Grande Punto problemi sa biracem brzina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ratkom
    CBC Član
    • 28.08.2008
    • 12
    • bitola

Grande Punto problemi sa biracem brzina

Zdravo,
    Moj Fiat Grande Punto ima 4 meseca koristim ga kao taxi vozilo i vec je presao 40.000 km.
    Danas se otkacila poluga biraca brzine kod menjaca.Birac ide napred nazad i toliko
    Inace radi se o Grande Punto 1.3 multi jet diesel sa 5 brzina.(birac je povezan sa dvije salje)
    Menjac je ostao u drugoj brzini.
    Posto danas je parznik u Makedoniji i ne rade serviseri sutra ga nosim na servis.
    zeleo bih da shvatim kako radi birac kod ovog vozila, a inace prenos biraca je sa dve salje.
    Molim za pomoc i vase misljenje sta se to desilo jer ubila me neizvesnost.
    Hvala pozdrav iz Bitolja,Ratko.
  • milannik
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2004
    • 1455
    • Niš

E ovako. Stariji puntici, a verujem i taj imaju te dve sajle, jedna pomera birac levo-desno, a druga gore-dole... Desi se kod nekih modela da strada ta sajla, posto ih (relativno) cesto imamo na servisu. Sem toga, postoji mogucnost i da se otkacila neka od poluga koje idu do sajle mada je to manje verovatno... Znaci 90 % verovatnoce je da je jedna od sajli stradala, sto i nije tako strasno, neznam kako je u makedoniji, u Nisu je ko 20-30 evra reparacije jedne od sajli...

Comment

• ratkom
      CBC Član
      • 28.08.2008
      • 12
      • bitola

Originally posted by milannik
      E ovako. Stariji puntici, a verujem i taj imaju te dve sajle, jedna pomera birac levo-desno, a druga gore-dole... Desi se kod nekih modela da strada ta sajla, posto ih (relativno) cesto imamo na servisu. Sem toga, postoji mogucnost i da se otkacila neka od poluga koje idu do sajle mada je to manje verovatno... Znaci 90 % verovatnoce je da je jedna od sajli stradala, sto i nije tako strasno, neznam kako je u makedoniji, u Nisu je ko 20-30 evra reparacije jedne od sajli...
      Hvala na tvom odgovoru,prijatelju.

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

sta ima da brines, kad je u garanciji?
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• ratkom
          CBC Član
          • 28.08.2008
          • 12
          • bitola

brzo okrecem kilometre auto radi u tri smene nije mi se isplatilo odrzavanje u garantnom roku propustio sam servis na 30000 km i nisam overio garantnu knigu.I jos kad shvate da je taxi nista od garancije.Popravljam ga u svojoj reziji eto zato brinem!
          pozdrav

Comment

• Daka
            CBC Senator
            • 15.06.2005
            • 277
            • Subotica

Ja sam menjao sajlu biraca brzine na PUNTU 1 pre par meseci ,taj auto ima jednu sajlu i jednu polugu na rucici menjaca.Sajla je kostala "samo"10440 din oko 130 eu. Mogu misliti posto je za GRANDE ?!

Comment

• milannik
              CBC Senator XXL
              • 23.12.2004
              • 1455
              • Niš

Daka, i tada sam ti rekao da moze da se reparira za 20-30 evra, ali me nisi slusao

Comment

• ratkom
                CBC Član
                • 28.08.2008
                • 12
                • bitola

Originally posted by Daka
                Ja sam menjao sajlu biraca brzine na PUNTU 1 pre par meseci ,taj auto ima jednu sajlu i jednu polugu na rucici menjaca.Sajla je kostala "samo"10440 din oko 130 eu. Mogu misliti posto je za GRANDE ?!
                (pushi)

Comment

• Daka
                  CBC Senator
                  • 15.06.2005
                  • 277
                  • Subotica

Daka, i tada sam ti rekao da moze da se reparira za 20-30 evra, ali me nisi slusao
                  Kako ces reparirati nesto sto je krpljeno.Prvo mi se izlizala plastika(ispadala je ,gubio sam brzine) koja je na pocetku sajle i koja se kaci na menjac , to smo sredili i fiksirali sarafima,radilo je... Devojci dam kola da ide za Sombor i rikne joj menjac tj sajla u Bajmoku izgubila SVE brzine,SAJLA je pukla na polovini(sredini),i sta sad ja da radim da DAM 40 evra na reparaciju S-RANJA( i uvek u podsvesti razmisljam o njoj kada idem na dalji put)) ili da dam jos toliko ,zamenim i miran do prodaje kola...a kola su bas dobro u eksploataciji!!!
                  Znam da je puno ali sam je jedino nasao u Subotici i bila je najpovoljnija i bez cekanja...kad stisne muka tako je tooo !!!

Comment

• RANK
                    CBC Senator XXL
                    • 28.02.2007
                    • 1635
                    • Beograd
                    • FIAT MAREA WEEKEND 1

kakve veze ima sto si propustio redovan servis, kad imas vanredan kvar? kakve veze ima sto si taksista kad si presao 40000, a garancija je , pretpostavljam 100000?
                    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• milannik
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2004
                      • 1455
                      • Niš

Originally posted by Daka
                      Kako ces reparirati nesto sto je krpljeno.Prvo mi se izlizala plastika(ispadala je ,gubio sam brzine) koja je na pocetku sajle i koja se kaci na menjac , to smo sredili i fiksirali sarafima,radilo je... Devojci dam kola da ide za Sombor i rikne joj menjac tj sajla u Bajmoku izgubila SVE brzine,SAJLA je pukla na polovini(sredini),i sta sad ja da radim da DAM 40 evra na reparaciju S-RANJA( i uvek u podsvesti razmisljam o njoj kada idem na dalji put)) ili da dam jos toliko ,zamenim i miran do prodaje kola...a kola su bas dobro u eksploataciji!!!
                      Znam da je puno ali sam je jedino nasao u Subotici i bila je najpovoljnija i bez cekanja...kad stisne muka tako je tooo !!!
                      Jako prosto, promeni se kompletno jezgro sajle
                      @RANK, nije odradio servis na 30 k

Comment

• ratkom
                        CBC Član
                        • 28.08.2008
                        • 12
                        • bitola

Originally posted by RANK
                        kakve veze ima sto si propustio redovan servis, kad imas vanredan kvar? kakve veze ima sto si taksista kad si presao 40000, a garancija je , pretpostavljam 100000?

Kao prvo privremeno sam improvizacijom sajlu sredio.sajla je bila pokidana na pocetku gde ulazi u cevcicu na karju ispod biraca.Majstor je sajlu reparirao u Bitolju imamo ga jedan zovemo ga prekarom DRANGO.Ali nije on mogao nikako da je otvori pa je polomio plasticne bele drzace koji ulaze u neka lezista -tamo gde stoji,gde se hvata salja na telo od menjaca.
                        To je on nakon reparacije opet pricvrstio zategao sa obicnom celicnom zicom.
                        Auto je sada opet u pogon, ali moram zameniti sajlu sa novom,jer eksploatacija je ekstremna.

Sto se tice garancije.

Ipak mi zivimo na balkanu i sto juznije to tuznije.

U trgovackoj mrezi nemaju takvu sajlu.Nov je auto model 2008 god.
                        Kod uvoznika i ovlascenog servisera-"Automobile SK" u Skoplju isto je nemaju na lageru!!!????
                        Porucili smo je iz italije kosta 120 eura.Rekli su mi da treba oko dve nedelje da stigne.Sumnjam da ce za mesec dana stici.
                        E sta sad ja imam od garancije ako meni autodan je oko30-40 eura.finansiske dobiti.
                        Znaci meni je auto trebao lezati 30 dana a na njemu imam troje radnika -taksista.
                        Zato garancija meni u ovakvim slucajima malo vredi-Ne dao bog da se nesto velliko desi,tada gorim,a ovako sem skupih redovnih servisiranja ne dobijam nista zauzvrat,a u toku jednog mjeseca moram u ljetnoj sezoni dva puta da je vodim na redovan servis.

A kazem opet kad se radi o taksiju svi gledaju da izmrdaju kao da za taksiste to nevazi trebas preko suda resavati stvari ali to je druga i duga prica,opet ce se oini izvuci.

P.S.
                        Nemojte nikom reci -pravim napore da ovo uguram u garanciju,jer ipak u jednom danu sam ima kupio dva Grandea,a mozda dogodine cu i treci,zivi bili pa videli,a kako ce ovo zavrsiti i kad ce doci salja prvi cete doznati.
                        pozdrav svima

Comment

• ratkom
                          CBC Član
                          • 28.08.2008
                          • 12
                          • bitola

I ako neko tu prodaje salje ili ne znam sto,znaci ako mi moze pomoci da mi obezbedi sajlu evo njenog broja:

FGP 55199398 C412 7L1

Fiat Punto grande 1.3diesel a ako treba broj sasije poslacu ga PP

Hvala unapred.

Comment

• ratkom
                            CBC Član
                            • 28.08.2008
                            • 12
                            • bitola

PROKLETA SALJA,
                            Ona koju smo reparirali pre tri nedelje opet se pocepala na isto mesto tamo gde sajla ulazi u drzace,na delu kod menjaca.
                            Pocepana je ostala su nekoliko delova od sajle unutra.
                            Posto vidim da tu ima i poneki koji zna i razume se u stvari hteo bih da pitam dali je moguce da imam neki drugi problem koji predizvikuje kidanje sajle.Mislim da je kumplung,(kvacilo) malo prenisko,(hvata dole).Dali moze biti ovo problem.
                            ili

tolika je bila majstorija majstora koji je popravljao sajlu.
                            Ako je stigla nova iz Italije sutra idem po nju u Skopjle,ali dali da je montiram i dali i na sta da obratim paznju sto je razlog kidanje sajle?

Pozdrav,ratko,Bitola

Comment

• milannik
                              CBC Senator XXL
                              • 23.12.2004
                              • 1455
                              • Niš

Moguce je da ima neku muku, mada je pitanje sta je i kako taj majstor radio... Da li ti je problem da slikas tu sajlu, tj. ulozak koji je promenio?

Comment

Working...
                              X