Zeleo bih da cujem vasa iskustva oko spustanja automobila (do 40 mm max) kao i preporuku: Eibach, K&N, Apex... dobre-lose strane ovih proizvodjaca i sl.
ali u sustini...slusajuci starije i iskusnije (na ovom forumu) sam naucio da je jedina za sad koja je ostala na svojim nogama, i jos drzi do kvaliteta, Eibach fabrika...tako da ti je moj savet upravo to!
trap se pre svega unisti promenom uglova van fabrickih mera i narocito promenom duzine hoda vesanja (amortizera i opruga) u kombinaciji sa izmenom mase koja "radi", promenu energije trapova.
stoga je pozeljno uzimati kompletan set za spustanje od proverene firme koja je i atestirala set radi sto manjih komplikacija.
Zeleo bih da cujem vasa iskustva oko spustanja automobila (do 40 mm max) kao i preporuku: Eibach, K&N, Apex... dobre-lose strane ovih proizvodjaca i sl.
nasao sam ovaj post iako je proslo vec dosta vremena. Posto se prilicno razumem u problematiku rekao bih ti sledece:
H&R koriste vecina na nemackim brdskim trkama i ne verujem da se eibach bolje od njih no vodi racuna o sledecim stvarima:
1. postoje opruge koje se linearno sabijaju, a postoje i progresivne koje se u pocetku sabijaju vise a kasnije manje. Mogu se prepoznati po nacinu motanja ali ne sve jer postoje i progresivne ravnomerno motane jer zavisi i od precnika i vrste materijala kao kod Mercedesa 2.5-16
2. obavezno nadji opruge bas za tvoj tip auta sa opremom bas kao kod tebe (klima abs) jer povecana tezina auto zahteva drugacije opruge kod MB se sabiraju poeni pa ima tabela
3. ako stavis opruge a ostavis standardne amortizere nisi nista napravio
4. auto kad spustas on je kao klackalica ako ga spustis vise pozadi on odskoci napred i tesko je naci pravu meru sa neodgovarajucim oprugama
5. obavezno tvrdje gumice i deblja balans stangla
6. najveci problem nasi putevi
Comment