Pri prebacivanju iz druge u trecu riknulo je...Simptomi: Ubacim u brzinu, krenem, cuje se neki odvratan zvuk i jako smrdi lamela... Majstor mi je zauzet pa dok ne skine da vidimo ovako napamet sta bi moglo da bude?
Crklo kvacilo...
Collapse
X
-
pa verovatno da je crkla lamela
da je pukla korpa nebi mogao da ubacis u brzinu
kad skines menjac videces sta je crklo ,ali se obicno menja korpa lamela zajedno ,osim ako je korpa u jako dobrom stanju ili nemas kesha za set kvacilaniste gore od sporog kompjutera
i sporog interneta
-
-
da li se cuje da skripi ili se cuje da se lome zupcanici
obicno kad crkne lamela pocne da klize i smrdinaravno spaljena lamela
moze biti i da je druk lezaj probio korpu npr i onda se cuje da cvili ili da se lezej raspao pa opet cvili
ili pak da se lezaj zavari za korpu ali to su sve odlike dugog drzanja kvacilaniste gore od sporog kompjutera
i sporog interneta
Comment
-
-
ti kao da si vozio sinobus pa ne znas da li skripi ili ne
kad skines menjac sve ce ti se samo kasti
nemoj slucajno da ne kupis novu korpu uzmi u obzir koliko je zamena kvacila da ne skidas ponovo menjacniste gore od sporog kompjutera
i sporog interneta
Comment
-
-
ma samo se nemoj jediti,obicno se izlize lamela do te granice da pocne da proklizava,kad rasturis videces tacno sta je,retko se desava da je sve totalno izakano,ako nema riseva ni na korpi ni na zamajcu,samo ubaci novu ili remontovanu lamelu i teraj dalje
sto se tice lamela,bar sam ja svasta probao od skupih do izuzetno jeftinih,i recimo jeftinije su se bilje pokazale,trenutno na 75-ici mi je sedma lamela,tri su bile 200mm a cetiri su 215mm,predzanja je bila solidna nije mnogo trzala,bas kad se ugreje i kad je kreni-stani,ovu sto sam stavio remontovana je u Mirjevu,kod alfista u komsiluku,posto su je dosta siroko spakovali jase napravim pametan pa je sastavim,tako da izmedju obloga nema lufta ni ni,kao sto se rade trkacke,stvarno lepo ujeda i trecom se javi,mekano kvacilo,ali je neudobno kretanje,ne moze nezno da se krene nego trgne i udari,pasam je ponovo skinuo i razdvojio kao sto i treba,po nekom pravili lamela slobodna treba da bude do oko 1cm,zavisno od debljine ali kad se stisne mora biti za 1mm uza,znaci oko 9mm,ako je 9mm stisnuta mora biti 8mmko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Comment
-
-
pa ja nocas nebi spavao,razmisljao bi sta je crklo
e mogu ti reci da sa ovom remontovanom lamelom sam zadovoljan,lepo se odaziva a ne trese,puj,puj,puj,da je ne ureknem,doduse posle 20-ak godina akanja je bilo vreme da je poravnam korpu i zamajac,sto kod tebe ne mora da je nista osteceno,mozda je suv spaner pa pravi bukuko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Comment
-
-
Ma ne mogu ni ja da spavam ko covek jos od petka...A ja ****** odslepao auto kod majstora koji ima vreeeemena...Bolje da smo remus i ja nalozili drva u furunu lepo i skinuli to dosad bi bilo sredjeno i ja bi potpisivao ko da nista nije bilo
Javim vam sutra sta je u pitanju pa da vidimo sta dalje...
Comment
-
Comment