ako imam felne 7jx15 h2 et26 koju sirinu guma mogu da stavim na njih? trenutno imam 205 jel moze da se stavi na te felne 195 recimo? izvinjavam se ako je glupo pitanje al ne znam nista o tome
The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.
hehe brdjanine bas si mi pomogao ;] koristio sam search i pola sata citao o felnama i gumama a nisam nasao to sto me zanima pa sam zbog toga postavio konkretno pitanje....
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
195 je minimum sto ide na 7J a nekih 245mm je max, idi na http://www.1010tires.com/tiresizecalculator.asp unesi samo dimenziju gume i kao trecu stavku ce ti izbaciti Rim Width Range tj. raspon sirina felne na koje ta guma moze da ide
Upravo tako. 195 na 7J izgleda "malo" nategnuto.
Po meni bi trebalo najmanje 205 za 7J.
Imam 195 na 7J pa znam.
Nije da nesto smeta ali daleko od toga da je idealno.
Ok znaci definitivno mogu 195 na 7J bez nekih posledica osim sto ce volan da mi bude malo laksi, sto cu jeftinije da placam gume, mozda budem malo nestabilniji u krivinama i mozda trosim goriva malo manje... Dranix da nemas mozda neku fotku kola gde bih mogao da vidim sta znaci to "malo" nategnuto? ;]
Možeš kad god hoćeš da vidiš kako izgleda 205 na 7J. 245 u par postova iznad, siguran sam da ne bih stavljao. Možda zavisi od same gume, Hitris za malo i pretiču. Ako gledamo fabričke specifikacije za Stilo, a ja uvek radije gledam fabričke specifikacije nego da eksperimentišem, na 16x7J stavljaju 205/55R16 gumu. Verovatno može i broj manje ili broj više, ali dalje od toga se ne bih zezao.
205 ti je siguran izbor, ako si već 'teo duboku felnu, moraš na nju da staviš i odgovarajuću gumu. Ono iznad sam samo izneo svoj utisak, da garantujem vizuelno da Hitris ima mesa za siguran centimetar užu gumu, odnosno po 5mm sa svake strane, bez većih problema.
Zapravo u mom slučaju to što malo viri mi se i sviđa, čuva felnu od ivičnjaka, tj. ako se parkiraš pažljivo, verovatno ćeš biti u prilici da se parkiraš do samih ivičnjaka, a da u isto vreme sačuvaš i okvire felni.
Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
nisam ja hteo te felne, vec sam ih dobio na autu kad sam ga uzeo, e sad jeftinije je zameniti gume nego felne, sad imam 205ice i generalno mi nista ne znace osim sto su skuplje od 195 i sto su na ivici da kace rubove a nekad i zakace kad natovarim troje ljudi pozadi, tako da mi je jeftinije da zamenim gume nego gume i felne, zato i hocu da stavim 195 na te felne ako nema nekih vecih posledica izazvanih tom promenom zbog ovih felni naravno.
Comment