Imam jedan mali problem koi mi se javio pre par dana pri povratku iz CG.U putu mi je pukla sajla za kvacilo i posle zamene sve je bilo ok. ali desava se sledece . Dok je auto hladan notmalno upada u sve brzine ali pesle po sata voznje zapinje kad se ubaca u prvu i drugu i ponekad u petu, dok sa trecom i cetvrtom nema problema. Ne cuje se nikakav zvuk ni krcanje samo zateze pri ubacivanu . Ako neko ima neu ideju !!!
kvacilo
Collapse
X
-
Dansa samo proverili ulje u menjacu, nivo je ok mada je malo zaprljano pa bi trebalo da se promeni.Inace bio sam kod dva majstora i jedan kaze "sigurno lamela" a meni auto polazi dobro i ne proklizava, drugi kaze kaka lamela ali nezna sta je pa kad promenim ulje sutra da vidimo dalje.Ima li nekiopredlog koju marku ulja da sipam kod mene ide sintetika 75/80.
Comment
-
-
Uloga ulja nije samo podmazivanje menjaca nego i hladjenje. Tako da ako je u njemu losije ulje koje je vremenom dotrajalo ili je mozda sipan i neki aditiv, pa menjac radi dobro dok se ne zagreje, pa posle krene da zeza, mada je generalno ulje kao uzrok problema ako ga ima dovoljno i ako je odgovarajuce viskoznosti vrlo retka pojava.
Ne mora da znaci u tvom slucaju, ali moguce je da je neki lezaj pri kraju, pa se greje vise od normalnog i da on pravi problem.
U svakom slucaju zameni ulje, nekim kvalitetnim pa videcemo dalje.
Comment
-
Comment