pitanje za poznavaoce i klasifikatore guma

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoki becejac
    CBC Član
    • 01.04.2008
    • 89
    • niš

pitanje za poznavaoce i klasifikatore guma

Pozdrav svima,pitanje glasi-guma dimenzije 175/70/13 sava eskimo 2001 godiste nikad vozena na felni cuvana kao rezerva spariti sa istom takvom koju sada planiram kupiti,sada vase misljenja da li moze to tako ima li mesta za ekonomičnost ili odustati od te kombinacije i kupiti obe nove,hvala
  • Ivancho
    CBC Veteran
    • 11.02.2008
    • 199
    • Vracar - Zemun

Re: pitanje za poznavaoce i klasifikatore guma

Definitivno kupiti 2 nove. Toj gumi ce uskoro 9-eti rodjendan, mnogo matoro. Jos ako je bilo odozdo zakacena pa bila izlozena svim atmosferskim uticajima + soli i rizlom ... nikako. Pritom ne znam da li ces moci da nadjes sa cime ces je upariti .

O tome nemoj ni da razmisljas Samo novo!!

Comment

• Zloca
      CBC Senator XXL
      • 21.12.2005
      • 510
      • Novi Sad
      • Astra bertone turbo

Eventualno da i dalje ostane zakacena odozdo...
      MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

a i to odozdo moze da bude veca dara nego mera. mnogo je matora, kaucuk je vec u velikoj fazi razgradnje...
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• zoki becejac
          CBC Član
          • 01.04.2008
          • 89
          • niš

izvinjavam se sto nisam naveo vozilo koje vozim,u pitanju je astra f kod nje ide rezervni točak u gepek,znači gumu nije ni videla dnevna svetlost

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

bez obzira, video je vazduh... rok trajanja svake gume je 6god max. silika i ugljnik su postojani ali kaucuk nije i u najboljem slucaju ce ti se desiti da pocne da ispusta a u najgorem da se raspadne.

Comment

• Ivancho
              CBC Veteran
              • 11.02.2008
              • 199
              • Vracar - Zemun

Nemoj se igrati sa time zbog 30-40eu se igras glavom. Ta guma vise nema silike, kaucuka, svih materijala koji trebaju da bi ona i dalje bila guma. Pocece da ti se kruni i kida i da otpadaju komadi. Jako nebezbedno. U krajnjem slucaju to je eskimo ili u boljem slucaju eskimo 2, neces naci da uparis!

Comment

• zoki becejac
                CBC Član
                • 01.04.2008
                • 89
                • niš

poštujući vaše mišljenje i uvažavajući moram jednu paralelu da napravim-na autu i to na prednjem pogonu su mi te iste gume koje sa kupio kad i ovu rezervnu,imam dva kompleta točkova tako da leti vozim letnje a zimi zimske,sad zašto nemam sa ovim gumamama koje su na autu iste sava probleme tipa raspadanje kidanje itd,a samo juče sam sa njima prešao u jednom cugu 600 km a to da nemogu da nadjem takve iste da uparim nije tačno, samo kod mene u Nišu na tri prodajna mesta ima tih guma toliko od mene hvala još jednom za sugestije ali nisam ubedjen da ste u pravu

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

ok, onda kupi jos jednu takvu i cepaj jos dve sezone

Comment

• Ivancho
                    CBC Veteran
                    • 11.02.2008
                    • 199
                    • Vracar - Zemun

Originally posted by zoki becejac
                    poštujući vaše mišljenje i uvažavajući moram jednu paralelu da napravim-na autu i to na prednjem pogonu su mi te iste gume koje sa kupio kad i ovu rezervnu,imam dva kompleta točkova tako da leti vozim letnje a zimi zimske,sad zašto nemam sa ovim gumamama koje su na autu iste sava probleme tipa raspadanje kidanje itd,a samo juče sam sa njima prešao u jednom cugu 600 km a to da nemogu da nadjem takve iste da uparim nije tačno, samo kod mene u Nišu na tri prodajna mesta ima tih guma toliko od mene hvala još jednom za sugestije ali nisam ubedjen da ste u pravu
                    Sto si onda u opste pitao kada vec znas sta ces da radis?!?

Comment

• zoki becejac
                      CBC Član
                      • 01.04.2008
                      • 89
                      • niš

pa da bi se tebi pravdao,uključi se ako hoćeš,ako nećeš niko nikog ne prisiljava,svačija mišljenja poštujem i uvažavam a sta cu ja raditi i sta pitati je moja stvar!

Comment

• Ivancho
                        CBC Veteran
                        • 11.02.2008
                        • 199
                        • Vracar - Zemun

Nije mi bio cilj nista uvredljivo niti zajedljivo, ali ti si vec resio da tu gumu stavis na kola i samo si hteo da ti neko kaze uradi to. Kada si cuo drugacija misljenja koja ti nisu odgovarala odmah si se "naljutio" . Stavljati gumu 9 godina staru na kola je mnogo nebezbedno i riskantno. Jer ta guma vise ne prijanja i ne reaguje na asfalt kao sto treba.

Jos jednom se izvinjavam ako si moj post shvatio kao atak, naravno da nije bio.

Comment

• zoki becejac
                          CBC Član
                          • 01.04.2008
                          • 89
                          • niš

u to ime prvi put kada dolazim u BG u posetu Zuji, 404 not faund-u vidimo se na piću,u principu ovo je forum gde razmenjujemo misljenja i iskustva,mozda mi je i trebala mala pomoć oko rešenja zato što kao što znate od decembra svi koji nemaju adekvatne zimske pneumatike plaćaju kaznu u visini jedna nove gume,pa ujedno da svima posaljem apel na vreme da resavaju pneumatike tipa m+s koji oni traže u novom Zakonu o saobraćaju POZDRAV!

Comment

• Ivancho
                            CBC Veteran
                            • 11.02.2008
                            • 199
                            • Vracar - Zemun

Obavezno se vidimo na picu onda!! Pazi sta si rekao sada su svi videli reci cu ako budes slagao

Nisam siguran da ce taj zakon poceti "sa radom" od decembra, bice ono uhodavanje, upozorenja... Ali van toga ljudi nisu svesni da se sada gume tako (namerno) prave da letnje po zimi ne vrede.... (da nepsujem) Nije to samo sneg i led, nego i temperatura...ajde da ne pametujem sada ovde.

Ti nemoj da se igras i da zbog 3000 hiljade dinara stavljas gumu toliko staru, sto je bre ranije nestavi na auto?

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

a da te ja nesto pitam ali da se ne ljutis. zasto vozis zimsku gumu leti ili sam ja nesto pogresno skapirao
                              ...imam dva kompleta točkova tako da leti vozim letnje a zimi zimske,...,a samo juče sam sa njima prešao u jednom cugu 600 km
                              u svakom slucaju zbunjen sam to sto si teo da cujes ovde tesko da ce ko da ti kaze. na nekom drugom foorumu mozda da ali ovde sigurno ne. drugo ta prica o dva seta guma u ovoj drzavi ce da bude kad svi budemo imali plate 2000€.

Comment

Working...
                              X