Imam jedan nazovi problem.U Pitanju je VW 2.0 tdi 140 ks 2004 god sa DSG menjacem.Problem je u tome da prilikom gasenja motora nesto zazvoni u motornom prostoru i kada sam ga pogledao iz kanala cuo sam da zazveci negde na spoju bloka motora i menjaca.Neki kazu da je otisao plivajuci zamajac koji kosta oko 250e a moze i ovaj da se remontuje za 150 do 200e,a neki drugi kazu kako motor sa DSG menjacem nema plivajuci zamajac i da je problem nesto drugo.Da napomenem da se te vibracije uopste ne prenose do kabine i da menjac besprekorno salta,bez ikakvih trzaja i cimanja.Cak i kada u mestu probam iz N u D i obrnuto uopste ne osecam kad je ukopcao a kad iskopcao brzinu,znaci funkcionise perfektno. ono sto mene konkretno zanima je ima li taj motor plivajuci zamajac i ako nema sta bi to moglo da se cuje.Hvala unapred
VW 2.0 TDI zamajac
Collapse
X
-
Re: VW 2.0 TDI zamajac
To znam da DSG nije klasican automatik a 1000e u ovl. servisu kosta zamajac,lamele,ulje i ruke s tim sto ti servisi sluze iskljucivo da ti oderu kozu s ledja pa menjaju i sta treba i sta ne treba a cene delova su bar duplo vece nego u radnjama (mislim na originalne) recimo set kvacila (LUCAS) u ovlascenom servisu za npr. Pezo 406 kosta 23 000din. a u prodavnici taj isti set (LUCAS) kosta 11 000 din. Razlika je samo u tome sto pezo uzima od lucasa i pakuje u svoju ambalazu i to debelo naplati.Pezo sam naveo samo kao primer ali tako je i kod svih ostalih.Kvacila ne prave pezo,reno,vw itd nego Lucas,valeo itd.Nadam se da sam uspeo da objasnim kako to funkcionise a ovde sam se obratio za savet jer mi ne pada na pamet da vozim auto u neki naduvani servis i da im dam 1000 evra za nesto sto moze da se zavrsi za bar duplo manje para
Comment
-
-
Re: VW 2.0 TDI zamajac
To si u pravu.U ovl.servisima delovi su duplo skuplji i gledaju samo kako da te oderu.Idi kod majstora,proveri sta je,a za delove ces lako.Imas ovde na forumu lika,M Power,koji ima radnju za delove i ok je sa cenama.pronadji njegovu temu ''Online CBC prodaja auto delova i usluge'' pa ga pitaj sta ti treba....
Comment
-
Comment