VW 2.0 TDI zamajac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

VW 2.0 TDI zamajac

Imam jedan nazovi problem.U Pitanju je VW 2.0 tdi 140 ks 2004 god sa DSG menjacem.Problem je u tome da prilikom gasenja motora nesto zazvoni u motornom prostoru i kada sam ga pogledao iz kanala cuo sam da zazveci negde na spoju bloka motora i menjaca.Neki kazu da je otisao plivajuci zamajac koji kosta oko 250e a moze i ovaj da se remontuje za 150 do 200e,a neki drugi kazu kako motor sa DSG menjacem nema plivajuci zamajac i da je problem nesto drugo.Da napomenem da se te vibracije uopste ne prenose do kabine i da menjac besprekorno salta,bez ikakvih trzaja i cimanja.Cak i kada u mestu probam iz N u D i obrnuto uopste ne osecam kad je ukopcao a kad iskopcao brzinu,znaci funkcionise perfektno. ono sto mene konkretno zanima je ima li taj motor plivajuci zamajac i ako nema sta bi to moglo da se cuje.Hvala unapred
  • mobbdeepqb
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2009
    • 383
    • beograd

Re: VW 2.0 TDI zamajac

Automatik ne bi trebalo da ima zamajac,a mozda su ti otisli nosaci motora ili nosac menjaca.Ako ima zamajac nov ti je od 700 do 1000 E,a remont 250

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

dsg nije klasican automatik
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

To znam da DSG nije klasican automatik a 1000e u ovl. servisu kosta zamajac,lamele,ulje i ruke s tim sto ti servisi sluze iskljucivo da ti oderu kozu s ledja pa menjaju i sta treba i sta ne treba a cene delova su bar duplo vece nego u radnjama (mislim na originalne) recimo set kvacila (LUCAS) u ovlascenom servisu za npr. Pezo 406 kosta 23 000din. a u prodavnici taj isti set (LUCAS) kosta 11 000 din. Razlika je samo u tome sto pezo uzima od lucasa i pakuje u svoju ambalazu i to debelo naplati.Pezo sam naveo samo kao primer ali tako je i kod svih ostalih.Kvacila ne prave pezo,reno,vw itd nego Lucas,valeo itd.Nadam se da sam uspeo da objasnim kako to funkcionise a ovde sam se obratio za savet jer mi ne pada na pamet da vozim auto u neki naduvani servis i da im dam 1000 evra za nesto sto moze da se zavrsi za bar duplo manje para

Comment

• mobbdeepqb
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2009
          • 383
          • beograd

To si u pravu.U ovl.servisima delovi su duplo skuplji i gledaju samo kako da te oderu.Idi kod majstora,proveri sta je,a za delove ces lako.Imas ovde na forumu lika,M Power,koji ima radnju za delove i ok je sa cenama.pronadji njegovu temu ''Online CBC prodaja auto delova i usluge'' pa ga pitaj sta ti treba....

Comment

Working...
          X