H&R opruge - pitanje!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dusanns
    CBC Veteran
    • 03.06.2007
    • 199
    • Novi Sad

H&R opruge - pitanje!?

Imam varijantu da kupim ove H&R opruge za Renault Megane II spustanje je 40 mm . Opruge su koriscene oko 6 meseci a najvise me zanima sta kazete za cenu koja iznosi 100e ???
    http://www.renaultforumserbia.com/index.php
  • jevrem
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2006
    • 948
    • Smederevska Palanka
    • A4 2.0TDI quattro

To je OK cena. Ali kakve amortizere imas? Ako su ti standardni onda nece valjati. Jer na spustanje od -40 trebalo bi da idu sport amortizeri (kraci).
    Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
    Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

To je dosta veliko spustanje.
      Za sta bi koristio takav auto?
      Razmisli da ti ne bude posle previse tvrd i nizak auto.

Comment

• dusanns
        CBC Veteran
        • 03.06.2007
        • 199
        • Novi Sad

Originally posted by jevrem
        To je OK cena. Ali kakve amortizere imas? Ako su ti standardni onda nece valjati. Jer na spustanje od -40 trebalo bi da idu sport amortizeri (kraci).
        Standardni su. Cuo sam da sa tim oprugama prolazi spustanje do 40 mm na standardne amorte a preko toga moraju da se menjaju ili prepravljaju.

Comment

• dusanns
          CBC Veteran
          • 03.06.2007
          • 199
          • Novi Sad

Originally posted by dranix
          To je dosta veliko spustanje.
          Za sta bi koristio takav auto?
          Razmisli da ti ne bude posle previse tvrd i nizak auto.
          Pa gledaj, naravno da ga ne spustam za trke ali to mi je neki hir koji vec dugo zelim da ostvarim a i bas je visok tako da mu tih 40 mm bas lezi i nece biti previse a u svakom slucaju stare opruge ostaju u garazi i uvek mogu da se vrate ako bude bilo potrebno!!!

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Razumem ja tebe odlicno.
            Prvo. To je prilican posao oko zamene cak i ako imas stare da vratis.
            Drugo. Ti najbolje znas u kakvom gradu zivis i kakve su ulice tamo.
            A trece, naravno da ce lepse izgledati i da ces imati sasvim drugaciji osecaj kad se budes vozio. Samo ne zaboravi ako se vec nisi vozio u takvom istom autu da se ne iznenadis. Uopste nisam mislio na visinu auta nego da se proporcionalno povecava tvrdoca sto drasticno smanjuje udobnost i mogucnost da se optereti putnicima ili nekim normalnim teretom.
            Zato sam i pitao cemu taj auto treba da koristi.
            Mislim da je 4cm mnogo i da bi recimo 2cm bilo dovoljno da se poboljsa lezanje a da se ne narusi preterano udobnost. Tako skoro svi rade. Naravno da je to kompromis.
            Neces ti nista pogresiti osim sto ti se mozda nece svideti rezultat pa izgubis vreme i malo novca za eksperimet.
            Takav auto je skroz drugo nesto kad se toliko spusti.
            Koliko dobro, toliko jos vise lose. Nije to moja kritika nego cisto da znas ako toga nisi svestan. Najbitnije je da znas zapravo ZASTO to radis. Ako je samo zbog izgleda odustani odmah ili kupi vece felne i niskoprofilne gume sto takodje smanjuje udobnost.
            To uvek tako pocne i posle ti izvlaci pare iz dzepa ni za sta prakticno.
            Radije kupis odmah drugaciji bolji auto i vozis se ko covek.

Comment

• dusanns
              CBC Veteran
              • 03.06.2007
              • 199
              • Novi Sad

@dranix skroz te razumem, i ja donekle tako razmisljam, ali za felne '17 mi treba dosta vise para pa tu idu i nove gume a ovo mi je uletela povoljna varijanta i mislim da bi valjalo da probam a i da stvar bude jos ozbiljnija vec sam porucio te opruge tako da nema nazad a na kraju krajeva bas ako mi ne budu odgovarale mislim da ih uvek mogu prodati za tih 100e koje cu da dam za njih

Comment

• TheeyaN
                CBC Član
                • 26.10.2008
                • 23
                • Sd

Ako neko zeli da ih kupi,a ako je tebi hitno a drugima nije onda teze

Inace znam coveka koji je napred spustio auto 5 cm pozadi 3 cm sa fabrickim amortizerima i tako vozi vec trecu godinu i sve ok.. Ima felne 16''

Comment

• dusanns
                  CBC Veteran
                  • 03.06.2007
                  • 199
                  • Novi Sad

Originally posted by TheeyaN
                  Ako neko zeli da ih kupi,a ako je tebi hitno a drugima nije onda teze

Inace znam coveka koji je napred spustio auto 5 cm pozadi 3 cm sa fabrickim amortizerima i tako vozi vec trecu godinu i sve ok.. Ima felne 16''
                  nije da navodim vodu na svoju vodenicu ali i ja mislim da nece biti problema....
                  Inace stavio sam opruge i jako lepo mu cuce a sto je najbitnije nisam jako izgubio na udobnosti, vrlo malo sto sam i hteo Spusten je 30mm a ne 40mm kako sto su mi rekli da ce biti.

Comment

• TheeyaN
                    CBC Član
                    • 26.10.2008
                    • 23
                    • Sd

Mislis 3 cm? A i napred i nazad po 3 cm?

Sto se udobnosti tice ljudi preteruju,kao da je smak sveta,jedva da se oseti.. I za felne isto.. U ako stavis 17'' ima da ti guta gorivo.. Ma daj.. Meni trosi manje,neznije ga vozim,vise pazim,i bukvalno manje mi trosi nego sa 15-icama.. Jedino sto je mnogo lenjiji u startu,dok se pokrene..

Ja ti kazem,ako prelazis 5-10 hiljada km godisnje pa i manje bezbedan si skroz,ako pa prelazis tipa 20-30 hiljada km godisnje onda staviti samo opruge bez amorta je lose planiranje,mada kada riknu obicni amorti tad kupis sportske i bas te briga,taman imas fore da ustedis kintu.. U svakom slucaju iskreno verujem da ce sve biti ok!

Comment

• dusanns
                      CBC Veteran
                      • 03.06.2007
                      • 199
                      • Novi Sad

[quote="TheeyaN"]Mislis 3 cm? A i napred i nazad po 3 cm?

quote]

editovao sam pa sam ispravio na 30mm

Naravno skroz se slazem, meni pricaju kako ce mi sada iscureti amortizeri i tako te price, OK mozda ali za 10 godina a lepo kazem da sam ga spustio u dozvoljenim granicama da ne steti fabrickom amortizeru ali ne vredi

Comment

• TheeyaN
                        CBC Član
                        • 26.10.2008
                        • 23
                        • Sd

Upravo tako,pa ja bas juce slusao pricu profesionalnih mehanicara da ako stavis felne 17'' na autu kao sto je Astra G,da neces moci da predjes 2000 km a da ne odes na stelovanje trapa,i zamene pola istog.. Vozi tako i uzivaj,i na kraju i kada budu otisli amorti uzmi nove sport i boli te **** Pa jbm mu m. i ovi obicni bi otisli isto toliko brzo..

Ljudi mnogo vole da preuvelicavaju,cesto od komarca prave slona..

Samo napred i neka ti je sa srecom

Comment

• dusanns
                          CBC Veteran
                          • 03.06.2007
                          • 199
                          • Novi Sad

Upravo tako,pa ja bas juce slusao pricu profesionalnih mehanicara
                          E ova ti je dobra .... a najmanji problem je zameniti amorte kad budu pri kraju Pozdrav!

Comment

Working...
                          X