Menjac problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Originally posted by tenzo RS
    ...na race menjacima se polira diferencijal i lezajevi te se povacavaju luftovi...menjac se dosta lakse vrti ali zato na leru puca kao da se nesto raspada unutra...
    Ne znam da li si bas i mislio to sto si napisao. Obrtni delovi menjaca se olaksavaju i poliraju da bi otpor ulja bio sto manji, ali ne znam kako lezaj moze da se ispolira a i sto se tice lufta, pozeljno je da menjac bude razradjen i da je leglo sve kako treba a ne bas da luft bude preko max tolerancija. Menjaci koji koriste iglicaste lezajeve se podmazuju redjim uljima, i imaju manje otpore ali opet su osetljivi na luft.

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ok, hvala na odgovorima.
      bas sam juce bio kod mog mehanicara da pitam da li neko tiho zujanje moze da bude taj drug lager i sta sve i kada moram da menjam.
      i njegovo misljenje je slicno- vozi tako pa kada osetis promenu u jacini zvuka, pedala kvacila pocne da hvata "gore" dodji pa cemo da zamenimo komplet lamela-korpa-lager.

e sad, kod mene je sve to faricka ugradnja, auto je presao oko 230-240k km i za sada nema ama bas niakakvih problema u voznji osim tog zvuka koji se pojavio. lamela hvata brzo i odlucno, nema ni traga proklizavanju, nema nikakvih vibracija na pedali kvacila, hod je normalan, ali...to zujanje.

nista, onda cu da sacekam veliki servis kada se budu menjali zupcasti kaisevi pa kad je bal
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

nista, onda cu da sacekam veliki servis kada se budu menjali zupcasti kaisevi pa kad je bal [/quote]

nek je na vodi
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• srdjan_p
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2004
          • 1915
          • ZR

E hvala ljudi!

Comment

• tenzo RS
            CBC Senator XXL
            • 01.11.2004
            • 309
            • Krusevac
            • Saab 9-3 TiD

Originally posted by dfast
            Originally posted by tenzo RS
            ...na race menjacima se polira diferencijal i lezajevi te se povacavaju luftovi...menjac se dosta lakse vrti ali zato na leru puca kao da se nesto raspada unutra...
            Ne znam da li si bas i mislio to sto si napisao. Obrtni delovi menjaca se olaksavaju i poliraju da bi otpor ulja bio sto manji, ali ne znam kako lezaj moze da se ispolira a i sto se tice lufta, pozeljno je da menjac bude razradjen i da je leglo sve kako treba a ne bas da luft bude preko max tolerancija. Menjaci koji koriste iglicaste lezajeve se podmazuju redjim uljima, i imaju manje otpore ali opet su osetljivi na luft.
            ]
            ...kad sam rekao diferencijal mislio sam na snop glavastog zupcanika... ...jbg...navika...a sto se lezajeva tice, nisam 100% siguran jer nisam gledao kako se to radi, ali radi se da bi se dobili ti luftovi...da li se ide preko max tolerancije moracu da proverim...ali sudeci po radu menjaca ide se...
            8 i 300...u firungu !!!

trazis kvalitetan turbo servis za remont turbine?

Comment

• srdjan_p
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2004
              • 1915
              • ZR

Znaci ja sad imam race menjac

Comment

Working...
              X