Kako skladistiti zimske gume za vrijeme ljeta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GaD
    CBC Član
    • 15.08.2005
    • 74
    • Podgorica

Kako skladistiti zimske gume za vrijeme ljeta

Pozdrav,

kupio sam dvije nove ljetnje gume i sad imam "viska" dvije zimske gume. Kako preorucujete da se te gume skladiste? Ja sam mislio da ih stavim u lezecem polozaju (uspravno je kao sto stoje na kolima) jedna pored druge, na stolu u garazi gdje nema svjetlosti ?

Jel to ok ?

P.S.

Da napomenem da nemam felne za njih.
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Lezeci svaka posebno i okreci ih mesecno ako je velika vrucina. Ipak je najgore za gume da auto stoji na istom mestu dugo. Skladistenje nije tako kriticno ako ih nista ne pritiska jako i ako ne stoje godinama tako.
    Probleme sa balansiranjem prouzrokuju i preterano krive felne sto gotovo svi zaboravljaju pa krive iskljucivo gume. Toliko rupa na putevima pa nije ni cudo sto je cesto tako.
    Po nekim normama ne bi smelo da se predje 20 grama a postoje tegovi i od 50 grama. Znaci da ima razloga za to.

Comment

• GaD
      CBC Član
      • 15.08.2005
      • 74
      • Podgorica

Hvala

Comment

• djella
        CBC Član
        • 15.01.2008
        • 41
        • Brisel

Pozz
        Ja sam svoje skladistio po upustvu fabrike.Kada sam kupio zimske "vintera" tigrova,na sajtu tigra sam pronasao predloge.Sam sam od metala napravio ram i na njemu mi stoje gume(zajedno sa felnama),a jednom ili dva puta mesecno ih zaokrenem za pola kruga.I nema problema.

Comment

• BaneT
          CBC Senator XXL
          • 09.12.2005
          • 562
          • Beograd

opereš ih, namažeš ih onim sredstvom za održavanje, uviješ u karton i obmotaš kuhinjskom folijom.

Comment

Working...
          X