Šasija... hasan seckati

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dumbarajko
    CBC Član
    • 01.05.2005
    • 19
    • BeGe, Vracar

Šasija... hasan seckati

uzmem nekog oldtajmera. odsečem mu krov. jel rađeno to negde? ima nekih resursa na mreži? ja ovo što sam našao to su sve neki kadilaci iz 50ineke koji su pravljeni po ugledu na abrams tenkove... njemu ne bi smetalo ni da ga presecem na pola

evo ga leto i sunce i ima da padne fun auto za male pare. jel' to moze da se registruje posle?
  • manijac
    CBC Veteran
    • 30.03.2005
    • 109
    • Bor

Trebas posle na atest da ides koliko sam se ja raspitivao to ti je u Srbiji oko 400 eura.

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Btw, ako uzmesh nekog "rasnog" oldtajmera samo cesh mu ubiti cenu takvim chinom... Za pochetak ti predlazhem jednog fikus-a, ono jeftin je - pa ne boli ako zhelish da vezhbash...
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

Bas tako

Comment

• dumbarajko
          CBC Član
          • 01.05.2005
          • 19
          • BeGe, Vracar

majoook... ja bi nekog taunusa ili cortinu... imaju lepu liniju, jeftini su, deluju cvrsto i kroz maglu mi se javlja da su postojali V6 motori za njih. osim sanki sa donje strane, jel bi trebalo jos nesto dodavati gore?

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

auto je kutija, ako odseces jednu stranicu (krov) kutija se raspada.
            za ideju secenja krova u obzir dolazi samo auto sa sasijom (kao kamion ili dzip) gde je krov ukrasni element a ne noseci deo karoserije (nosi i motor izmedju ostaloga), recimo VW Buba, Citroen neki sa hidraulikom ili 2CV6, Fica, neka od pomenutih americkih (kamionski pravljenih) ladja i slicno.

uglavnom moderni auti samonosece konstrukcije nisu pogodni bez ogromnih prepravki, prakticno nanovo konstrukcije i proizvodnje karoserije da bi makar dostigli pocetnu fabricku cvrstocu a bez krova.

to se posebno odnosi na ekstra jake A stubove koji nose motor, trapove, i apsorbuju torzione sile. uz to spadaju i dupli pragovi i ostala ojacanja na nacin da se proizvede struktrua nalik sasiji kamiona.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Zar fica nema samonosecu karoseriju ili neku polusasiju?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

Originally posted by dumbarajko
                majoook... ja bi nekog taunusa ili cortinu... imaju lepu liniju, jeftini su, deluju cvrsto i kroz maglu mi se javlja da su postojali V6 motori za njih. osim sanki sa donje strane, jel bi trebalo jos nesto dodavati gore?
                Ima ih u V6 varijanti tih Taunusa,jedan moj drugar se zanosio pravljenjem Cabrioleta od istog malo se vozio pa prodao,bese to pre nekih 10god

Comment

• dumbarajko
                  CBC Član
                  • 01.05.2005
                  • 19
                  • BeGe, Vracar

Originally posted by brick
                  auto je kutija, ako odseces jednu stranicu (krov) kutija se raspada.
                  za ideju secenja krova u obzir dolazi samo auto sa sasijom (kao kamion ili dzip) gde je krov ukrasni element a ne noseci deo karoserije (nosi i motor izmedju ostaloga), recimo VW Buba, Citroen neki sa hidraulikom ili 2CV6, Fica, neka od pomenutih americkih (kamionski pravljenih) ladja i slicno.

uglavnom moderni auti samonosece konstrukcije nisu pogodni bez ogromnih prepravki, prakticno nanovo konstrukcije i proizvodnje karoserije da bi makar dostigli pocetnu fabricku cvrstocu a bez krova.
                  e po to je to, znam ja sve to u teoriji, al bi mi godilo da vidim nesto sto je radjeno u praksi. ja mislim da ako ga utegnem sa donje strane i gore mu duz zadnje odsecene linije krova stavim jednu onu cevku od koje se prave rol barovi koja se ucvrsti za zadnje kosheve i na jos pa mesta da imam razumno cvrst auto... necu sa njim na paris - dakar, nego lagani cruising

ono sto sam video da masovno rade na takvim konverzijama jeste da gore metnu rol bar, like so:

al' to mi žnoru big time

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141

to verovatno tako moze, ali to mora da se proracuna a ja ti tu ne mogu pomoci. treba da nadjes nekog konstruktora auto karoserija sa iskustvom da da osnovne smernice i pocetne proracune. ili da nadjes neki softver koji ti omogucava virtuelno konstruisanje auta, ako tako nesto postoji uopste za PC platformu.

postoji i metod probe i pokusaja ali to mi nekako ne lici na efikasno koriscenje resursa (para i vremena, ulozenog truda).

ionako podosta fabrickih modela auta sa samonosecim karoserijama ima problema sa uvijanjem karoserije (torzijom) i sa krovom- recimo podignes dizalicom da promenis tocak a ono karoserija "prozeva", ili se popnes na visi ivicnjak a karoserija krcka od uvijanja, ili pucanje sofersajbne tako cesto na novijim autima usled uvijanja karoserije tokom voznje, itd...

auto sa sasijom u startu otklanja vecinu tih problema ali ih je teze naci jer su to uglavnom starije konstrukcije od pre 50tak godina.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• b_samardzic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 1557
                      • Smederevo

RENAULT 4 ima sasiju ali je ruzan!!!!!

Comment

• milannik
                        CBC Senator XXL
                        • 23.12.2004
                        • 1455
                        • Niš

I wartburg i trabant imaju sasiju!

Comment

• dumbarajko
                          CBC Član
                          • 01.05.2005
                          • 19
                          • BeGe, Vracar

brate briče, hvala na inputu znači projekat izrešetan i oboren u plamenu i pre nego je otpočet

čisto da ne odustanem bez borbe, jel ima neko telefon onih entuzijasta u rakovici što vare rol barove našim trkačkim... hm... veličinama? ja sam imao jednog u zemun polju al' oni sad prave ove alu roletne i čuda... daleeeeko isplativije...

Comment

• Uros Piperski
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2005
                            • 2978
                            • Beograd

Zasto ne uzmes sasiju od gore pomenutih automobila i na nju stavis neku lepsu karoseriju? Rezultat ce biti mnogo bolji uz samo malo vise opsla... Ipak su glave u pitanju (tvoja i nase)

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141

nemoj da odustajes tek tako. prati situaciju, oglase, na drugi nacin i vrebaj pogodnu priliku da se pojavi adekvatno vozilo za tvoj projekat.
                              samo kazem da se ne zalecesodmah na prvu loptu vec da sagledas malo siru sliku, sve do kraja projekta i da to uzmes u obzir pri odabiru baze, auta koji ces preurediti. to iz razloga da projekat prodje sto jeftinije i sa najmanje problema.

nadji nekoga kao na primer ti koji prave rolbarove i popricaj o finansijama za jedno ili drugo ili trfece resenje(izbor) zavisno od odabranog auta.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

Working...
                              X