Opruge za E30-dimenzije potrebne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Opruge za E30-dimenzije potrebne

Moze li neko da mi da crtez ili tacne dimenzije nekih markiranih opruga za E30 koje bi u nekoj razumnoj meri spustile auto? Potrebane su mi dimenzije (visina, precnik opruge, precnik materijala i broj krugova ili bas crtez). Sve to u cilju pravljenja istih. Ako neko moze da pomogne bio bih zahvalan
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

• ljube-kugla
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 1531
    • batajnica

ja imam zadnje od E30 plave,vozio sam ih na corsi sa stelujucom platformom

nisu vislje od 20cm kad su skinute i duplo su krace od seriskih,crvene bi trebalo da su za oko 3cm nize od fabrickih,zelene nize,zute nize,ljubicaste jos nize i plave bi trebalo da su totalni patos,na par cm od asfalta a u tom slucaju idu i kraci amortizeri bar 5cm da ne ispada opruga kad se podigne auto na dizalicu
    ko na nas krene iz mesta je naje&o
    a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• RaiKkonen911
      CBC Član
      • 19.03.2008
      • 32
      • Zemun

Imam ja markirane tj H&R opruge na prodaju za kockicu. Dobio sam i nikad nisam montirao tako da ne znam koliko ga spustaju.

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875

Ok meni bi plave ili zelene bile ok. Nista preterano nisko. Ako neko ima link gde mogu videti dimenzije bilo bi dobro, naravno zaboravio sam da napomenem da bih pravio citav set.

Comment

• Hermes
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 1306
          • https://t.me/pump_upp
          • bemve

A kako bi ih pravio?
          Kupi gotove, to je najbolje resenje, sve ostalo je glupost
          https://t.me/pump_upp

Comment

• Dzoni_mkv
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2007
            • 875

A zasto mislis da je glupost? Ajde obrazlozi. Mislis da je jevtinije od novih da kupim?

A sto se tice toga KAKO cu da ih napravim, pa jednostavno dam crtez i kazem ocu takve Posto radim u firmi koja pravi, zamisli, opruge , gibnjeve i stabilizatore za teretna vozila, putnicka vozila, vagone itd, mislim da nije problem da naprave 4 opruge za auto star dvadesetak godina. Materijal cu da platim (mozda) sve ostalo DZ. Od termicke obrade, savijanja, kaljenja e a mogu i da ga farbam u plavo-zeleno ako ocu neku dimeziju izmedju

Comment

• RaiKkonen911
              CBC Član
              • 19.03.2008
              • 32
              • Zemun

Moje su crvene, ne znam koliko snizavaju, ako je suditi po gornjoj prici to je ova prva varijanta, mada ja imam plave na drugom autu i nisu 'patos' ali nebitno.
              Po iskustvu nekih koji su pravili opruge bas na tom mestu gde i ti, u pocetku nije losa varijanta ali (RELATIVNO) brzo popuste. Relativno se odnosi na eksploataciju.

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Takodje mislim da su previse jeftine za kockicu da bi se petljao daa ih sam pravis.
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Hermes
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 1306
                  • https://t.me/pump_upp
                  • bemve

Ako ih tako pravis, onda dobro, ali fabricke polovne su stvarno jeftine, a njih su proracunavali i testirali dugo i pazljivo
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• cvrle
                    CBC Senator XXL
                    • 11.06.2006
                    • 1008
                    • Beograd,Banovo brdo

Ja sam to takodje svojevremeno jurio i mogu ti reci da sam saznao jako puno o oprugama. Koja je firma ako nije tajna jer ce i ta informacija mozda nekome pomoci. Ja sam jurio u Cacku i Beogradu, i jedini koji su mogli priblizno da naprave je Tehnomerkur u Beogradu, imaju i svoj sajt ali uopste nisu jeftini i jeftinije su fabricke opruge neke firme tipa H&R, Eibach i sl.. Jako je bitno ispostovati proces oko izrade opruge a najbitniji je kvalitet celika, pa potom i termicka obrada, ali ako kvalitet nije zadovoljavajuci dzaba termicka obrada, popustice brzo. Isto tako nije uopste jednostavno napraviti odnos debljine zice, kvalitet materijala, broj namotaja i ostalo, veruj mi citava nauka
                    Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Dzoni_mkv
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2007
                      • 875

Nema tajni, frima je Styria Gibnjara i rade to nekih 40-tak godina (nekada u sastavu fabrike vagona Kraljevo, posle samostalno kao Gibnjara i sada je privatizovano). Kolika je nauka veruj mi znam jer ucestvujem u definisanju procesa proizvodnje (uvodjenje ERP softvera) tako da mi je to jasno Kvalitet nema razloga da bude problem. Prosto, radi se jako kvalitetnom celiku od kojih se prave delovi za prvu ugradnju u Volvo, Iveco, Reno (kamioni) itd. Naravno Zastava do skora. U principu jednostavno je posto sve potrebno imas. Naravno nisam ni ja lud da pravim to od nule ako mi naleti neka jevtina kombinacija, ali cisto bih voleo da probam, jer kada imas sve podatke nema tu neke nauke, preslikas vec postojecu. Da se izmislja nesto novo, onda jeste komplikovano, ali ako pravis kopiju onda nema frke. Jedino sto me plasi je sto ovde rade po sistemu bolje kilo viska nego gram manjka (npr. zica 13 "ma stavi 14 radimo to za tebe da bude sto jace"), pa mogu da budu previse tvrde sto mi opet ne odogovara, zato mi i treba sto vise podataka, ili uzorak.
                      Da li cu se upustati u to ne znam jos, jer sam nacuo da covek prodaje komplet koni sa amortizerima i oprugama. Videcu, ali konkretne informacije bih voleo da imam.

Comment

Working...
                      X