Zimska felna i guma za STILO

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • etibor
    CBC Senator
    • 12.05.2008
    • 293
    • Pancevo

Zimska felna i guma za STILO

Posto sam sa autom dobio (kupio) i gume naravno , sada imam jedan problem...
    Trebaju mi zimske gume i adekvatne felne za istu ...
    Samo znam da cu uzeti celicne felne...
    Nisam pametan, koliku gumu da uzmem tj. felnu R15 ili R16. Koju bi ste mi vi velicinu felne i dimenziju gume preporucili?... Nove ili polovne felne?...
    Nisam neki zimski covek, tako da 90% necu ici na zimovanje u planine sa 2m snega.
    Neki stilo-ista iz iskustva ako mogu da mi preporuce nesto, pa da spremim pare...
    Trenutno su na autu gume 215/45 R17 (alu felna original fiat) letnja varijanta.

Hvala svima...
    Pozdrav...
    Stilo 1.9JTD 16v 140KS
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Nadji polovne celicne 15'' sa Fiata i stavi gume 195/65

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
      • Mazda 6 2.0d

Uradi ko sto ti covek kaze. Na Stilo fabricki idu i 15" tako da nema bojazni da ces mu staviti suvise male felne. A o razlici u ceni guma 15" i 17" da ne govorimo. A jos lepo kazes da nisi neki zimski covek a i kod nas nisu bas neke zime pa sto bacati pare na gume koje ce se voziti 3 meseca, mozda koji dan vise. Bolje tu razliku upotrebi pametnije.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• etibor
        CBC Senator
        • 12.05.2008
        • 293
        • Pancevo

Tako nesto sam i ja razmisljao ali nisam bio siguran.
        Znaci definitivno 195/65 R15.
        A sta mislite koje gume da uzmem, tj. od kog proizvodjaca. Znam da ima mnogo o tome na forumu, ja mislim da bi Tigar wintera radila posao za te pare (trebalo bi da se rade u tim dimenzijama) ili ipak neke druge uzeti?

Hvala...
        Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

Winter1 su sasvim OK za te pare, bas kao i Hirtis za drugi deo sezone.
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
            • Mazda 6 2.0d

Licno nisam vozio Wintera-u ali ne bi trebalo da bude nikakvih problema sa njom. Naravno zimske gume sluze da povecaju sigurnost po klizavom kolovozu tako da ne ocekuj neke izuzetne performanse ali bez divljanja su sasvim ok.
            Ja sam od zimskih vozio Good Year Ultra Grip 7 ali ne verujem da se razlika u ceni isplati u odnosu na Tigar.

U svakom slucaju celicne 15" + Wintera bi bile idealna kombinacija sto se tice odnosa cena/kvalitet.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• etibor
              CBC Senator
              • 12.05.2008
              • 293
              • Pancevo

Hvala momci...

Onda ce da padnu 4 wintere i polovne celicne 15-tice...
              Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• etibor
                CBC Senator
                • 12.05.2008
                • 293
                • Pancevo

Opet ja...

Sta mislite da li je bolje kupiti polovnu Pirelli winter 190 ili 210 bilo koji model ili je ipak bolje uzeti novu Winteru?

Dimenzije 195/55 R15...
                Nasao sam kod Danka u Zemunu polove Pirelli Zimske gume, pa sad ne znam da li ili da ne

Cena Pitelli oko 35e
                Wintera 3600 din

Pozdrav...
                Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• Dren
                  CBC Senator XXL
                  • 24.08.2005
                  • 1068
                  • Sarajevo

Ja sam samo jednom u zivotu kupio polovne cestovne gume (trkacke slickove ovdje necu spominjati zbog razlike u cijeni...) i to kada sam od druga uzeo sva 4 komada, a znao sam kada ih je stavio i koliko je presao s njima, pa kako su bile stare oko 3.000 km i oko 2 mjeseca na njegovom autu, a dobio sam ih za 1/3 cijene novih, uzeo sam.

Nepoznate polovnjake nisam kupovao, jer mislim da razlika u cijeni nije tolika da se isplate (bar ne na "nevidjeno", tj. kad ne znas sta kupujes)... Iznimka od ovog pravila bi bila da ako su ti sadasnje gume takav odron da ne mogu te "nove" biti gore, onda i te mogu biti spas...

U tvojoj situaciji ja bih prije nove Wintere...

Comment

• nidza
                    CBC Senator XXL
                    • 16.04.2008
                    • 496
                    • nbgd

195/65R15 ide na Stila.
                    Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• etibor
                      CBC Senator
                      • 12.05.2008
                      • 293
                      • Pancevo

Da naravno 195/65 R15, stamparska greska
                      Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• etibor
                        CBC Senator
                        • 12.05.2008
                        • 293
                        • Pancevo

Upomoc....

Kupio sam 4 felne 15", celicne polovne...
                        Tek sam sada pogledao, da li su me zeznuli ili sam glup sto ja nisam pogledao...
                        Dve su 6J ET 40, a druge dve 6 1/2J ET43...

Sada sam probao samo felne bez guma, 6 1/2J ET43 koje su i fabricke dimenzije one staju napred bez problema, ali ove druge 6J ET40 ne mogu da stanu napred. Ali staju nazad. Koliko je pametno stavljati ovo... Ili da odem tamo gde sam ih uzeo i da im se lepo naobjasnjavam o velicini felni...
                        Uzeo sam Kod Danka na Batajnickom drumu...

P.S. Sutra sam hteo na njih da stavim nove Wintere ovde u Pancevu, jer su jeftinije sve 4 za oko 1200din nego kod njih + besplatno balansiranje i montaza. Sta da radim?
                        Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• etibor
                          CBC Senator
                          • 12.05.2008
                          • 293
                          • Pancevo

Nasao sam jedan veoma zanimljiv calculator za gume i felne... Neka pogleda neki admin pa neka ubaci medju one gore...

i ovaj za ET, odnosno Offset felne...

ali ovaj je najbolji

Neka mi neko kaze da li da montiram ove felne ili ne. Mislim, jedina razlika je sto bi zadnje gume bila malo uze i vislje (oko 3mm) i malo uvucenije u odnosu na prednje (oko 9mm) ili gresim??? Sta mislite, ipak su to zimske gume...
                          Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• nidza
                            CBC Senator XXL
                            • 16.04.2008
                            • 496
                            • nbgd

Imaš fore do prvog snega, ali ja se ne bih zezao, a da nemam sve 4 felne iste. Možda će ti nekad biti potrebno da rotiraš gume, zašto bi se lišio te opcije ?
                            Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• etibor
                              CBC Senator
                              • 12.05.2008
                              • 293
                              • Pancevo

Gde si bio juce Nidzo da mi kazes...
                              Vec sam namontirao. Gledao sam ove calculatore i racunao i kalkulisao i racunao... Slazem se za rotiranje, razmisljao sam o tome, ali ne mogu vise da se svadjam i da se nerviram zbog GLUPIH majstora koje boli biiip. za sve. Najradije bi ih sve poslao u Honduras, ionako ih je previse a velika vecina nema pojma niocemu...

Veliki pozdrav za veoma malo majstora koji ipak nisu takvi...

Pozdrav...
                              Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

Working...
                              X