Reglaza trapa - skeniran izvestaj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Reglaza trapa - skeniran izvestaj

Menjao sam sponu i reglirao trap, u servisu naravno, auto se lepo ponasa, normalno ide, ne vuce u stranu, ne trese, znaci zadovoljan sam ali nesto me kopka. Na ovom izvestaju ima before i after, vrednosti su skoro pa identicne, kao da nista nije ni radjeno. Mozda nije bilo ni potrebe ako su te vrednosti u toleranciji?!
    Znacilo bi mi strucno tumacenje ovog izvestaja, da li su ti uglovi OK ili da idem negde drugde na reglazu?

Hvala unapred
    Pozz
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
  • Delkan
    CBC Senator XXL
    • 14.06.2005
    • 829
    • 60 km From BG,West

Re: Reglaza trapa - skeniran izvestaj

Pa vidi,onaj ko je menjao sponu,vratio je na isto mesto gde je i bila,tako da generalno on nista nije ni uradio.To se vidi po Individual Toe vrednostima.Ono sto je mogao je da ti vrati malo te nagibe(camber)jer su malo previse u plusu.Posto Golf 1 ima ekscentar srafove na prednjim amortizerima,to se lako uradi pod uslovom da nisu zapekli ili vec stoje u maksimalnom polozaju za negativan nagib.Mozda je i video da su zapekli,ali ga je malo mrzelo da radi...

Ovo je bila jedna od onih "udaraj-od-dole-kljucem-kao-da-nesto-radis" optika...

Comment

• milan_g1
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2007
      • 863
      • Karaburma

Bas tako, majstor je izbio staru sponu, stavio novu, vratio tocak i to je sve bilo gotovo za nepunih 10ak min. Dosao drugi majstor, postavio aparaturu na tockove i rukama je "skretao" levo desno, a na ekranu su vrednosti bile ok, mislim i ****** bi video jer je graficki lepo uradjeno. Posle toga se podvukao pod auto i neka vrednost koja je stajala na centru ekrana sa nekih +1,nesto se spustila na 0 i to je to, gotova reglaza.
      Ti ekscentar srafovi sto pominjes, jel su to ona dva 17 ili 19 ne znam tacno, sto drze ulozak amorta?

Ima u okolini Kraljeva jedan poznati majstor za reglazu koji nece da radi ako je bilo sta na trapu osteceno ali posle daje garanciju i svi ga hvale, mozda odem do njega...

Thanks...
      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by milan_g1
        Ima u okolini Kraljeva jedan poznati majstor za reglazu koji nece da radi ako je bilo sta na trapu osteceno ali posle daje garanciju i svi ga hvale, mozda odem do njega...
        Nemoj "možda", nego obavezno idi kod njega.
        Što se, bre ljudi, plašite ispravnog auta?
        ex SAABotražitelj

Comment

• milan_g1
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2007
          • 863
          • Karaburma

OK druze, ovde sam i postavio temu da vidim da li su ti uglovi u toleranciji ili ce da trosi gume, ajd sad jel to veliki + ili nije, tj da li ce da cepa gume ili ne?

Ako nece da trosi gume nema razloga da ponovo placam reglazu, ako je + ipak prevelik odradicu reglazu na drugom mestu

Comment

• Delkan
            CBC Senator XXL
            • 14.06.2005
            • 829
            • 60 km From BG,West

Malko sam se za*ebo,Golfu kecu nagibi i treba da stoje u plusu i to bas toliko,cini mi se.Kod golfa dvojke su pod mnogo manjim uglom.Jbga,proslo je dosta vremena od kad sam poslednji put to radio...

Comment

Working...
            X