Ćao svima!
Znam da je tema obrađivana ali nisam uspeo da nađem niti jednu temu sa specifičnostima koje se meni dešavaju. Pre svega, auto je polo 1.2, model 2003.
Dakle, kupim ja auto i sve je OK. Posle 5-6 dana, počinju da se čuju kočnice, ono dosadno škripanje kao metal o metal koje se dešava (skoro) pri svakom kočenju.
E sad, koji su to izuzeci:
1. ako stisnem kočnicu blaže (slabije, nežnije) i ne mnogo, oseti se da auto koči a kočnice se ne čuju
2. ponekad se uopšte ne čuju (nebitno od vremenskih uslova pošto se dešavalo i po kiši i po suvom) a onda pri sledećoj vožnji (nakon recimo pola sata - sat) se opet čuju
3. kada imam nekoga na zadnjem sedištu!
E sad, ovo mi je zaista čudno i mislio sam i da ne navedem ali mi se desilo već 3 puta da kad vozim nekog nazad, kočnice se ne čuju.
Fakti:
- Skidao sam prednje točkove i gledao debljinu mesa - ima je 8-9mm i deluje OK.
- Kočnice rade perfektno!!!
Šta bi to moglo biti i da li je iko imao sličan problem???
Unapred hvala
Znam da je tema obrađivana ali nisam uspeo da nađem niti jednu temu sa specifičnostima koje se meni dešavaju. Pre svega, auto je polo 1.2, model 2003.
Dakle, kupim ja auto i sve je OK. Posle 5-6 dana, počinju da se čuju kočnice, ono dosadno škripanje kao metal o metal koje se dešava (skoro) pri svakom kočenju.
E sad, koji su to izuzeci:
1. ako stisnem kočnicu blaže (slabije, nežnije) i ne mnogo, oseti se da auto koči a kočnice se ne čuju
2. ponekad se uopšte ne čuju (nebitno od vremenskih uslova pošto se dešavalo i po kiši i po suvom) a onda pri sledećoj vožnji (nakon recimo pola sata - sat) se opet čuju
3. kada imam nekoga na zadnjem sedištu!

Fakti:
- Skidao sam prednje točkove i gledao debljinu mesa - ima je 8-9mm i deluje OK.
- Kočnice rade perfektno!!!
Šta bi to moglo biti i da li je iko imao sličan problem???
Unapred hvala
Comment