008
            • 9
            • Ljubovija

odgovor click-u :
            - auto je uvezen iz Belgije kupljen na auto placu pre tri meseca
            - pisalo na tabli 91255 km , sada je 96 000 ( nije imao servisnu pa čisto sumnjam da je tačno )
            - sipao sam eurodizel ali nisam baš vodio računa gde sipam

i jedno pitanje :
            može li da se utvrdi stvarna kilometraža negde ?

Comment

• renomegan
              CBC Početnik
              • 19.02.2008
              • 9
              • Ljubovija

zaboravih da ti odgovorim za veliki servis , nisam ga uradio odmah jer sam vozio samo dva meseca i naravno pogrešio sam .

Comment

• Neskroman
                CBC Član
                • 23.02.2008
                • 25
                • Beograd

Ljudi, interesuje me zbog cele ove price oko dizni, dal bi trebao i koliko cesto da sipam one aditive u gorivo sto prociscuju dizne... U pitanju je renault megane 1.9 dci 2003... Ja sam sipao svojevremeno u audi a4 i golfa IV i stvarno sam osecao razliku, i u pravilnijem radu motora i u potrosnji ali bili su benzinci i nisu imali puno elektronike...
                Znaci interesuje me dal je bezbedno?
                U HIT AUTO su mi rekli da imaju aparat za to i da ciscenje kosta oko 50e, jel to preporucljivo i dal je cena ok?

Izvinjavam se ako nije tema, nek je moderator premesti...

Comment

• olala
                  CBC Početnik
                  • 06.02.2008
                  • 9
                  • Beograd

U HIT AUTO su mi rekli da imaju aparat za to i da ciscenje kosta oko 50e, jel to preporucljivo i dal je cena ok?
                  Mislim da OK cena. To bi valjda trebalo da se radi na svakih 20k predjenih, ili sam permutovao nesto?

Comment

• click
                    CBC Veteran
                    • 13.09.2007
                    • 128
                    • Beograd

@renomegan
                    Hvala ti na odgovorima. I pretpostavio sam da je negde dohvatio problematicno gorivo, vidim da si iz Ljubovije i znam da bas i nemate nazalost neki izbor benzinskih pumpi, sto je idiotski. Koliko sam ja cackao oko toga, MOL ima najkvalitetniji ED, pa navodno potom ELP. Jugopetrol ima onaj eko-dizel za koji mislim da je dobar za peci i furune, a eurodizel njihov.. pa nemam bas pohvalno misljenje o njima. Cuo sam i da OMV treba zaobilaziti.
                    Sto se tice kilometraze, to mozes proveriti u ovlascenom servisu preko broja sasije. Ne mozes saznati najtacniju kilometrazu, ali mozes saznati kada je auto bio poslednji put na servisu, pod uslovom da je isao u mrezu ovlascenih servisa u Belgiji (verovatno jeste..). Na taj nacin imas predstavu o pribliznoj kilometrazi.
                    Prvi put cujem za ciscenje CR dizni za 50 evra, mislim da je to neka zesca fora da se uzme lova na brzinu..

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Pa neko nepisano pravilo je promenis sva 4 jer se pretpostavlja da su svi jednako stari sto znaci kad jjedan dotraje... i ostalima je proso rok...
                      Ali ja nisam imao dovoljno para kod sebe jer su trebali jos nesto da mi rade pa nisam promenio. U svakom slucaju nista ne moze da skodi, kad rikne sledeci menjacu sve.

U Hit autu je ovo izgleda redovna pojava.

Meni su zamenili sva 4 grejaca na jednom servisu kad sam tek kupio auto, a ja naivan poverovao da treba.
                      Em sto auto nije pokazivao nikakve znake da sa grejacima nesto nije u redu, niti je registrovana neka greska u vezi s tim koju bi oni procitali na dijagnostici. Dosao sam u servis zbog totalno druge stvari, ne znam samo kako su od toga dosli do zamene grejaca, ali dobro...

Comment

• renomegan
                        CBC Početnik
                        • 19.02.2008
                        • 9
                        • Ljubovija

Juče se vraćam iz BG i prilikom preticanja , u četvrtoj brzina oko 130 km/h , oko 4 000 obrtaja , upali mi se STOP i na bordu piše Injektion faul . Malo pustim gas i odmah se ugasi stop ( kratko je pisalo , oko 2 sekunde ) a auto se nije ugasio nego nastavim normalno. Nazovem majstora iz ovlaštenog servisa ( koji mi je i popravljao ) i on mi kaže da je dizna dobila u povratu više goriva ili tako nešto (nisam ga baš razumeo ) .
                        Ako se nekom dešavalo slično ili neki savet bi mi dobrodošao .
                        Pozdrav

Comment

• dusanns
                          CBC Veteran
                          • 03.06.2007
                          • 199
                          • Novi Sad

Evo da saopstim moj slucaj...
                          Slicno mi se desilo na autoputu Beograd-Novi Sad, pri brzini od oko 140 km/h upalila se lampica stop i na boardu ispisalo injection fault i nije vise hteo da primi gas i nakon par pokusaja da ga upalim ne uspevam ama bas nista.
                          Odslepam ga do servisa (Renault Cvijic-ovlasceni servis) i sutradan kad su ga ugurali u servis javljaju mi da su ga upalili bez problema i da je prijavio dve greske ( visok pritisak goriva i jos nesto bez veze ) koje ne znace nista strasno i mogu da se obrisu....
                          No bilo kako bilo zadrze ga jos malo u servisu da ga ispitaju (posto imam jednog prijatelja tamo) i na kraju nakon svega pa i test voznje kazu da je sve ok kao neka truncica dosla do dizne i zacepila je. Silom prilike sama se odcepila i sve je ok a dizne su jako osetljive pa i najmanja truncica koja dodje do nje ume da napravi zbrku.
                          Likovi iz servisa su stvarno ispali maksimalno korektni, kad sam pitao koliko sam duzan za svo to njakanje,
                          kazu NISTA DRUZE samo vozi a ja se mal nisam onesvestio , eto i to se desava!!!
                          http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• ognjen79
                            CBC Početnik
                            • 14.11.2008
                            • 2
                            • Beograd

servis 1.5dci

Ljudi na koliko preporucujete da se radi redovan mali servis za megane 1.5dci i sta da se menja od filtera?
                            po orginalnoj servisnoj knjizici radi se na 30 000km kad se menja ulje, filter ulja a na 60 000km filtrer nafte, kabine i vazduha....valjda

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Re: servis 1.5dci

U nasim servisima su smanjili rok na 15 000 za zamenu ulja kad je sintetika u pitanju, tj. navodno je to zvanicno renault smanjio.

Sto se filtera tice, ovde ces naici na oprecna misljenja. Jedni tvrde (vecina) da treba menjati pre vremena, drugi tvrde da nema potrebe pre onog sto je fabrika propisala. E sad, ti vidi kom ces taboru da se priklonis.

Comment

• 21forever
                                CBC Početnik
                                • 25.11.2008
                                • 2
                                • trstenik

Re: RENAULT Megan II 1.5 dCi 2004 god. - otisla pumpa i dizna

u servisu Jezero u kg.meni su rekli da je reno preporucio zamenu ulja,filtera ulja i filtera vazduha na 10000 km a zamenu filtera goriva na 30000 km.
                                ja na mom Meganu ulje i f.ulja i f.vazduha menjam na 12-13000 km

Comment

Working...
                                X