Ispala poluosovina iz menjaca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Ispala poluosovina iz menjaca

Pre nekog vremena mi je pukla manzetna poluosovine do menjaca, zamenio sam ju kod majstora, posle mesec dana je pukla, kupio sam novu malo kvalitetniju (jedva sam pronasao) ali nikako da je zamenim, planirao sam ovaj vikend ali kasno, danas me auto izdao. Poceo je da trese na nekih 50 kmh, praceno lupkanjem. Tresenje je bilo zastrasujuce, krenuo sam ka majstoru i stigao tacno do njegove garaze, na srecu! Dok sam se okretao, namotan pun, krecem i samo je zakrkljalo i auto uopste nije vukao. U trenutku pomislim kvacilo ili menjac jer krkljanje pocinje pustanjem kvacila kada je u brzini. Podignem haubu i majstor mi kaze da je ispala poluosovina. Ujutro ce da je skine i da vidi kolika je steta. Moje pitanje posle kilometarskog uvoda jeste: sta je sve moglo da strada? Sta tu ima da se menja? Ja znam da ima neki osigurac koji je evidentno ispao, sta jos tu ima i koliko moze da kosta popravak? Hvala, cao
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
  • tamburski
    CBC Senator
    • 27.09.2007
    • 210
    • PANCEVO

Naj verovatnije ce ti trebati usluga limara
    a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• GadGet
      CBC Senator
      • 15.08.2007
      • 206
      • Nbgd, Vozdovac

Koji auto, koje godiste, da li je udaran....?

-eventualno neki nosac motora
      -staviti podlosku na homo zglob, nije pravo resenje
      -95% limar, ako ima svrhe raditi

Comment

• milan_g1
        CBC Senator XXL
        • 07.02.2007
        • 863
        • Karaburma

Sto limar ljudi? Niste me razumeli, poluosovina je ispala iz menjaca, kada pustam kvacilo menjac okrece onaj zglob ili sta je vec ali poluosovina je samo naslonjena na njega, ne okrece ju! Znaci to je gde poluosovina ulazi u menjac, ima manzetna sa srafovima, mene interesuje sta je ispod te manzetne (zglob, lezaj, kugla, osigurac...??)

Za sta ce mi limar, nista nije udareno, pokrivljeno, nikakva havarija

Na slici nije moj menjac, samo ilustracija mesta problema

Auto je Golf 1 1.6D, 1980 god, sigurno jeste udaran za ovih 30ak godina, ali trapovi su mi dobri, nigde ne vuce, ne trese... samo mu malo ispadaju poluosovine

Edit:
        Evo slika

Ova crvena linija oznacava mesto gde je pukla manzetna i gde se poluosovina odvojila od menjaca. Ovo plavo (CV joint ako se ne varam) i dalje stoji na menjacu, nije pomereno, kada pustam kvacilo to se okrece a poluosovina ne! Nadam se nda je sada malo jasnije
        "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• milan_g1
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2007
          • 863
          • Karaburma

Sve je namesteno, samo je osigurac stradao

Comment

• milan_g1
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2007
            • 863
            • Karaburma

Ljudi od kad sam bio kod majstora da mi namesti poluosovinu od tad mi u toku voznje stalno nesto udara i cangara u toku voznje, preko rupa. Udara onako metal o metal i cas mi se cini da je napred, cas pozadi, nema sanse da tacno odredim odakle lupa. Auto se normalno ponasa u voznji, samo nesto cangara po tockovima! Juce uhvatim malo vremena i skinem prvo jedan tocak (levi prednji) i sve stoji normalno, cvrsto stegnuto... Skinem drugi, desni kad ono fali osigurac-granicnik plocica, onaj sa gornje strane! Negde je ispao i plocice imaju slobodan hod uzduz diska. Nisam mogao da verujem da to moze toliko da lupa, namestim i sada nema cangaranja iz trapa.
            Inace to nema nikakve veze sa majstorom koji je namestao poluosovinu jer nije na tom tocku, taj tocak nije dirao, slucajnost ali zamalo da odem da se malo svadjam.

Eto samo sam hteo da podelim iskustvo sa vama, pozdrav

Comment

• Aki
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2006
              • 1133
              • Beograd
              • Yugo 1603, Yugo 1301

"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
              - Lousie Smith

Comment

• milan_g1
                CBC Senator XXL
                • 07.02.2007
                • 863
                • Karaburma

Smesno, ali lupa brate mislim da ce da se raspadne auto! Sad je

Comment

• oooo quattro
                  CBC Veteran
                  • 01.08.2007
                  • 126
                  • Zrenjanin

i ja sam imao takvo iskustvo sa pločicama samo na z101. Auto bio (pošto sam ga davno prodao) utegnut sve na svom mestu ali po rupama ili pružnim prelazima nešto lupa. Ja mislio šolje amortizera, letva volana.... I jednom prilikom pričam sa nekim tipom slučano o tome, a on meni ajde me provozaj da čujem. Ja ga provozam i on mi kaže šta je, zamnim i super!

Inače što se poluosovine kod golfa tiče na krajevima iste su hkz na točku i hkz do menjača (tako ga majstori zovu) Ako ti nije riknuo taj zglob do menjača imaš sreće. Mislim da ok košta oko 50 evrića.

Comment

Working...
                  X