da li je neko upucen koliko kosta manuelni 5-ostepeni menjac za 520i e39?
manuelni menjac za E39 520i
Collapse
X
-
Re: manuelni menjac za E39 520i
U Nemackoj na otpadu ako je skinut sa auta koji je bio u radu izmedju 300 i 500 eura........zavisno od kilometraze.Ako je skinut sa neke polupane drtine i nalazi se u takozvanom neispitanom stanju moze i za 150-200.U Srbiji stvarno ne znam koliko kosta ali ako malo pogledas u Sabcu i okolini sigurno ces naci za iste pare ili mozda cak i manje.....
-
-
hvala, "zmaj_pa", a da li si slucajno, ti ili neko drugi, upucen-i da li je normalno da E39 520i trosi ulje, i koliko? kao i koje je ulje najkvalitetnije za BMW-a... ovde sam citao svasta oko te potrosnje ulja...
Comment
-
-
Koji E39 520i, takvih je bilo sa 3 različita motora, na koji konkretno misliš? Normalno je da ti motori troše ulje, ali u granicama normale, a koje i kolike su te granice piše u servisnom uputstvu za dati auto tj. motor u njemu. Osim toga, zavisi i od gradacije, jer BMW uglavnom preporučuje nekoliko tipova tj. gradacija ulja zavisno od klimatskih okolnosti u kojima će se auto voziti, tako da potrošnja varira u zavisnosti od tipa ulja. Dakle jako uopšteno pitanje si postavio, pa takav i odgovor.
Generalno, verzije iz druge polovine `90-ih godina mogu da troše i do pola litra na 10000 km i da to bude prihvatljivo, uglavnom treba da troše 200-300 ml na 10000 km. Verzije sa početka ove decenije tj. sa M54 motorom (zapremina 2,2 l) troše minimum pola litra na 10000 km, a do 1000 ml se smatra prihvatljivom granicom da bi se motor smatrao zdravim. Od Euro 3 standarda motori troše više ulja i BMW-ovi motori nisu izuzetak u tom pogledu.
Najkvalitetnije ulje za BMW je ono koje je za dati auto propisao BMW. Dakle pogled u korisnično uputstvo i sve će biti jasno. Preporučenog proizvodjača (Castrol) se baš i ne moraš držati k`o pijan plota, ali preporučene gradacije svakako trebaš, kao i da ulje zadovoljava standarde koje je preporučio proizvodjač za dati motor. Opet, postavio si jako generalno pitanje.
Ne čitaj svašta, ne valja za glavu...
Comment
-
-
svaka sast "overspeed",, citao sam dosta tvojih komentara na forumu, cenim tvoje znanje... mislio sam konkretno na model sa M52 motorom, ili "popularni nikasil"
, ili eventualno M54,, jer jedan od ta dva i planiram uzeti, stariji model ne planiram uzimati! znaci ukoliko se pojavi potrosnja u granicama norme nemam razloga za brigu... to volim da cujem
Comment
-
Comment