Koje plocice???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nismo
    CBC Član
    • 29.10.2006
    • 84
    • BG-Konjarnik

dranix

izbor je bio izmedju nekih niparts i ETF-a. Svi ostali poznatiji proizvodjaci nemaju u katalogu pocice za moj auto, a sa niparts imam jako losa iskustva, tako mi je ostalo da poslusam iskusnog trgovca

Comment

• milan_g1
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2007
      • 863
      • Karaburma

Stavio sam nove Ferodo SL plocice i posle 150-200km su pocele da skripe kao GSP busevi! Hoce li to vremenom prestati ili su jednostavno takve? Ako ce stalno da skripe brzo cu da ih zamenim!!!
      Diskovi su stavljeni par dana pre plocica, novi
      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Trebalo je da uzmes FERODO Premier ali ti si hteo jevtinije...
        Lako se moze desiti da nastave da skripe do kraja. Kako koce?
        Ko zna. Mozda se i naviknes na skripanje vremenom. Dugo je do 15 000 km. Salim se.
        Vozi se lagano do 500km od zamene pa onda probaj da kocis par zescih kocenja ali na sigurnom mestu naravno i pazi da bez potrebe ne pregrejes diskove kao i da ne radis to po kisi. Mozda pomogne.
        Ko je menjao plocice? Jesu li ociscena lezista plocica dobro?
        Te plocice kao i vecina drugih imaju sloj protiv skripanja na ledjima.
        Da te sad ne pitam jesu li original i BLA, BLA.

Comment

• milan_g1
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2007
          • 863
          • Karaburma

Ja sam ih menjao, sve sam ocistio sto sam mogao, inace nisam gledao da prodjem sto jeftinije negu su tad u radnji bile samo cobest i te ferodo, jbg nisam znao za SL i Premier... a nije ni 100 dukata pa da ne mogu da ih zamenim ponovo, mada koce vrlo pristojno, jos uvek ih stedim ali fino "ujedaju", pocinju da skripe malo pre potpunog zaustavljanja.

Ako ne prestanu, ili ako se ne naviknem stavicu Premier ili neke "skuplje"
          Pozdrav
          "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Premier je klasika. Dosta su mekane i ne trose diskove. Izbacuiju prasinu manje-vise kao i ostale.
            SL su ipak najniza FERODO klasa ali bas tako da skripe ne bi trebalo.
            Nisam ni mislio da treba da je ocisceno leziste kao da je novo. To onda, znaci, nije problem.
            Sto se ujedanja tice ima dve vrste ujedanja na hladno i na vruce.
            To nisu plocice za neko zestoko kocenje i za usijane diskove kao sto i vecina plocica za normalnu upotrebu nije za tako nesto.
            Sta znam. Nisam nikada imao takve probleme. Kocim retko i dosta naglo, u smislu dosta odlucno, pa valjda i ne stignu da zaskripe.
            Nije to strasno sto ti se desava mnoge kocnice skripe jedino sto se neke bas jezivo cuju a neke manje. Igraju ulogu u skripanju i diskovi mada uglavnom vise plocice.
            Problem bi bio da lose koce ali ipak sacekaj jos i vozi se tako. Bice to u svakom smislu jos bolje nego sto je trenutno. Neka jos malo legnu i razrade se termicki.

Comment

• milan_g1
              CBC Senator XXL
              • 07.02.2007
              • 863
              • Karaburma

Pa dobro, ne kocim ja nesto zestoko, normalno u gradskim uslovima, cak i dosta manje od pojedinih koji voze ispred mene, dosta kocim motorom, staje lepo a to mi je najbitnije, i kad si vec pomenuo hladno i vruce primetio sam da bolje koce kad se malo zagreju, potpuno hladne osetno slabije hvataju nego kad se zagreju. A kada odlucno zgazim pedalu isto ne stignu da zaskripe. Ma nije ni bitno, kad bi mi samo to skripalo u autu onda bih se i sekirao a ovako se bas lepo uklapa u disharmoniju
              Pozdrav

Comment

• Dragon
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2006
                • 963
                • Beograd

Ja stavio LPR na preporuku majstora, a posle mi ljudi kazu da sam za te pare mogao i bolje da kupim. Uglavnom, skripuckaju malo kad lagano kocim, u ostalim slucajevima ne (diskovi su Meteli)

Ono sto je zanimljivo, u dve radnje u kraju, maltene jedna pored druge, imaju potpuno razlicito misljenje o LPR.
                U jednoj su ih nacrnili, dok u drugoj tvrde sa su best buy, da se niko nije zalio bla, bla...

Ne divljam u voznji tako da nisam primetio neke anomalije, a i presao sam tek oko 1000 kilometara. Pre odlaska na more jos jednom cu da pregledam trap i kocnice, pa ako nesto bude sumnjivo, zamenicu ih ETF-om.
                Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• milan_g1
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2007
                  • 863
                  • Karaburma

Ali nemoj da ih zamenis i sutradan krenes na put, daj im malo vremena pre puta.

Ja sam jednom prilikom menjao kugle pre puta, isao 7 dana na odmor i naravno sve u zadnji moment radim. Zamenim kugle i kada sam vec u kancelariji, skinuti tockovi rekoh ajde da zamenim i diskove (polovni, neobradjeni ali mnogo bolji od onih na autu). Zamenio sam ih i ceo put sam vozio kao penzioner jer su oastale stare plocice sa svojim urezima i ovi diskovi sa svojim urezima a kocenje ni u najavi!!! Tek posle mesec dva je to naleglo malo bolje.

E onda sam kupio nove diskove Febi Bilstein, nove plocice Ferodo SL i sada lepo koci

Comment

• Dragon
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2006
                    • 963
                    • Beograd

Da, u pravu si, posto treba neko vreme da sve to legne.
                    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• etibor
                      CBC Senator
                      • 12.05.2008
                      • 293
                      • Pancevo

Ja sam menjao sva cetiri diska i plocice, pre dve nedelje. Tek se sada oseti da su poceli da koce onako kako treba. A dnevno prelazim oko 50km. Nazad Jurid, a napred CAR diskovi (na zalost nema ni Jurid ni ATE prednjih u mojoj velicini) i ETF plocice. Malo mi skripe prednji ali nije strasno, nadam se da ce vremenom da prestanu. Ali mogu vam reci da koce ko ludi, ako stisnem malo jace izacicu kroz soferku...
                      Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Tako i treba da koci. Pa vezi se.

Comment

• etibor
                          CBC Senator
                          • 12.05.2008
                          • 293
                          • Pancevo

Moracu da ugradim jos jedan pojas... E to jos niko nije uradio...

Pozdrav za M-powera. To je njegova kombinacija kocnica... hoce da me ubije...
                          Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• BokiRS
                            CBC Veteran
                            • 20.06.2008
                            • 174
                            • Beograd

Ne znam koje su mi plocice sad na autu ali koce ko lude.Ali vec su se dosta potrosile i vreme je za zamenu.S obzirom da su mi diskovi jako dobri zamenicu samo plocice.Na M-ovu preporuku uzeo sam ETF pa cemo videti kakve su.
                            ne moze brze,jurimo 30

Comment

• djella
                              CBC Član
                              • 15.01.2008
                              • 41
                              • Brisel

Re: Koje plocice???

pozdrav,
                              proslog leta stavio sam napred na nove bendix diskove, luksh-ove plocice. mogu vam reci da nisam zadovoljan uopste. lose se ponasaju i skripe i cvile i haos, prethodne su mogle jos da teraju ali sam ih zamenio jer su procvilele, i mislio sam da ce sa novim biti kako valja, medjutim z.... sam se onoliko.

Comment

Working...
                              X