Probao sam neki dan Nissan Note koji vozi drugar,hteo bih da ga kupim,2006 god. malo je presao, 1.5 dci. 86ks. Kada pustim kvacilo u prvoj brzini ili drugoj i skinem skroz nogu sa gasa auto posle 2 secunde pocinje lagano da ubrzava i onda dostigne neku konstantnu brzinu ali se ne gasi. Navikao sam na to da kada pustim kvacilo i dignem nogu sa gasa auto se automatski ugasi,medjutim ovde se to ne desava. Sta mislite da bi mogao da bude problem,ako problem uopste postoji
Kvacilo pitanje
Collapse
X
-
Ne znam nista o "istocnjackim" vozilima, ali imam drugara koji je dugo vozio tojotu corolu DX '87 i glavna fora mu je bila kad stigne blizu kuce da pusti auto u 1. brz. da ga sam doveze. Obicno uz recenicu "kao da imas dobrog konja koji zna put..."
Verovatno je to taj fazon, podize obrtaje da se ne bi ugasio (kao traktor), samo ne znam da li je to zdravo za motor/menjac ...Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
-
-
super fora a i meni je to palo napamet, ovde se takodje desava da kada ubacim iz III u II brzinu ili iz II u I da obrtaji poskoce na nekih 1500 i odmah se spuste na normalnih 800 u leru,i to neznam zasto se desava,dali kod dci motora to tako mora
Comment
-
-
svaki dizelas moze da krene bez dodavanja gasa...jednostavno je tako
probaj da u trecoj pri manjoj brzini dodas gas i ukoliko cimne malo znaci da je kvacilo ok...ukoliko podigne obrtaje a auto polako dostize brzinu onda je kvacilo popustilo...Originally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Comment
-
-
Re: Kvacilo pitanje
Originally posted by markozProbao sam neki dan Nissan Note koji vozi drugar,hteo bih da ga kupim,2006 god. malo je presao, 1.5 dci. 86ks. Kada pustim kvacilo u prvoj brzini ili drugoj i skinem skroz nogu sa gasa auto posle 2 secunde pocinje lagano da ubrzava i onda dostigne neku konstantnu brzinu ali se ne gasi. Navikao sam na to da kada pustim kvacilo i dignem nogu sa gasa auto se automatski ugasi,medjutim ovde se to ne desava. Sta mislite da bi mogao da bude problem,ako problem uopste postoji
Probaj da parkiras auto na uzbrdici i da lagano pustas kvacilo u I brzini, BEZ GASA. Zacudices se kad vidis da auto polako krece i ide bez gasa uzbrdo...
Medjutim u 3-oj i 4-oj bi trebalo da se ugasi ako naglo pustis kvacilo. Uostalom idi kod Nissan, Renault majstora da ti proveri stanje lamele, ako ti je sumnjiva...Novi sport u Srbiji: http://www.floorball.org.rs
Comment
-
-
Pa bi bilo glupo, ali ne i nemoguce... Posebno ako ga je cesto vozilo zensko (bez uvrede molim, njima se to cesce desava, mada sam vidio i par "pjevaca"...), koje od ukocenosti ne smije da ga pusti do kraja i skloni nogu u stranu, vec ga stalno drzi pomalo pritisnutog, jer nogu ne skida...
Provjeri da kasnije ne bude price... Nije vrijedno drugarstva.
Comment
-
-
Moze to bez gasa i na (nekim) benzincima, samo sto se kvacilo mora otpustati postepeno tokom 2-3 sekunde. U svakom slucaju nezdravo po lamelu pre svega ostalog...
Comment
-
Comment