Pitanje u vezi kočnica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Manijak
    CBC Član
    • 25.05.2008
    • 26
    • Austrija

Pitanje u vezi kočnica

Ovak malo mi se spigao desni disk i trese kod kočenja.
    Diskovi su novi nema 10 kkm odkad su mjenjani.

Jel mogu kupit samo taj jedan disk i zamjenit ga s obzirom da je ovaj drugi ok. Naravno kupio bi istu marku..
    Bar mislim da je do njega.

Imam stare diskove pa bi probao stavit na desnu stranu stari da prvo vidim jel do njega a onda bi mjenjao ak je. Jel se može kaj oštetit ak je lijevi disk novi a desni oraubani za testiranje da vidim jel trese??
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

pozdrav
    prvo mi reci sta je "spigao"?i sta je "oraubani"?tako da mogu da razumem celu situaciju...drugo mislim da ako zivis u austriji tesko da ces naci samo jedan disk da kupis ,jedino ako probas preko ovlascenog servisa,mada i to tesko jer vecinom svi prodaju komplet.e sada mene bi vise brinulo zasto ti se "spigao" disk...mora da postoji razlog..i nema veze sto si presao sa njima samo 10000km ima ovde majstora koji ih zeznu i na manjoj kilometrazi
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Manijak
      CBC Član
      • 25.05.2008
      • 26
      • Austrija

Pa bilo je ovako.

Auto je imao prve diskove do 140.000 km i došlo vrijeme za izmjenu.
      I tako uzeo sam zimmerman diskove i ferodo target pločice koje su zamjenjene. Sve je montirano ispravno i bilo je ok dok nisam na autocesti pri brzini od 140km naglo zakočio i odonda je počelo tresti nekaj sa prednjeg desnog kotača. Pretpostavljam da je do diska jer ne trese u vožnji. Dok se koči lagano trese volan pri brzini većoj od 100km.

Sad ja bi probao na desnu stranu stavit taj stari disk koji ima risove i debeli zub pa probati jel i s njim trese pa ak ne trese uzeo bi novi disk ak se da nabavit ili opet par. A kak mi se neda skidat i lijevu stranu koja je ok stavio bi samo na desnu stari disk za probu i njegove stare pločice(imam sve u garaži). Jel se može tak nekaj radit da se ne poremeti rad kočnica.

Spigao je iskrivljeno a oraubano potrošeno.

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

jednostavno ti se disk iskrivio od prevelike toplote kada si zakocio sa 140 jer je loseg kvaliteta.ne znam koji je auto,ali diskovi tj.par diskova ne kosta nesto mnogo.bolje uzmi jurid ili brembo diskove ne kostaju nesto vise mozda cak i manje,ali su kvalitetniji.ako zivis u Bechu mogu te poslati na mesto gde ces sigurno dobiti diskove za manje novca

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Manijak
          CBC Član
          • 25.05.2008
          • 26
          • Austrija

Ma ja ih nabavljam po veleprodajnoj cijeni tak da lova nije problem.

Eh a nisi mi odgovorio jel može na jednoj strani novi a na drugoj stari disk za probu jel tresu. Ipak šta je sigurno sigurno je. Mislio sam da je lager ali ništa ne zuji. Čuje se samo neko malo cviljenje kad ulazim u zavoj.

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

ma normalno da moze za probu,mada ja tako ne bih vozio dugo
            probaj da vozis i kada osetis da trese polako ,i samo malo stisni kocnicu i ako osetis da polako prestaje treba da je to to

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Manijak
              CBC Član
              • 25.05.2008
              • 26
              • Austrija

A kakvo su smeće ti diskovi. Ovi original GM izdržali 140kkm a ovo sranje zimmerman nemože ni 10kkm. Radi se o opel astri g.

Comment

• Azbest
                CBC Član
                • 28.04.2008
                • 34
                • Tarnow

Nema ništa bez diskova iz Kikinde, viđao sam iz Kine pa to je da plačeš.
                Ipak, nije mi jasno da se disk iskrivi, kakve su ti to pločice ?
                Ako je bilo mokro na putu onda hoće da prsne disk i ne vidiš prskotinu bude tanja od vlasi kose ali kad kočiš kola počnu da rade "strojevi korak".

Comment

• X9
                  CBC Senator XXL
                  • 28.06.2005
                  • 3179
                  • Wien-Sabac
                  • RX-8 i X-9

pa ajde da kazemo da vaze za srednju klasu diskova.medjutim ja sam chak par puta i originalne diskove spaljivao sa manijacenjem po kocnici i pokusavanjem da sa malo vecih brzina stanem....ima ovde i onih koji su ih dovodili do usijanja pa su chak i svetleli u mraku.
                  zimmerman zaobidji vidjao siajset istih kobajagi sportski modeli sa rupicama koji su imali posle kratkog vremena pukotine blizu istih

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• dfast
                    CBC Senator XXL
                    • 26.05.2005
                    • 1302
                    • Hoofddorp NL /Bgd

Istina je da Opel ima odlicne fabricke diskove, meni vectra presla 220kkm i jos su na njoj fabricki diskovi samo par mm tanji od fabricke mere. Kako sam dobio od kolege GM nove diskove, cekam samo da potrosim ove plocice pa da stavim sve novo u paketu.
                    Ista stvar se i meni desila na prethodnom autu, stavio sam neke iz nizeg ranga i posle nekoliko jacih kocenja levi disk je krenuo da baca.

Comment

• Manijak
                      CBC Član
                      • 25.05.2008
                      • 26
                      • Austrija

Da a mogu ti reč i da je puno bolje kočio sa gm diskovima mada su bili potrošeni do bola.

Eh a reko mi kolega da može i trest do kliješta. Kak da to provjerim?

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Ne moze... ako jedna klesta losije rade, dolazi do zanosenja, ne do tresenja....
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• kwisko
                          CBC Veteran
                          • 14.04.2008
                          • 124
                          • bg

Originally posted by Manijak
                          Da a mogu ti reč i da je puno bolje kočio sa gm diskovima mada su bili potrošeni do bola.

Eh a reko mi kolega da može i trest do kliješta. Kak da to provjerim?
                          vidi ne razumem zasto izmisljas toplu vodu , skines disk i odneses kod strugara da ga obradi ( da ga poravna ) i vratis nazad i ako ponovo pocne da se isto ponasa onda lepo znaci da je disk ( a to i najverovatnije jeste u pitanju ) pokrivljen od prevelike toplote ... Onda lepo odes kupis nov ( kad ti to vec nije problem jer4 ih dobijas po vp ceni kao sto si rekao ) i nemas sta da razmisljas jer na auto samo dve stvari nisu za zezanje : KOCIONI I UPRAVLJACKI SISTEM , bez svega ostalog moze(ako je frka ) da se vozi ( to ti kazem kao profesionalac jer vec 10 godina radim kao automehanicar i u proseku 99 % nesreca se desava bas zbog neispravnosti jednog od gore dva navedena sistema )
                          Ne zameri na mom malo grubom postu ali me svaki put iznervira kada vidim da se neko igra i potcenjuje svoj zivot

Comment

Working...
                          X