Gume i brzinomjer?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stainless
    CBC Veteran
    • 26.10.2007
    • 183
    • CG

Gume i brzinomjer?

Procitao sam nedje da promjena precnika tockova utice na ocitavanje brzinomjera,da li je to tacno?
    Ja sam npr. presao sa 185/60r14 na 185/65r14 i izracuno sam da je razlika u precniku 3.11% ili 18mm.Pitanje je koliko mi sad brzinomjer pokazuje manje?
    Originally posted by Stefan_s
    Ta dvojka je trosila stvarno malo, desavalo mi se da se ugasi jer ostanem bez goriva..naravno to kad teram pun gas. i nekako upalim i pola dana se jos vozim laganim gasom. Nekad sam imao tripove da ide na vazduh, majke mi...
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Imas dosta diskusija na tu temu pa pronadji. Imas i negde tire calculator pa pronadji.

Uporedi obime tockova, podeli jedan sa drugim i za toliko % laze.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Re: Gume i brzinomjer?

Originally posted by stainless
      ...izracuno sam da je razlika u precniku 3.11% ili 18mm.Pitanje je koliko mi sad brzinomjer pokazuje manje?
      Uvek ti pokazuje manje za odredjeni postotak povecanja prechnika ili obrnuto kada je u pitanju smanjenje.

Merach pokazuje 100 km/h, ti ustvari idesh realno 103.11 (vazhi za tvoju rachunicu).
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• laudabb
        CBC Član
        • 03.10.2007
        • 20
        • bajina bašta

Slabo mi ide ovo pretraživanje za tire kalkulator,može li pomoć kako ga pronaći i u kojoj temi?Hvala unapred

Comment

• stainless
          CBC Veteran
          • 26.10.2007
          • 183
          • CG

Tyre Size Calculator - click here or call 01244 813030 for more information
          Originally posted by Stefan_s
          Ta dvojka je trosila stvarno malo, desavalo mi se da se ugasi jer ostanem bez goriva..naravno to kad teram pun gas. i nekako upalim i pola dana se jos vozim laganim gasom. Nekad sam imao tripove da ide na vazduh, majke mi...

Comment

Working...
          X