Trese mi se auto pri kocenju [Daewoo Nexia]

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 0megA
    CBC Član
    • 03.08.2008
    • 42
    • Beograd

Trese mi se auto pri kocenju [Daewoo Nexia]

Auto je Daewoo Nexia 1997 godiste 1.5 motor sa abs kupljen 2008 godine i do sada nikakvih problema nije bilo auto je fenomenalno i vukao i isao i sve ali od pre neki dan auto je poceo da mi trese kada kocim odnosno kada iz 4.brizne vracam u 3 ili iz 3 u 2 auto podrhtava,osecam vibracije na volanu i na papucici kocnice.

Kada iz druge menjam u trecu iz trece u cetvrtu itd nema vibracija znaci samo kada iz vise brzine spustam u nizu.

Pri kocenju auto se ne zanosi niti bilo sta slicno samo osecam te vibracije....

Do cega ovo moze biti?

Koliko sam gledao po netu uglavnom su diskovi i plocice ili dobosi i paknovi krivi za ovo..

Da li je i to kod mene slucaj ili nesto drugo?

Mada dobose i paknove pozadi sam menjao pre nekoliko meseci (negde u novembru 2009) i otada sam prosao sa njima negde oko 1000-1500 km.
    Diskove i plocice napred nisam menjao....

Sta raditi i gde ici?
  • GTX
    CBC Senator XXL
    • 13.09.2008
    • 422
    • Subotica
    • Nexia 1.5 16v

Re: Trese mi se auto pri kocenju [Daewoo Nexia]

Diskove i plocice moze da ti zameni bilo koji majstor,ali je najbolje da odes kod nekog da prvo ustanovi u cemu je tacno problem.Mozda je nesto oko trapa pa da ne kupujes bez potrebe nesto sto ti je ispravno.Ja sam imao isti problem i resio sam ga zamenom diskova,ali ne mora da znaci da je i kod tebe to u pitanju.

Comment

• lakilucano
      CBC Senator XXL
      • 31.08.2007
      • 421
      • Bezanijska kosa

Koliko sam ukapirao, kad kocis motorom se trese ?
      bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
      Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• aivan
        CBC Senator
        • 28.02.2006
        • 247
        • Bograd, Mirijevo

kaze: "osecam vibracije na volanu i na papucici kocnice", dakle ipak gazi kocnicu. Jeste da svasta moze biti al u 99% slucajeva su diskovi ...
        Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• 0megA
          CBC Član
          • 03.08.2008
          • 42
          • Beograd

Danas sam da kazem testirao auto i situacija je sledeca:

Kod kocenja motorom,kada prebacujem npr iz 4 u 3 ili iz 3 u 2 auto samo blago skoro neprimetno zadrhti

Kod kocenja kocnicom,redosled isti kao gore,znaci iz 4 u 3 ili iz 3 u 2 papucica bas zavibrira a vibracije osetim i na volanu...

Takodje auto mi dok stoji u leru drhti i vibrira,do pre neki dan nije se toliko tresao (bolje reci nije se uopste tresao) sada bas trese, kaiseve sam proverio zategnuti su i klinasti i zupcasti nisu ni izlizani a i sasvim su lepo podmazani. Da li i ovo ima veze sa kocnicama ili sa necim drugim?

Takodje jos nesto sto sam primetio danas,kada upalim auto i kada krenem auto mi se gusi u prvoj brzini,u drugoj,trecoj,cetvrtoj,petoj brzini sasvim lepo ide i vuce ali u prvoj se gusi cak ponekad i na semaforu tako da moram malo jace da stisnem gas da bi krenuo...

Do cega ovo moze biti?

Kazem sve ovo se do pre neki dan nije desavalo sad je sve odjednom pocelo da se desava

Comment

• aivan
            CBC Senator
            • 28.02.2006
            • 247
            • Bograd, Mirijevo

Ok, povlacim misljenje, sad je ocigledno da nema veze s kocnicama
            Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• GTX
              CBC Senator XXL
              • 13.09.2008
              • 422
              • Subotica
              • Nexia 1.5 16v

Da li pali check lampicu?

i klinasti i zupcasti nisu ni izlizani a i sasvim su lepo podmazani
              Ko je podmazivao kaiseve?Idi kod nekog majstora da pogleda to jer tu izgleda ima vise problema.

Comment

• lakilucano
                CBC Senator XXL
                • 31.08.2007
                • 421
                • Bezanijska kosa

Ja bih proverio korpu i lamelu.Mislim da nije do motora.

Comment

• 0megA
                  CBC Član
                  • 03.08.2008
                  • 42
                  • Beograd

Originally posted by GTX
                  Da li pali check lampicu?
                  Ko je podmazivao kaiseve?Idi kod nekog majstora da pogleda to jer tu izgleda ima vise problema.
                  Ne pali check lampicu a za kaiseve sam se samo tako izrazio...znaci zategnuti su nisu ispucani i sl inace menjani su na 118 000 km (kada je radjen veliki servis) a brojac je sada na 132 000 km,motor ne trosi ulje,temperatura mu je normalna kao i potrosnja goriva,inace i dizne sam cistio isto na 118 000 km kada sam radio veliki servis znaci sada mi jedino ostaje da resim ovo podrhtavanje auta.

Idem za koji dan kod majstora pa cu da vidim sta je.

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

promeni kapu i ruku, obicno su oni problematicni na tom automobilu

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Originally posted by aivan
                      Ok, povlacim misljenje, sad je ocigledno da nema veze s kocnicama
                      Zasto povlacis? Sta se to promenilo u njegovom odgovoru da sada vise nema veze sa kocnicama?
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• lakilucano
                        CBC Senator XXL
                        • 31.08.2007
                        • 421
                        • Bezanijska kosa

Koliko sam ja ukapirao trese se samo kad prebacuje iz vise u nizu,tako da mi to izgleda kao da je kvar na oko lamele i korpe.Interesuje me da li trese kad kreces iz mesta?

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Originally posted by 0megA
                          Danas sam da kazem testirao auto i situacija je sledeca:

Kod kocenja motorom,kada prebacujem npr iz 4 u 3 ili iz 3 u 2 auto samo blago skoro neprimetno zadrhti

Kod kocenja kocnicom,redosled isti kao gore,znaci iz 4 u 3 ili iz 3 u 2 papucica bas zavibrira a vibracije osetim i na volanu...
                          Pa koliko sam ja iz ovoga skapirao u drugom primeru kada ozbiljnije koci kocnicom tada bas vibrira, dok u prvom primeru verovatno blago koci kocnicom a vise upotrebljava motorno kocenje tada su vibracije manje izrazene. Dakle sto vise kocnice vibracije su vece. Diskovi, plocice, kljesta, trapovi....
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• 0megA
                            CBC Član
                            • 03.08.2008
                            • 42
                            • Beograd

Originally posted by lakilucano
                            Interesuje me da li trese kad kreces iz mesta?
                            Ne trese kada krece iz mesta samo kod kocenja...

Elem lepo kazem da me poterao neki baksuz u zadnje vreme sa kolima
                            Danas auto nisam mogao ni da upalim...krenuo na posao,seo,okrenuo kljuc i mrtva tisina!
                            Auto nece ni da bekne,ne cuje se apsolutno nista...U stvari cuje se zvuk koji me obavestava da nisam vezao pojas ali zvuk se cuje u zavijajucem tonu kao ranije na walkmenima i kasetofonima kada su baterije pri kraju pa kad pocne traka da zavija,svetla su bila ugasena i toga se dobro secam da sam ugasio svetla jer imam zvucno upozorenje koje me obavestava ako zaboravim svetla.Inace juce sam ga sasvim normalno vozio i nije se palila nikakva lampica na tabli niti su bili vidljivi bilo kakvi drugi simptomi da ce nestati struje u kolima i sl.

Lampice na komadnoj tabli jedva da se vide koliko "jako" svetle,znaci jedva se vide,svetla kada se upale i ona jedva da gore.
                            Kada dam kontakt na tabli ostanu upaljene lampice za abs,check engine i za ulje dok se lampica za akumulator i air bag ugase.
                            Ulje sam proverio ok je, a menjao sam ga pre nekoliko meseci,i njega i filtere.

Jedine "izmene" koje su u skorije vreme vrsene na vozilu je da sam zamenio sijalice,umesto filipsovih stavio sam osram cool blue ali i jedne i druge sijalice su bile iste jacine, 55w barem prema onome sto je pisalo na sijalicama...

Da li je ovde u pitanju akumulator? Da li je akumulator riknuo ili je nesto drugo? Akumulator je black horse i star je negde oko 2-3 godine

Comment

• GTX
                              CBC Senator XXL
                              • 13.09.2008
                              • 422
                              • Subotica
                              • Nexia 1.5 16v

Napuni akumulator pa izmeri (pri ugasenom motoru i iskljucenim potrosacima) koliku struju vuce.Tako ces znati da li je akumulator ili je doslo do nekog kurslusa na instalaciji,a mozda si ipak slucajno ostavio nesto ukljuceno .

Comment

Working...
                              X