Fiat uno 45S, 1989

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BobanS
    CBC Član
    • 14.07.2008
    • 11
    • Beograd

Fiat uno 45S, 1989

Menjač je petostepeni - Fire motor. Hoće on uz veliku silu u trecu, ali ga je posle teško izbaciti u ler. Plasim se da ne ostanem bez menjača pa zato auto sada vozim samo u rezimu 1-2-4-5 sto i nije bas prijatno, ali ide. Prethodno je baš lako ulazio u treću brzinu ali su se ponekad čuli zupčanici prilikom promene stepena prenosa i to češće kada je išao iz 4-te u 3-ću nego iz 2-ge. Pre nedelju dana je zamenjen set kvačila, dihtunzi motora i zamenjena su sva ulja. Auto je prešao 240.000 km.
    Moje pitanje Vama je šta raditi sada ?
    Kupiti polovan menjač (gde i koji su kompatibilni ?) ili postoji neki majstor koji popravlja menjače.
    Nemojte mi samo preporučivati Gorana sa Altine jer sam već zvao i rekoše mi da više ne radi Una.

Unapred hvala na konstruktivnim i korisnim savetima.

Pozdrav svima na forumu !

Tel. 065/85-444-74
    e-mail: bole4s@verat.net
  • roske
    CBC Senator
    • 08.03.2007
    • 272
    • Lazarevac
    • Alfa Romeo 145 boxer

Najverovatnije je da je otisla kandzasta spojka trece brzine odnosno viljuska,imao sam jedan takav slucaj sa istim autom.Pitanje je koliko ce ti se isplatiti popravka tog menjaca da li ce te cena te popravke izaci isto ili ce preci cenu polovnog menjacaPreracunaj se to je na tebi ja mislim da ti je isplativije uzeti ceo menjac

Comment

• BobanS
      CBC Član
      • 14.07.2008
      • 11
      • Beograd

Tako sam i mislio. Ali izgleda da je tesko naci kompatibilan polovan menjac.
      Ako neko ima ideju gde da trazim, bio bih mu zahvalan da mi predlozi, jer gde god sam trazio kazu da nemaju ili su prodali. Hvala na odgovoru !

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

...jesi li pogledao na ovoj temi :

Comment

• BobanS
          CBC Član
          • 14.07.2008
          • 11
          • Beograd

Nadjoh do sada nekoliko polovnih menjaca za 60 do 100 EUR. Jedino je kod onog sto ima otpad u Vinogradskoj cena 150 i plus 60 za namestanje istog. Na kraju sam dobio broj od prverenog majstora iz Sapca koji mi je uradio menjac sa garancijom za 80. Kako rece otisao je zupcanik na 3-oj brzini.

Koliko sam cuo tamo ljudi rade skidanje i vracanje menjaca za 40 EUR, a ovde u Beogradu je to izgleda visestruko skuplje. Majstor mi rece da menjac koji on uradi za 150 EUR u Beogradu dostigne cenu oko 400 EUR.

Hvala Vam svima na odgovorima !

Pozdrav !

Boban

Comment

• BobanS
            CBC Član
            • 14.07.2008
            • 11
            • Beograd

Re: Fiat uno 45S, 1989

Evo samo da javim da menjač posle godinu i po radi bez greške ! Ali potroših silne novce na ovog jadnička kojeg sam baš zavoleo za ove tri godine koliko ga vozim. Ali bar ga vozim svakoga dana i nije me izdao takoreci nijednom.
            Pozdrav svima na forumu !

Comment

Working...
            X