yugo mi trese od 90-110km/h sredio sam mu felne ,stavio nove gume, spone ,ramena, amortizere, nove diskove...... bukvalno sve sto se moglo promeniti, a i dalje trese. sta bi mogao da uredim da prestane to sranje da mi se desava?
trese od 90-110km/h
Collapse
X
-
Re: trese od 90-110km/h
99% da su ipak felne. idi kod vulkanizera i stavi tockove jedan po jedan na balanserku i zavrti rukom i gledaj. mrda li se gore dole ili levo desno. zaboravi na to sto je tocak izbalansiran. ako je kriva guma ili felna nema tog balansiranja koje ce pomoci.
-
-
Balansiranje felni bez guma?Neka mi neko kaže da je ovo šala molim vas...
Dakle, na toj brzini su 100% felne. Nisi napomenuo jesu li alu felne ili obične čeličane? Ako su čeličane, uradi ovo što je djape rekao sa balanserkom tu MORA da pokaže... to što napiše da je 0-0 to je sve lepo, ali kada se guma vrti gledaj u nju da li joj falc na felni skače tj. igra gore-dole... ako igra džaba da je 18x balansiraš...
Ukoliko se radi o alu felnama proverićeš dve stvari. Prva je ista kao i ova gore sa balanserkom, a druga je da proveriš da li ti je centar na felni većeg obima od centra na kolima... dakle ono na šta se nabija felna... ukoliko tu ima lufta moraćeš da uradiš adaptere tj. vodilice centra... ako ti neko kaže da to šarafi nabiju na centar slobodno ti njega nabij na ku... reci da sam ti ja dozvolioБудале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.
Comment
-
-
Felne, potrvdjujem.
Imao apsolutno isti problem, balanserka kaze sve je ok, medjutim, felna je bila kriva u srcu i tu nije bilo mnogo pomoci.
Nadji druge felne i probaj.
PozOptimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.
Comment
-
-
I ja mislim da su felne, nekad davno kad sam vozio keca (z101) isti slucaj sam imao i bile krive felne u pitanju, uzeo sam druge polovne99% felne.
Originally posted by DovlaKako ti neko kaže da to šarafi nabiju na centar slobodno ti njega nabij na ku...
Comment
-
-
nisam rekao da se balansiraju same felne. koliko ja znam nije ni moguce.
sto se m+s guma tice ne moraju da tresu. samo treba lepo da se izbalansira i proveri sve ostalo o cemu smo ovde pricali. vidi sta mi je sada na autu pozadi (pogonska osovina) i ne trese do 140km/h. brze nisam ni probao.
Comment
-
-
toyo bmlg koji model, M+S, 205/60/13, koriste ih za autocross trke u inostranstvu.
gume za sneg. sa ovakvim gumama nije bitno jel ocisceno, jel utabano, jel uzbrdica i dal je auto sa prednjim pogonom, zadnjim ili 4x4. po kisi i na suvom su ok. ne tresu, proizvode sitnu vibraciju zbog krampona naravno.
Comment
-
-
Koja guma brate..da to nije mala rezervna gusenica od tenka..toj sneg ne moze nista. Ti druze prebaci zadnje tockove napred i probaj da vidis hoce li ti opet tresti.Jedino ako su ti i zadnje felne krive,onda nista
Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Comment
-
Comment