Zveckanje kada prednji levi tocak naidje na rupu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skaarj
    CBC Veteran
    • 25.03.2005
    • 176
    • Novi Sad

Zveckanje kada prednji levi tocak naidje na rupu

Ciao narode,

Evo vratio sam se sa odmora i auto me je sluzio super na putu. Sada kada ga vozikam po gradu cujem zveckanje slicno onome kada imas u dzepu metalne novcice, kada naidje na neku rupu (interesantno ne na svaku). Javlja se samo kada prednji levi tocak naidje na rupu...

Ima li neko ideju sta moze biti?

Inace, auto je Opel Vectra B.
    *** gf AL QK \=-Q XES1 ***
  • Delkan
    CBC Senator XXL
    • 14.06.2005
    • 829
    • 60 km From BG,West

Probaj da kada nailazis na rupu na kojoj mislis da ce se zvuk cuti stisnes kocnicu(samo blago).Ako se zvuk tada ne cuje,verovatno zveckaju kociona klesta ili plocice u njima.Ipak,proveri i trap(spone,kugle...) mada sudeci po zvuku koji opisujes,deluje da su kociona klesta.

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Kraj spone se cuje bas tako kako si opisao kad dobije lufta, a mogu biti i plocice zavisno od auta do auta.

Comment

• goran-eclipse
        CBC Član
        • 26.06.2005
        • 16
        • beograd

ista stvar se i kod mene dogadjala i to na prednjem desnom i kad stisnes kocnicu i prelazispreko rupa prestane zveuk , a inace zvuk je bio kao da se zvecka ili kao da se nesto ostpustilo i na kraju zavrsio je kod majstora i posle sat vremena otkrio je da je sipka spone dobila luft pa preko rupa se cuje a kad kocnicu stisnes on sipku napne i tad se necuje

e sad ipricao sam moju stranu price a znam da taj zvuk moze da bude bilo sta tako da kod majstora pa nek on lupa glavu

Comment

• Black Knight
          CBC Senator XXL
          • 13.10.2004
          • 2020
          • Novi Beograd, kicblo

e posto imam isto Vectru B, mozda je ista stvar sto se i meni desila...

samo sto se meni desilo zimus...kada je bilo jako hladno...nego...

znas kako isgleda amortizer, imao onaj "tanjir" u kome stoji opruga...e pa zavuci ruku i pogledaj da nema nesto unutra...meni je npr. pukao jedan krug...i zveckao na nelogicnim rupama...odnosno zveckao je kada bi oskocio...

mozes misliti koliko mi je trebalo da provalim...
          Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• skaarj
            CBC Veteran
            • 25.03.2005
            • 176
            • Novi Sad

Evo probao sam i da malo prikocim kada naidje na rupu koja izaziva zveckanje. Kada malo stisnem kocnicu onda se zvuk ne dogadja, a i sada se jako proredio tj. desi se tek ponekad.

Nista, majstor ce da se zabavlja sa ovim cim to dodje na red...
            *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

Working...
            X