Zamena glavnog kocionog cilindra

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Zamena glavnog kocionog cilindra

Evo sta je cudno, prvi put kad zgazim pedalu koci normalno, drzim je stisnutu i ne propada, vrlo malo popustim pedalu i odmah ponovo stisnem i ona malo propadne i tako stoji. Ponovo samo malo popustim, ali vrlo malo i odmah stisnem ponovo propada. I tako sve dok ne dodje do patosa. Tada je naravno kocenje minimalno. Cim pustim pedalu, vrati se do gore do kraja i stisnem ponovo normalno koci, svom snagom. Golf kec je u pitanju bez kocionog serva.

Sta moze da bude? Znam da mi zadnji cilindri nisu sjajni i treba da se menjaju. Da li mozda oni popustaju pritisak? Za glavni kocioni su mi rekli da kad stisnem jednom pedalu i ako polako propada onda je on los, ali meni tad ne propada nego tek kad malo popustim i odmah zgazim pedalu.

Za sada mi je bitno da je kocenje na prvi pritisak pedale odlicno a detaljno cu da sredjujem kocnice kad se vratim sa letovanja, sad stekam pare.
    Sta vi mislite, u cemu je problem?
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
  • aivan
    CBC Senator
    • 28.02.2006
    • 247
    • Bograd, Mirijevo

Re: Propada pedala kocnice, malo cudno

Samo se nadam da ne ides s tim autom na letovanje
    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• milan_g1
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2007
      • 863
      • Karaburma

Hehe, sa matorim golfom do Turske... neka hvala, ali sigurno bi bila zanimljiva avantura

Ma sa autom se svrckam po gradu, ali generalno dobro koci, nabodem pedalu i blokiraju svi tockovi i pedala ne propada tada nego kada blago popustim, tacno se oseti momenat kada izgubi malo pritiska i tada malo propadne. Oko desetak puta moram to da uradim da bi pedala stigla do patosa. Cim pustim pedalu da se skroz podigne vraca se tvrdoca i visina. Nivo ulja je nepromenjen.
      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• roske
        CBC Senator
        • 08.03.2007
        • 272
        • Lazarevac
        • Alfa Romeo 145 boxer

Zadigni Golfa ili idi na kanal,poskidaj tockove ipogledaj da li negde curi,
        ako je sve u redu promeni kociono ulje.

Comment

• milan_g1
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2007
          • 863
          • Karaburma

Vazi, za vikend cu da pregledam cilindre i celjusti

Comment

• zmaj_pa
            CBC Senator
            • 13.05.2007
            • 232
            • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Promeni gumice na G.Kocionom cilindru.......!!!

Comment

• milan_g1
              CBC Senator XXL
              • 07.02.2007
              • 863
              • Karaburma

Koliko je to komplikovano, jel mogu sam ili bolje kod majstora? Jel mora da se skida gl kocioni? Nikada ga nisam skidao pa ne znam

Comment

• roske
                CBC Senator
                • 08.03.2007
                • 272
                • Lazarevac
                • Alfa Romeo 145 boxer

Ja licno vise nikad ne menjam gumice odavno sam prestao sa tom praksom
                eventualno prasinjare na zadnjim kocionim,prasinjare na prednjim celjustima
                i kanalska gumica na celjustima,to u redu ali kad dodje na red glavni kocioni
                samo nov dolazi u obzir.
                Gumice za zamenu su jako loseg kvaliteta pitanje je koliko ce da traju a desi se
                da vrlo brzo nabubre.

Comment

• milan_g1
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2007
                  • 863
                  • Karaburma

Ispustio sam vazduh i sada je super! Bilo je vazduha na zadnjem desnom, sada koči bez greške ali ipak cilindri čekaju zamenu, ali nije toliko hitno. Kad se vratim sa mora malo ću da prečesljam kočnice i trap a do tada se vozim ovako. Pozdrav svima

Comment

• milan_g1
                    CBC Senator XXL
                    • 07.02.2007
                    • 863
                    • Karaburma

Evo da ozivim pomovo ovu temu, situacija je sledeca
                    Zamenio sam zadnje cilindre koji su bili u ocajnom stanju, zamenio sam creva do celjusti, zamenio sam kociono ulje. Nigde ne curi, stalno drzi isti nivo ali meni pedala i dalje pomalo propada. Ali propada na bas zanimljiv nacin, isto kao sto sam napisao na pocetku teme, kada zgazim pedalu blokiraju tockovi, ne propada, cim pocnem da popustam pritisak i ponovo stisnem malo se pedala spusti. I tako kad "pipkam" pedala je sve niza i niza. Kada se krecem napred i pipkam kocnicu vrlo malo propada, ali zato kada idem unazad (parkiram se na uzbrdici u rikverc, pustim auto da sam ide unazad na leru i drzim blago kocnicu), pedala mnooogo brze propadne i dodje do patosa! Interesuje me zasto je to propadanje kada idem napred mnogo manje nego kada idem u nazad? Kada je pedala na patosu dovoljno je samo da je pustim do kraja i odmah jako stisnem, vrati se visina i sila kocenja, blokiraju svi tockovi.

Dobosi i paknovi su skoro zamenjeni, plocice i diskovi takodje, creva do celjusti su nova, zadnji cilindri su novi, vazduh ispusten. Ostaje samo glavni kocioni cilindar, jel tako ili imam jos nesto da pregledam?

Comment

• Bojan1212
                      CBC Senator XXL
                      • 15.07.2008
                      • 468
                      • Zemun
                      • Honda Accord

Cale je imao slican problem na Kadett-u kocki 1.6d isto prvi put dobro koci malo popustis i stisnes, a on propadne vise i tako par puta do patosa, a nisam obracao paznju na ovo u napred i nazad. Resenje mu je bilo u glavnom kocionom, ne secam se sta, ali znam da se on sam zezao oko toga i namestio.

Comment

• Kosovic
                        CBC Veteran
                        • 14.12.2008
                        • 149
                        • Vrbas

Po meni je to ili glavni kocioni ili gumice na onim kao cilindrima. Te gumice su jako loseg kvaliteta. i malko vode i cao s njima. Ja se na Suzi zlopatim s tim i sta ces-kupim novu i posle mesec dana propadne i tako sve u krug. Uzmes gumice i razradis te valjke, pa posle toga izduvas vazduh i to je to.

Comment

• b_samardzic
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 1557
                          • Smederevo

U glavnom kocionom cilindru imar 2 klipa jedan je za zadnje a jedan za prednje kocnice.
                          Neverujem da su na oba propale gumice.
                          Probaj kad ides nizbrdo lagano drzi kocnicu i ona ce verovatno poceti da polako pada.
                          Kad prestane da pada pritisni kocnicu do kraja i vidi dali koce prednji ili zadnji.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Zameni glavni kočioni cilindar...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• milan_g1
                              CBC Senator XXL
                              • 07.02.2007
                              • 863
                              • Karaburma

Hvala na odgovorima, probacu ovo na nizbrdici

Comment

Working...
                              X