Lom opruge amortizera Stilo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rayn_q
    CBC Početnik
    • 03.02.2010
    • 6
    • NS

Lom opruge amortizera Stilo

Pozdrav
    Polomila mi se prednja opruga amortizera na stilu sw 1.9jtd 115ks 2003.
    Preciznije odlomio se deo od oko 6 cm, pola kruga spirale, sa donjeg dela opruge.
    Kako sam primetio kvar.
    Nikako.
    Poceo sam da iz pravca prednjeg levog tocka cujem metalnu buku, slab udarac metala o metal, veoma tih, ponekad kada predjem preko neke neravnine. Nazalost ne uvek.
    Posto je auto isao sasvim ok, a na stilu uvek nesto skripi, tek sam posle 3 nedelje otisao kod majstora da pogleda.
    Vidio je da u korpi opruge lezi odlomljeni deo. Izvadio. Vise nelupa.
    Posto dela nema, vozm sada sa skracenom oprugom. Nezurim i izbegavam rupe. Presao jos nedelju dana (300 km) i ide.
    Pogleda po internetu i video da se englezi dosta zale na lom opruge (jedan je vozio sa obe polomljene), pripisuju to losim engleskim putevima i lezecim policajcima.
    Zna li neko gde bi se sigurno mogao naci par opruga?
    Pozdrav
  • pistre
    CBC Senator
    • 19.02.2008
    • 234
    • bg, vozdovac

Re: Lom opruge amortizera Stilo

bole tebe uvo, vozis 300 km sa pola opruge i taj pametni majstor je jos bolji sto te je pustio da cepas, ne kazem da moze nesto da ti se desi jer nisu opruge bauk, ali ne trazis oprugu za ferarija nego za stila i lepo si trebao dok ti je auto bio kod majstora da odes do prve radnje auto delova i kupis nove, ili odes do otpada i kupis polovan par, i cisto da znas da ne ocekujes da ce da ti desna opruga potraje jer ce ti puci i ona uskoro jer je pod opterecenjem, ako ne pukne izgubice na cvrstoci, tako da u svakom slucaju moras da menjas obe opruge, tako da mi nije jasno sta cekas kao da je neki redak i komplikovan kvar

Comment

• rayn_q
      CBC Početnik
      • 03.02.2010
      • 6
      • NS

Moze biti istina.
      Ali opet ko zna kad mi je pukla opruga. Ja sam cuo zveckanje pre 3 nedelje. Nista strasno. Nije da mi je otpao tocak pa da vidim sta mi fali.
      Inace za zamenu, nazalos i nije tako lako. Zvao radnje po NS, a i neke po BG i nema odgovarajuce opruge.
      Ako ti znas gde ima po normalnoj ceni, napisi.
      Ne mislim na Deltu, gde se ceka dok ih ne poruce.
      Post je inace za one kojima isto tako nesto lupka, a neznaju sta je to.

Comment

• pistre
        CBC Senator
        • 19.02.2008
        • 234
        • bg, vozdovac

saljem ti na pp

Comment

• rayn_q
          CBC Početnik
          • 03.02.2010
          • 6
          • NS

Danas su napokon zamenjene obe opruge.
          Kilenove iz euroauta (4400 din/kom) = 8800 + 1000 din ruke = 9800 din.
          Eto toliko.

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Primetiš li razliku u vožnji? Ponaša li se auto isto,bolje ili lošije? Lupa li sada išta i sl.?

Comment

• rayn_q
              CBC Početnik
              • 03.02.2010
              • 6
              • NS

Malo kasnim sa odgovorom, ali evo.
              Cini mi se da je auto sada meksi napred. Vise se ljulja, naginje pri skretanju. Posebno na auto putu, pri preticanju imam osecaj da se sve ljulja.
              Ovo je bilo prvih meseci, sada ili sam se navikao ili se smanjilo.
              Pozdrav

Comment

Working...
              X