Krajevi spona + viljuske

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefanves
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2006
    • 1351
    • BG

Re: Krajevi spona + viljuske

Krajnje logicno. Inace znam da ulje treba menjati, i promenjeno je pre 10ak hiljada km.
    Sve je to meni jasno, ali nije njima.
    Kao sto rekoh, odoh u cetvrtak u drugi servis, da mi se sve to zavrsi, posle opet na valjke, pa sa racunom pravac 'servis' gde cu da lepo da im sve po spisku.
    Stvarno je bezobrazluk da tako nesto urade.
    Dosao sam i rekao da hocu da se sredi zadnji trap da bude savrsen!!! Nisam pitao za cenu.
    Set lezajeva je bio 4500 dinara
    Ruke su bile 5000 dinara za te lezajeve.
    Silen blokovi su bili propali, i to 3 od 4. Ja nisam hteo da rizikujem svojom glavom i trazio da se sva 4 zamene, to je bilo 2200 dinara.
    Ruke za silen blokove su bile 2000 dinara.
    Takodje sam zatrazio da mi zamene filter za gorivo, naplatili su ga 750 dinara + su mi kasnije uracunali i ruke za zamenu filtera 400 dinara ( je l' ga magistar menjao mamicu im).
    Sve sam posteno platio, nisam se cenjako, trazio sam samo da mi se auto dovede u perfektno stanje!
    Oderu te kao idiota i onda ti se jos smeju.

Sve u svemu, ima da zapamte ko sam, i nece im pasti na pamet vise ikoga tako da j*bu u zdrav mozak i da ga prave budalom.
    U Srbiji ima mozda 1 covek medju majstorima na uzorku od 100. Prosto me sve vuce da kupim Audi/BMW, ****m se na celavo i pravim budalu od sebe, jer samo tada cu biti ispostovan kao covek. Vecina servisera je glupa i ne shvataju da je posao posao, da nije bitno da li radis BMW ili Fiat, 100 eura je 100 eura, bilo ih dobio od vlasnika Fiata ili BMWa. Nazalost kod nas sve mora na misice, a posto ih imam moracu da ih i pokazem.
    JAKO ME JE POGADJA STO MORAM DA SE BRUKAM ZA SVOJE TESKO ZARADJENE PARE!
    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
    Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

a koji je to cenjeni servis?

Comment

• stefanves
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2006
        • 1351
        • BG

Ako ga mozemo nazvati servisom onda je to Auto Centar 'Graovac' Pancevo.
        Najvise me boli sto su okrenuli ledja dok sam ja iznosio problem, i nastavili da rade neki 10ti posao.

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

Ne branim nikoga !!! da odma bude jasno

e sad ovo
          Originally posted by stefanves
          Tockovi su jako se tesko dovodili do blokiranja, ali je kocenje bilo izvrsno.
          Ovo nikako ne ide zajedno

Kocione performanse su manje vise iste.
          I ovo

Auto je kocio perfektno pre njihovog zahvata, a sada to ne radi?
          Sad razumi da mi gledamo sa strane i jedino sto nije isto je da je pedala meksa i bolje koci............... uostalom odes na tehnicki uradis i ako ne valja odneses im papir,kazes sredite. kad srede onda odes opet ali na ISTI tehnicki i proveris da li je sve Ok uradjeno. Punto ima mehanizme za samostelovanje paknova koji su izuzetno glupavi u nedostatku bolje reci i treba im podosta da se sami nasteluju. Zatim da nije odzracen kako treba i da ima vazduha u bilo kom delu pa cak i hidro bloku ne bi ti imao blokiranje tockova na prvu nikako...

Mozda i nisu nesto dobro uradili,a mozda je tek sad kocnica kako treba Shvatam ja da si dosta platio i da ti nije svejedno ali ne bi bilo lose da odes na tehnicki ako ne zbog kocnice onda da proveris da li je sve ostalo na mestu....
          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• stefanves
            CBC Senator XXL
            • 10.12.2006
            • 1351
            • BG

Gavro,
            Izvlacis recenice iz koneksta!

Tockovi su jako se tesko dovodili do blokiranja, ali je kocenje bilo izvrsno.
            Odnosilo se na kocenje pre zahvata! Jednostavno auto je zakucavao, ali nisi cuo karakteristican zvuk klizanja gume po asfaltu.

Kocione performanse su manje vise iste.
            Kada vozis sam auto, zadnji kocioni sistem nema toliku ulogu + nisam testirao kocnice na nekoj 'sportskoj voznji'. Da sam uhvatio da provozam Kosutnjak tacno bih znao da li koci zadnji kraj ili ne!
            Auto super koci prednjim diskovima! Samo je pitanje koliko to dugo moze da traje, jer umesto da delis u nekom odnosu opterecenje, ti sve prebacujes na prednje diskove. Drzace to vodu, al' samo dok majtsori odu!

Auto je kocio perfektno pre njihovog zahvata, a sada to ne radi?
            Ovo se ne odnosi na moj subjektivni utisak, vec na ono sto dinamometar prikazuje na valjcima! PONAVLJAM, AUTO ODRZAVAM PO PSu CAK I BOLJE OD TOGA, POD TIM SE SMATRA JEDAN ODLAZAK NA TEHNICKI MESECNO GDE PROVERIM KOCNICE!

Sad razumi da mi gledamo sa strane i jedino sto nije isto je da je pedala meksa i bolje koci...............
            Ko je rekao da bolje koci?! Ja sam samo rekao da su performanse kocenja po mom subjektivno osecaju priblizno iste. Dinamometar je pokazao da zadnja osovina ne koci! Kako bi on kocio sam 4oro ljudi u vozilu ja ne znam, jer priliku nisam imao da isporbam.

Punto ima mehanizme za samostelovanje paknova koji su izuzetno glupavi u nedostatku bolje reci i treba im podosta da se sami nasteluju.
            Savrsecno me bas briga da li su ti mehanizmi takvi ili onakvi. Ovo njih ne opravdava. Sutra ti uzmes dijagnostiku u ruke, nakacis je na auto a ono ne radi, zoves tehnicku podrsku i oni ti kazu kako je potrebno da sacekas jedno 30ak dana da se dijagnostika samonasteluje ili da oni izbace novi update koji ce resiti bag. Ti si dao xxx eura za to i hoce i imas pravo da trazis da radi.

Zatim da nije odzracen kako treba i da ima vazduha u bilo kom delu pa cak i hidro bloku ne bi ti imao blokiranje tockova na prvu nikako...

Pa u tome je fora, zadnji tockovi ne blokiraju, kociona sila je jako jako jako mala! Prednji blokiraju, al' oni imaju zasebne cilinder i ozracivanjem zadnjih mislim da ne utices na prednje, gresim li?

ne bi bilo lose da odes na tehnicki ako ne zbog kocnice onda da proveris da li je sve ostalo na mestu....
            Po koji put Gavro! Isao na valjke, poznajem nekog lika u auto centru Zoki, covek mi natera auto na valjke za dzabe, odradi merenje, ja gledam i vidim da to nije to. Jedna kazaljak se malo pomerila, a druga skoro i da nije.

Uostalom, rece Ale, da mora da se dospe ulje. Sta god da je bilo, ja sam kocinicu imao tvrdu koja je kocila i na zadnjim tockovima, to sto je ona sada meka meni moze samo da ide na nerve, al' to sto zadnji tockovi NE KOCE je PROBLEM.

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

mozda je los 5 kocioni

Comment

• stefanves
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2006
                • 1351
                • BG

Nije bio do intervencije
                U cetvrtak je zakazan servis, ako je los bivace zamenjen iz momenta!

Comment

• RANK
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 1635
                  • Beograd
                  • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by ale944
                  ja sam bio oko kola dok su to oni radili, i licno ideo kako ulje curi, i plus sto su 'ozracivali' 3 puta i ulje je svaki put sikljalo a nisu ga dolivali.
                  Nema Punto 10 litara, pa da mozes da mu pustast koliko hoces.
                  naravno da je curelo... i u takvim slucajevima uvek dolivati u posudu da bude ulje do vrha kad se odzracuje, jer ako previse ispumpas povuce vazduh u kocioni i onde sve u krug...
                  a nije lose i s vremena na vreme izmeniti celu kolicinu ulja.. sipas novo, ispumpavas staro , i ujedno odzracujes sistem
                  samo da dodam da se na autu sa abs-om vazduh mora ispustiti i na abs modulu, a ne samo na tockovima...
                  "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

Working...
                  X