Letva volana i kocnice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pera
    CBC Veteran
    • 24.10.2007
    • 129
    • BG

Letva volana i kocnice

Ljudi potrebna mala pomoc oko Lade Samare,trudicu se da budem najkraci sto mogu.
    Prvo sto me muci je da dok vozim i naletim na neku jacu rupu i neravninu dolazi do pomeranja trapa levo-desno,kugle i krajevi spona dobri.Sumnjiva mi je letva,jel do sada nista oko nje nije dirano,a kada pomeram onu nazubljenu letvu na koju se kace spone ima lufta sigurno pola cm u smeru gore-dole,da li je to normalno,da nije istrosena caura?Takodje pri vecim brzinama cujem blago lupkanje iz predela letve i lici mi na taj zvuk kada pomeram spone gore-dole.Zna li ko?
    Druga stvar je da pri kretanju i naglom davanju gasa volan vuce u desnu stranu dok traje ubrzanje,pri pustanju gasa prestaje da vuce.Da napomenem da sam skoro imao jedno blago izletanje s puta i ovo se desava od tada,gledao sam zglobove,ne vidim nikakva vidljiva ostecenja.Da li bi centriranje trapa pomoglo?
    Treca stvar su kocnice,tu ima par manifestacija,remontovane su pre 3 godine i to je lepo radilo do skoro.Od skoro desava se sledece:
    1.Jace kocenje i prednji levi hvata pre desnog.Probao sam da ih izluftiram,vazduh lepo izlazi,ali se opet desava isto.Pada mi na pamet da nije desni zaribao,ali mi to nesto brzo s obzirom kada su menjane gumice
    2.Pedala kocnice nema vise onako lak hod kao pre i nekad hvata vise,a nekad nize.Napominjem da je luftirano xx puta i nije nista bolje.
    3.Pri pritisku kocnice cuje se blago sustanje iz predela serva,kao vazdusne kocnice kod kamiona,ali jako tiho,servo na onaj test paljenja i pritiskanja reaguje,i on je menjan pre 3 godine
    4.Sto me i najvise buni je da kad luftiram,sva tri tocka izbacuju ulje,sem zadnjeg levog.Kada odvrnem sisicu izlazi tek po koja kap.A menjano je sve:gl.kocioni,kocione cevi i creva,napred gumice,zad.kocioni,korektor nazad i servo
    Ovde mi je od svega sumnjiv gl.kocioni,jer je tada bio samo neki Fenox koji je poprilicno na losem glasu,ili mozda nesto drugo...
    Svaka pomoc dobro dosla
    Lada Samara 1.5
  • Pera
    CBC Veteran
    • 24.10.2007
    • 129
    • BG

Pa zar niko?
    Lada Samara 1.5

Comment

• ljube-kugla
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 1531
      • batajnica

pozdrav

letva bi trebala da se steluje i da se eliminise taj luft,ali to po uslovom da nije pukla manzetna i da nije zardjala,ispod samog puza gde ulazi sipka od volana treba da ima staf za stelovanje ili cak plocica sa dva srafa koja se skine i povade par limcica koji su ubaceni bas zbog stelovanja,da ne bi spone isle gore-dole

a sto se tice serva i glavnog kocionog,moze biti svasta,recimo da se glavni kocioni zaglavljuje,zbog grube obrade,servo se osusi pa kad stiskas pedalu vuce falsh vazduh oko klipa koji se kaci na samu pedalu,pa je i samim tim tvrdja pedalaa ono sto kazes da na jednom tocku ide kap po kap,to bude kad je zapusena sisica za ozracivanje ili kad je crevo zapuseno sto se desava i kod mnogo skupljih i novijih automobila
      ko na nas krene iz mesta je naje&o
      a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Pera
        CBC Veteran
        • 24.10.2007
        • 129
        • BG

Mislio sam da zamenim cauru i da pogledam lezajeve.Ljube kako da znam koliko plocica treba da se stavi?Letva nije zaribala,menjao sam manzetnu
        Za servo znam sigurno da je tako radio i kada sam ga uzeo,znaci cuje se taj zvuk pri stiskanju.Zamenicu glavni kocioni i to crevo pa cemo videti.
        Hvala u svakom slucaju
        Lada Samara 1.5

Comment

• ljube-kugla
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2006
          • 1531
          • batajnica

izbacujes jedan po jedan i probas da ne ide tesko i da ne zapinje zub na zub,a da skoro nema lufta,ali lufta ipak mora imati
          a za servo probaj da skines crevo sa serva i zapusi ga pa ces videti da li ce isto kociti i da li ce se motor umiriti,jer kad crkne servo nemirno radi motor i tvrda je kocnica,a na druganje kocnice dok auto radi u mestu,motor pocne da trokira i menja rezim rada

Comment

• Pera
            CBC Veteran
            • 24.10.2007
            • 129
            • BG

To za servo je izgleda tacno,menja rezim rada pri drukanju,ali pedala opet nije tvrda,nasao sam neki dihtung za servo sto ide iza glavnog kocionog pa cu pokusati sa njegovom zamenom.I da servo se tako cuo i kada sam ga uzeo.
            Lada Samara 1.5

Comment

• ljube-kugla
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 1531
              • batajnica

ako se cuje sustanje onda ti negde ne dihtuje

Comment

• Pera
                CBC Veteran
                • 24.10.2007
                • 129
                • BG

Evo da kazem kocnice su sredjene,koci kao zmaj.Zamenjeno,jedan prednji cilindar,jer je pukla luftirnica,gumice u drugom,glavni kocioni i oba zadnja.I dalje se cuje ono malo sustanje,definitivno los servo,ali jos nije alarmantno.
                Letva se radi za koji dan.
                Lada Samara 1.5

Comment

Working...
                X