pozdrav;vozim polo 1,4b 2004 g.imam problem cim sam skino zimske gume sa auta i stavi ljetne continental contecocontact ep dpslo je do ljuljanja volana ljevo desno.dva puta sam balansiro gume te ljetne i nista.osjetim na volanu da mrda ljevo desno,na bilo kojim brzinama znaci nije bitna brzina on drma.neznam zasto u cemu je problem.gume su stavljene kad i auto kupljeno 2004 godine.
proble, oko volana
Collapse
X
-
Promeni majstora. Ako su problemi "doshli" odmah nakon promene sa zimskih na letnje pneumatike, jedino shto asocira na problem su upravo - pneumatici.
Dakle, odvezi auto u neki dobar servis, sa elektronskim balansiranjem na mashini, nakon montiranja proveri i geometriju trapova. Jedan prosechan i po velichini i kvalitetu servis (vulkanizerska radnja) mozhe da odradi oba posla za 30-40 minuta. Sa tako jasnim opisom nastanka problema ne treba puno pametovanja da bi se posumnjalo na pravi uzrok. Problem je do tih letnjih guma i nishta drugo.
Sudeci bar po tvom opisu problema, da budem precizniji.
Dakle, pravac neki normalan servis na balansiranje i reglazhu, pa da chujemo shta se deshava sa autom.
Poseti sobu za predstavljanje i napishi par rechi o sebi, reda radi. Nije da morash ali nije i da ne morash
Dobrodoshao na Cannonball forum, na pravom si mestu
-
-
problem oko volana
ok drug.a neznam zasto da radim geometriju ako auto nije udaran i ako ne vuce ni u koju stranu,da se razumijemo trese volan al ne trese sad ensto puno,al trese toliko da mi ide na zivce.i balansiro sam u dvije razlicite radnje i opet isto.al ok uradicu i geometrisu i balansiranje ponovo pa ce mo da vidimo.hvala
Comment
-
-
To sto se tice tresenja nema veze sa centriranjem trapa. Reglaza trapa ti nece resiti taj problem ali posto ti je auto star vec cetiri godine i vozi se po nasim putevima (a do sada nisi reglirao trap) misljenja sam da bi trebao zbog sebe to da proveris. Da li su vulkanizeri koji su ti balansirali gume nesto rekli, da li je guma kriva, mozda felna. Reci mi jos jednu stvar,kada i pri kojim brzinama se javlja to tresenje.
Comment
-
Comment