Menjac nece u brzinu -reseno-

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • APOGEE
    CBC Senator
    • 01.06.2005
    • 243
    • Beograd, Vracar

Re: Menjac nece u brzinu

Ma javljam se nego me uhvatio praznik a komp mi na poslu.

Ukratko, krajem prosle nedelje, u petak, auto odvucen do obliznjeg mehanicara. Kad je skinut menjac, ustanovljeno da kvacilo uopste nije u losem stanju a da je problem u oba hidraulicna cilindra. Kako sam vec imao u rezervi, korpu, lamelu i druk lezaj, sve promenjeno, naravno i oba cilindra.

Ustvari, tek sad se primecuje kako je ranije pedala kvacila hvatala jako visoko i izgleda da je jednostavno doslo do momenta kada kvacilo vise nije moglo da se odvoji. Jedino mi je i dalje cudno, kako se to sve odjedanput pojavilo u roku od par minuta, tj. desetak promena brzina i dovelo do totalne blokade rada menjaca. Dalje, nedostatak curenja hidraulicke tecnosti i pomeranje poluge hidraulicnog cilindra pri pritisku pedale, izgleda, nemora da znaci da je on ispravan, sto je uostalom i mene zavelo.

Poz
    Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Koliko si platio zamenu lamele?
      Cudi me da majstor nije pregledao cilindre pre skidanja menjaca...
      https://t.me/pump_upp

Comment

• APOGEE
        CBC Senator
        • 01.06.2005
        • 243
        • Beograd, Vracar

Majstoru sam ispricao isto pricu kao i ovde vama, ostavio auto i otisao na posao.Kad je skinuo menjac, zvao me i rekao da je kvacilo relativno ok ali da su cilindri otisli i sta da radi. Posto sam vec imao delove kvacila kupljene, rekao sam mu da menja sve.
        Sto se tice troskova :
        - korpa, lamela, druk lager, korejski – genuine, kupljeni u V.Stepe, Beo Tas: 8.120 din.
        - Dva hidraulicna cilindra, nabavio majstor, kaze japanski: 5.000 din.
        - Rad, zamena kvacila: 6.000 din.
        - Rad, zamena dva cilindra : 3.000 din.
        - Hidraulicna tecnost, od majstora 500 din.

Imam utisak da me ustinuo za ruke i cilindre ali sta je tu je. Bio petak, praznik na pomolu, ja na ivici nerava – pet dana bez kola, sta kosta da kosta. Cca skoro 230 eura.
        Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ako se poluga pomerala kako si napisao znači da su cilindri radili, možda nedovoljno ali sumnjam. U svakom slučaju sad si miran dosta kilometara a cena je tu negde i za druga vozila ili niža, tako da eto... idemo dalje
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• djolecole
            CBC Početnik
            • 12.08.2014
            • 2
            • Smederevo
            • Daewoo Espero

Poz. svima. Jes da je tema malo bajata ali da dodam i svoje iskustvo. APOGEE je mozda malo preplatio ruke i uradio nepotreban posao. Ja sam imao isti problem pre par dana. Auto u poslednjih 10km jednostavno nece da prima menjac, sve na silu. Dosao do kuce i parkinga i ostavio ga do sutra. Ujutru lepo pali ali nece ni u jednu brzinu, kao da se mrda unapred kad guram u prvu ali nece da upadne u brzinu, ja poludeo. Dodje kolega s posla sutradan, preprodao 60 auta do sad, video sve i svasta, nije mehanicar. Pogleda sistem, kaze imas mehanicko kvacilo ajd da vidimo ulje. Ulja ni kap. Odem bukvalno preko puta, kupim ulje, napunimo sistem, kljuc 10ka za diznu da ispustimo vazduh i poznata rutina drukanja kvacila i odvijanja dizne, da ispraznimo vazduh. Kad smo bili gotovi kresnem, ulete u brzinu ko nov. Naravoucenije: nikad nisam pogledo ulje u kvacilu, nisam ni pretpostavio da je hidraulicko. Mozda negde i pusta ali jos nije. Ima tu mogucnost da rikne crevo ili cilindar ali ne mora odmah menjati lamelu itd...Kosta brate a kostaju i ruke. Toliko od mene. P.S. citam postove od Franja i ne mogu da se nacudim cudom da covek ume da koristi komp kakve stvari pise. Mislim brate Franjo izvini al rodjenom bi isto reko.
            Last edited by djolecole; 14.08.2014, 01:34. Reason: gramatika

Comment

• Paranoid
              CBC Senator XXL
              • 13.01.2009
              • 622
              • Beograd
              • Fiat 131 1300

Dobrodosao
              Last edited by Paranoid; 14.08.2014, 08:07.
              Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

Working...
              X