Punto I 1.1 55s ('98) - Vuce u desno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Beshla
    CBC Član
    • 03.04.2007
    • 30
    • Obrenovac

Punto I 1.1 55s ('98) - Vuce u desno

Nove gume i sve cetiri izbalansirane, trap pregledan i centriran, a auto i dalje vuce u desno!? Odvezem ga jutros u poznati zemunski servis i tip mi kaze: "Pa ako si centrirao i dalje vuce, onda ne znam sta je problem!" Ostao je u servisu zbog drugog problema na motoru. Ima li neko ideju sta moze da bude?
  • aivan
    CBC Senator
    • 28.02.2006
    • 247
    • Bograd, Mirijevo

Re: Punto I 1.1 55s ('98) - Vuce u desno

Ne rece koje su gume? Meni se sa Savom (Effecta) to desavalo na kadetu, a problem se resavao kad prednjim gumama zamenim mesta (levo-desno).
    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• TheWickerMan
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2007
      • 791
      • DE
      • AR Giulietta TCT

isti problem,isti auto (samo je 1.2) i meni vuce u levo balansirao gume i trap je ur edu,jos cu posle da probam da zamenim mesta prednjim gumama... u pitanju su Michelin...

Comment

• Beshla
        CBC Član
        • 03.04.2007
        • 30
        • Obrenovac

Napred su nove Tigrove, montirane i balansirane pre 3 meseca, a balansiranje ponovo proverene pre neki dan! Pozadi ceske gume (zaboravio sam naziv) kupljene prosle godine, takodje balansirane. Oba puta su mi rekli da su gume OK, nisu krive, bubci i sl.

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 793
          • Subotica
          • Yugo 1.1 EFI

Jel ima razlike posle naglog skretanja u desno ili levo? Tj npr ako snazno skrenes levo da li onda manje vuce u desno? Ako ima neke razlike onda je do gumica u trapu...
          Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Beshla
            CBC Član
            • 03.04.2007
            • 30
            • Obrenovac

Nema razlika. 2 x sam bio kod mehanicara, zamenjene obe spone, balansirano i opet isto. Posto mi je auto trenutno u servisu i ako kazu daje sve u redu, reci cu im da izmenjaju tockove u nakrst. Videcemo...

Comment

• YUgisa
              CBC Senator XXL
              • 05.06.2008
              • 793
              • Subotica
              • Yugo 1.1 EFI

da li si ga samo na jednom mestu centrirao ili si bio mozda bio vise puta pa u razlicitim servisima? Ja sam odneo u jedan servis, sve najnovija tehnologija, uzeo auto da provozam, ne vuce ali ne mogu da ga vozim, krivinu uhvatiti je bila misaona imenica, nikad ne znas koliko ce da gripa da dobije tj kad ce da se zanese ili ce preko nosa... Posle odneo kod automehanicara koji je uz pomoc kanapa nastelovao i posle ko drugi auto... ispostavilo se da je razlika u rastojanju prednjeg i zadnjeg tocka sa desne strane bila manja 8mm u odnosu na levu kad su ovi u servisu odradili optiku
              Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Beshla
                CBC Član
                • 03.04.2007
                • 30
                • Obrenovac

Prvi put sam bio bas kod takvog mehanicara koji je bukvalno pomocu stapa i kanapa centrirao trap. Posle sam isao na lasersko centriranje.

Comment

• YUgisa
                  CBC Senator XXL
                  • 05.06.2008
                  • 793
                  • Subotica
                  • Yugo 1.1 EFI

Pa ako je i optka ok a i gumice a ne pomogne ni zamena guma, onda jedino amortizer ili opruga slabijeg dejstva... Mom caletu je bila napukla opruga i to tamo poslednji krug dole i naravno niko ne konta jer je opruga sabijena na autu i lezi ok... Ali kad vozis onda je vukao...

Comment

• Beshla
                    CBC Član
                    • 03.04.2007
                    • 30
                    • Obrenovac

U servisu mi rekose da mi je prednji desni tocak pomeren u napred za oko 1 cm i prebace mi taj tocak na levu stranu posle cega je auto vukao u desno! Dodjem kuci, izmenjam prednje i zadnje tockove i auto ide kao po sinama!

Comment

• aivan
                      CBC Senator
                      • 28.02.2006
                      • 247
                      • Bograd, Mirijevo

Dakle menjanje mesta gumama je resilo problem (u ovom slucaju prednje/zadnje)?

Samo nisam razumeo u zadnjem postu da li je auto "nastavio" da vuce u istu stranu kada si prednjim gumama zamenio mesta ili je promenio stranu na koju vuce (ocekivao bih da promeni stranu ako je do guma problem)?

Bice da Tigar nije bez razloga jeftiniji od nekih drugih marki.

Comment

• Beshla
                        CBC Član
                        • 03.04.2007
                        • 30
                        • Obrenovac

Da, moja greska. Posle promene mesta prednjih tockova, auto je vukao u levo! Samo mi nije jasno kako balansiranje tockova (2 X) nije pokazalo da je guma defektna?

Comment

• aivan
                          CBC Senator
                          • 28.02.2006
                          • 247
                          • Bograd, Mirijevo

Pa balansiranje proveri bas to "balans" (da li je tezina lepo rasporedjena prilikom rotacije), ali ne moze da primeti ako je gazeci sloj "nakrivo" naleplje, ili sjeban na neki drugi nacin (a cenim da je to u pitanju, mozda meksa smesa sa jedne strane, ili malo ukrivo zalepljen gazeci sloj .. ko bi ga znao)

Comment

Working...
                          X