Izbor novih guma za saksa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skijash
    CBC Senator XXL
    • 07.09.2007
    • 1354
    • Beograd
    • wrx

Izbor novih guma za saksa

Konfuzija mi je u glavi, nemam pojma koje gume da uzmem. Trebaju mi dve nove gume, 195/45/15, letnje.
    Na umu imam toyo t1r, good year eagle f1, yokohama avs sport - v102, ili tako neke.
    Ima li neko savet?
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

za pocetak zemi dve celicne 14'' i dve vintere. lako ces na prolece da nadjes letnju gumu.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• SALE
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2005
      • 841
      • Banovo Brdo

Sta ce sa dve... napred, nazad, napred, nazad i tako do proleca

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

pa dovoljne su mu dve za napred da prezimi . kapiram da nece zimi da ga jari i vozi kosutnjak a i ove dve sto ima pozadi sad su dobre taman na prolece da ih prebaci napred a nove da stavi pozadi. doduse u pravu si, i ja bi kupio sve 4 zimske tj uvek kupujem sve 4 samo kolko sam skapirao skijas bi uvek ako moze da prodje sto jeftinije tj da se svrshi bez da proseta kozuru

Comment

• skijash
          CBC Senator XXL
          • 07.09.2007
          • 1354
          • Beograd
          • wrx

Nisam pitao za zimske gume. Tu znam šta da uzmem.
          Pitam za letnje zato što sigurno neću da vozim zimske gume i čelične felne sad na 15-20 stepeni. Prednje su mi totalno ćelave i iskidane (fale parčići) i klizaju kao blesave i po suvom a nekmoli po mokrom. Zadnje su pritom kao nove.
          Da hoću da prođem što jeftinije prebacio bih zadnje napred i vozio bih tako dok se i one ne raspadnu. Ali pošto nisam u tom fazonu radije bih uzeo dve nove letnje dok ne dođe zima da mogu da vozim kao čovek, a ne da gledam gde ću da se spucam.

Comment

• Zummm
            CBC Član
            • 21.04.2008
            • 17
            • Bijeljina

Pozdrav, i ja imam takav problem pa da priupitam da li znate i ima te li iskustva sa gumama "debika" ili "Debica". Cuo sam da se proizvode u Poljskoj sto bas ne obecava kvalitet ali valjda je Goodyer-ova fabrika??

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

a bre , gotovo vise sa 15-20 stepeni. sad ce sve vise biti kisnih dana tako da ti zimska zavrsava poso veruj mi. ne se bacaj u trosak bez potrebe.

yokohama ti je tu najjaci izbor ali je zato i najskuplja. koju god da uzmes od te tri neces pogresiti zato uzmi onu koja ima najnizu cenu.

Comment

• KOXTER
                CBC Veteran
                • 07.07.2007
                • 109
                • Beograd, Palilula

Ja imam fino iskusvo sa Tigrovom Winterkom. Dodushe ne moze da se predje sa njom vishe od 25k(moze ali se blago deformishe ali preko 30k nema shanse). Cena je odlicna da jeftinija ne moze biti, ja proshle godine uzeo na akciji u IDEI, bile po 600 dindzi jeftinije nego inace. Sad pogledaj, nazovi Tigar prodavnicu, ne servisni centar nego bash prodavnicu(tu je najjeftinije jer stize direkt iz fabrike). Prodavnica se nalazi na Vracaru ul. Milesevska (Save Kovacevica). Sve ovo pod uslovom da hocesh Tigar, opet ponavljam moj buraz, kao i ja uzeli i zadovoljni u smislu odnos cena/kvalitet.
                A ako necesh Tigar onda sam sve ovo pisao za dzabe.
                Masa, samo masa, masa je MAMA!!!

Comment

• Bane R
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2006
                  • 1769
                  • Beograd

Da mi se nije pocepala skoro pa nova Toyo T1R guma zato što je keva vozila Civica iza šlepera iz koga je ispalo šiljato kamenje (dakle ne šljunak), rekao bih ti da kupiš makar Toyo T1R ili ekvivalentnu Bridgestone ili Yokohama gumu.

Ovako ti to neću reći, nego da uzmeš nešto što jeftinije. Mislim ne sad po svaku cenu neke Trayal, ali nešto za šta te neće novčanik zaboleti ako ti se sa njom nešto desi u ovom našem svetu ispadajućih tucanika, rupa, ivičnjaka i kolotraga.

Bolje 10% sporije kroz krivine i živci na mestu ako se nešto desi. Jeste da guma treba svima da nam bude najbitniji deo na autu, ali je isto tako i guma ono što je izloženo uticajima, ne tolko naših loših puteva (koji uopšte nisu tako loši obzirom na naš standard i obzirom na stanje u nekim bogatijim zemljama), već jedne opšte saobraćajne nekulture u nas.

Ako baš hoćeš nešto dobro, onda nemaš bolji odnos kvaliteta i cene od Toyo T1R, pogotov ako je staviš na sportski auto. Ja ih imam (sad imao već) 2 x 4 gume na dva sportski otijentisana auta i guma je prva liga.

Comment

• skijash
                    CBC Senator XXL
                    • 07.09.2007
                    • 1354
                    • Beograd
                    • wrx

Ee, da si video moje gume posle Huje, video bi šta je iscepana guma O tome ne mogu da razmišljam, bolje da kupim dobre gume i da se ne polupam u Košutnjaku
                    Jedino mi pometnju prave komentari nekih ljudi koji su imali t1r da nisu dobre, da se uvijaju u krivinama i da ne drže dobro...

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Jedina negativna kritika na T1R koju sam cuo je da se brze trosi i to je sve...

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

Ja bi na to Michelin.
                        Kapiram da je Saxo razvijan u saradnji sa Michelinom + je Michelin nesto povoljniji od svega ovoga.

Mada, razlika u ceni nije velika na 15". Nema lose gume dok gledas top modele top proizvodjaca. Uzmi sta ti srce iste, glavi je svejedno.
                        work in progress

Comment

• mugos
                          CBC Senator XXL
                          • 18.09.2007
                          • 555
                          • BG/sada Novi Beograd

"Koliko ljudi toliko ćudi"

Ubaci predloge u šešir i šta izvučeš kupi. Sve je bolje od starih (osim trajalovih)
                          Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

Neces pogresiti sa T1R. Ja sam imao iskustvo sa 195/15/50. I da, malo se uvijaju (ali to zavisi i od jotaze felne), ali i dalje kazem da je odlicna...
                            Power of dreams !!!

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

Jedina negativna kritika na T1R koju sam cuo je da se brze trosi i to je sve...
                              to nije negativno vec pozitivno tj znaci da dobro drzi.

skijashe ako oces upravljivu gumu sa tvrdjim bocnim zidom onda je to Goodyear ili Yokohama. Uzmi i Dunlop u razmatranje Sport Maxx ili SP Sport 01. Ako oces udobu gumu ali malo manje upravljivu onda Michelin, Continental ili Toyo. U svakom slucaju ti ne bi trebao da imas problema sa uvijanjem gume posto vozis taj profil. taj barum koji sad imas je bas bas mekan pa se nije pojeo preterano van granice gazne povrsine jerbo su felne 7J. naravno na sve ovo, Bridgestone RE 050 ispunjava sve zahteve...

pogleda malo ovde sta ima a imas i testove svake ponaosob sa svim voznim karakteristikama

a u sloveniji su izgleda jos jeftinije http://www.gume-direkt.com/

Comment

Working...
                              X