reglaza trapa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mrki
    CBC Senator XXL
    • 08.11.2006
    • 550
    • nis, serbia

reglaza trapa

drugari,
    kao sto vec napisah pre par stotina km kupih 4 nove gume tigar Sigure i danas vozih auto na reglazu trapa. reglaza mi je bila neophodna jer mi je auto imao izuzetno jake vibracije na upravljacu pri brzinama vecim od 90kmh .

danasnjom reglazom je po recima majstora, auto doveden u fabricke mere, ali pri brzinama preko 120kmh i dalje se javljaju vibracije na upravljacu.
    moram da naglasim da nisu jake, ali ja ih primecujem.
    vise nisam siguran da li se vibracije tog stepena mogu tolerisati i da li je to normalno, s obzirom da je u pitanju manji gradski auto.
    BTW, mislim da lagano postajem Stevo Zigon iz majstorske radionice
    da li ima leka za moj auto ili da idem psihijatru =]
    pozdrav i hvala unapred na odgovorima
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

je li bilo vibracija pre zamene guma?
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• mrki
      CBC Senator XXL
      • 08.11.2006
      • 550
      • nis, serbia

lose sam napisao:
      sa starim gumama volan je vibrirao na brzinama vecim od 90kmh, kada sam stavio nove, vibracije su se ublazile.
      danas, posle reglaze, vibracije se javljaju pri brzinama preko 120kmh.
      jesu minimalne, ali ja ih primecujem.
      mozda sam ja paranoican, jer kada bi neko drugi vozio moj auto mozda ih ne bi provalio... ali, ovako

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

To shto ti je pre zamene guma auto tresao bilo je do guma. Sa novim gumama imash nove simptome koji se ispoljavaju i nakon reglazhe trapa, ali nigde nisi napomenuo, pa onda ja pretpostavljam, da nisi balansirao te nove gume?

Nemoj da te zavara chinjenica da su gume nove, i one moraju kod nekog krshtenog vulkanizera na balansiranje, tim pre shto je u pitanju Tigar. Imash negde u ovoj sobi (moju) temu o Tigru Prima, ako imash slobodnih par chasova prolistaj temu i videcesh kakve sam ja muke imao zbog para neizbalansiranih, takodje novih guma. =]
        http://www.bmw.tv

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Da, @mrki nisi napisao da li si nove Tigruse balansirao nakon montaze ? Ako nisi, to je prva stvar koju treba uraditi, pa onda tek ostale stvari...

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

kakve veze ima proizvodjac guma? ko god da je proizveo, guma se posle montaze MORA balansirati. to sto je radjena reglaza je za konkretni problem sporedno i ne vidim kako bi pomoglo da vibracije nestanu.
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• mrki
              CBC Senator XXL
              • 08.11.2006
              • 550
              • nis, serbia

gume sam odmah po kupovini balansirao i sa novim ventilima montirao na auto.
              cela akcija me je kostala 1000,oo, a montaza je bila besplatna.
              ne kontam da je toliko velika filozofija balansiranje guma?!
              overspeed:
              mislis da ce novo balansiranje resiti vibracije?
              idem da nadjem tvoju temu.
              pozz

Comment

• overspeed
                CBC Senator XXL
                • 24.05.2005
                • 2779
                • Kosovska Mitrovica

Nije da ce novo balansiranje odradjeno tek reda radi reshiti problem, vec treba odraditi i to balansiranje onako kako treba, pochevshi od pravilnog izbora parametara u softveru za balansiranje. Uostalom, ako si vec otishao da trazhish "onu" temu tamo je sve natenane opisano, videcesh i sam...

Dodushe, tema je pogolema, tako da te ochekujem nazad u ovu temu negde u avgustu...
                http://www.bmw.tv

Comment

• mrki
                  CBC Senator XXL
                  • 08.11.2006
                  • 550
                  • nis, serbia

ma vec sam procitao sagu o balansiranju isada sam bas nervozan.
                  ja sam uradio odmah balansiranje po kupovini,.
                  radio je tigrov majstor, na masini,ali ja nisam imao uvid kakve su brojke.
                  video sam da nije bilo problema, jer je balansiranje trajalo veopma kratko i cak mi je rekao da su mi felne u extra stanju i da su gume ok .

ne znam gde sada da radim balansiranje? Nis auto, agrohim, nesto trece?

ja sam bio ubedjen da je stvar u reglazi.
                  kako majstori podesavaju uglove osovina i tockova tj. na koje vrednosti, ako je fabricka norma na primer izmedju 4,5 i 7,5 stepeni? kako ce podesiti ugao na 5.5, ili 6.0 ili 6.5 stepeni...?

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

Pa otidji kod nekog vulkanizera drugog i neka stavi tochkove na mashinu i proveri dal bacaju.Ako bacaju odesh kod tog shto ti je balansirao i lepo kazhesh da opet sve montira i da nije lepo to odradio.

I love my

Comment

• kwisko
                      CBC Veteran
                      • 14.04.2008
                      • 124
                      • bg

ufff

vidite ovako svi su se fokusirali na gume a nikome nije palo napametda je moozda u pitanju neispravnost trapa dakle evo kakav sam ja slucaj imao :
                      odem u tigar i uzmem 2 bf godrich gume , covek lepo zameni ventile , napuni azotom i izbalansira gume i ja normalno auto prebacim sa jedne na drugu dizacu (da bih centrirao trap) covek podigne auto i krene da steluje trap na mere , ja udjem za njim da pogledam kakav mi je auto odozdo i desi se sledece : covek mi kaze ima da ga utegnem extra a ja mu se nasmejem jer mi se raspadale i obe kugle i obe spone , lepo izvadim svoju sluzbenu legitimaiju (automehanicar u GSP-u ) i kazem mu jelte kolega a jeste bas sigutni da ovo moze da se centrira ?!?!?!?! SAmo me je blagoteleci pogledao i rekao pa znas nemoze idi prvo uradi kugle i spone ............... Poenta price je koliko mu je stvarno trap ispravan (verujem da mu je problem u letvi volana ili krajevima spona ) , jer se meni slicno desavalo dok nisam utegao trap ............

Comment

• mrki
                        CBC Senator XXL
                        • 08.11.2006
                        • 550
                        • nis, serbia

@kwisko>
                        auto mi je star 3 godine i presao je 37000km.
                        ne verujem bas da mu se bilo sta na trapu nalazi u katastrofa stanju.

jel moze neko da mi da odgovor na pitanje koje sam postavio u prethonom postu o reglazi trapa!

Comment

• zoki becejac
                          CBC Član
                          • 01.04.2008
                          • 89
                          • niš

idi do agrohima i trazi Ivana preporuka Zoki becejac i sigurno ce ti resiti problem samo detaljno objasni problematiku

Comment

• mrki
                            CBC Senator XXL
                            • 08.11.2006
                            • 550
                            • nis, serbia

u Agrohimu sam radio reglazu, ali ne i balansiranje (u Tigru) ,
                            tako da cu za koji dan da odem na novo balansiranje guma.
                            ovog puta ce to biti A-him.

Comment

• M626
                              CBC Senator
                              • 12.01.2006
                              • 200
                              • Beograd, Konjarnik

Proveri da ti neka od felni nije kriva...
                              Po recima majstora, ako trese na brzinama na kojima ti kazes, onda su zadnje gume/felne u pitanju.

Poz.
                              Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

Working...
                              X