Problem sa gubitkom pritiska u kocnicama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yiipi
    CBC Veteran
    • 08.05.2008
    • 120
    • Beograd

Problem sa gubitkom pritiska u kocnicama

ljudi imam veliki problem. U jednom trenutku su mi kocnice pocele polako da pustaju ( ne koce). Vozio sam jedno duze vreme sa minimumom ulja misleci da je problem sa indikatorom rucne kocnice, jer mi se to vec desavalo. Posle dolivanja ulja vozio sam duze vreme (1000 km) ali nisam primetio da nesto nije uredu sa kocnicama, a ni sa nivoom ulja u pokazivacu. Kada mi se pojavilo to da nemam kocnice, ispustio sam vazduh iz sva 4 tocka. Posle nekih predjenih 20 km kocnica je opet nestala bez gubitka ulja u sistemu. Nisam samo pustao vazduh iz ABS_a jer sam malopre to saznao da bi trebalo da se uradi. Jedan majstor mi je rekao da je moguce da se desilo da je riknulo nesto u glavnom kocionom cilindru pa da on kada ja pustim papucicu kocnice uvuce u sistem vazduh.... Sve u svemu sve je suvo nigde nema curenja ulja, niti pada nivoa ulja u pokazivacu na glavnom cilindru, a kocioni sistem opet pun vazduha.

Automobil je NISSAN 200SX 1989 169HP 1809ccm motor-CA18DET.

Ako neko ima ideju zahvalan sam
  • Tihomirce
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2008
    • 443
    • Arandjelovac

@yiipi
    pa izgleda da su ti stradale gumice u glavnom kocionom ,
    kad ispustis vazduh i stisnes jako pedalu i drzis tako , da li propada lagano

Comment

• mladen82
      CBC Član
      • 28.07.2008
      • 15
      • Podgorica

ja imam slican problem na astri g, prije nekog vremena u garazi pacov mi je napravio rupu na posudici za kocionu tecnost al je bilo na vrhu tako da nije tocilo previse, medjutim ipak vremenom se gubila tecnost na tom mjestu pa sam dolivao (tocilo je po kocionom cilindru)
      desavalo mi se ponekad, jednom u 10 dana, kad kocim malo jace, kocnica kao da 'propadne' i slabije je kocilo, al ne skroz
      majstor mi je rekao da kupim novu posudicu i promijenim kocionu tecnost
      to sam i uradio
      ucestalost javljanja onog propadanja se smanjila ali mi se ipak ponekad desi da malo propadne
      sto moze biti problem? kocioni cilindar?

Comment

• neskafa
        CBC Početnik
        • 12.06.2008
        • 9
        • PA

Re: Problem sa gubitkom pritiska u kocnicama

i ja imam slican problem... i nemam resenje!

Kocnica mi polako popusta (veci je slobodan hod) dok ne ispustim vazduh. Onda je sve OK 3-4 nedelje dok ponovo ne popusti. Zamenjen je glavni kocioni cilindar, problem se ponovo javio. Kupio sam jos jedan glavni kocioni cilindar jer je majstor bio ubedjen da je do njega (da je i nov neispravan), medjutim, kocnica i dalje propada.
        Ispran je sistem, sipano novo ulje, sve je suvo nigde nema curenja ulja, niti pada nivoa ulja u pokazivacu na glavnom cilindru, a kocioni sistem opet pun vazduha.

(u pitanju je Uno '92.)

Comment

• ///M_Power
          CBC Senator XXL
          • 05.05.2008
          • 335
          • Beograd - Minhen

Ako je sa glavnim kocionim i instalacijom sve u redu mozda su uzrok kociona klesta (gumice kocionih klipova)... vazduh se moze tu uvuci u sistem.

Comment

• dario opel kadett
            CBC Senator XXL
            • 22.09.2008
            • 373
            • ljeskovica

ej ej polako jedan po jedan.svaste tu moze da bude zato ajde jedan po jedan i morate tacno da navedete sta kad kako,da li i sta ste dirali ako jeste.
            ja sam isto imao lijep problemcic s kocnicama zato ajmo polako i postepeno.
            Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!

Comment

• mladen82
              CBC Član
              • 28.07.2008
              • 15
              • Podgorica

dakle kao sto sam kazao gore, imao sam problem prvo ono za posudicu jer sam gubio tecnost, to je sredjeno ali opet desi se ponekad u voznji da malo propadne pedala
              mada to je pocelo da se desava vjerovatno posle izmjene zadnjih disk plocica, jer od kada su pocele cijukati one su zamijenjene ali kad su i stavljene nove isto zadnje desne cijucu kada pedala nije pritisnuta!!!
              kad se pedala pitisne cijukanje prestaje
              takodje kad je ujutro hladno i sve zamrznuto, zadnje kocnice posebno desna strana zna da stegne, tj sama koci
              kad se zagrije sve one otpuste

Comment

• Ljubo
                CBC Senator
                • 18.10.2005
                • 278
                • Kraljevo

Treba mi odgovor...

na Xsari Picasso kocnice nisu ni prici onima na koje sam navikao na Almeri, ali ipak koce, ne propadaju i sl.

Slucajno sam pre neki dan u leru kod isprobavanja kocnice, na pritisak papucice, osetio, tj. cuo sistanje i lagano propadanje noge.

Pretpostavljam da je ovo znak da nesto nije u redu... sta moze biti u pitanju?

dodatak:
                Kocnica pocinje ozbiljnije da hvata tek posle 1/3 hoda. Do te 1/3 cuje se sistanje bas kod papucice dok ne dodje do neke granice gde nece dalje i cini mi se da dalje ne propada.
                Kada je motor ugasen, posle 4-5 pritiskanja i sistanja (ponasanja kao u prvom slucaju, tj. dok je motor u radu), prestane sistanje i kocnica hvata ali cini mi se na istom polozaju (posle 1/3 hoda).
                Da li je ovo problem, ili je jednostavno tako podeseno?

Comment

• serhio011
                  CBC Početnik
                  • 26.04.2010
                  • 4
                  • Bgd

otisla membrana na servo uredjaju zato ti se cuje sistanje vazduha u kabini kad stisnes papucicu a vrlo je moguce da tuda ulazi vazduh u sistem ostalim clanovima iz predhodnih postova

Comment

Working...
                  X