Zna li neko gde se mogu nabaviti Ate hidraulicne pumpe?
Ate hidraulicna pumpa
Collapse
X
-
E ovako jutros ja lepo krenuo sa porscheom da promenim amortizere ,opruge, bregaste i svasta jos kad za malo se negde ne zakucah, odjedanput je kocnica postala toliko tvrda da sam se jedva zaustavio. Ustvari jos pre neki dan mi se upalila lampica koja oznacava gubitak brake boost pressure-a. Evo danas je problem kulminirao. U servisu smo utvrdili da hidraulicna pumpa vlazi iz sve snage. E sad ne znamo da li je pumpa u pitanju posto je vlazilo na sastavu izmedju nekog pressure switcha i same pumpe. Moguce da je je samo pressure switch u pitanju ili gumica koja se nalazi izmedju njega i same pumpe.Za pocetak sam narucio pressure switch i gumicu. Ako to ne bude dovoljno moracu da menjam pumpu a cena je vise nego jeziva.Zato me i zanima da li je mogu recimo direktno kupiti od Ate firme (br.dela 964.355.053.52) ili da li to u nasoj zemlji neko mozda servisira. I sta bi tu naravno uopste mogao biti problem s obzirom da je auto presao 60.000km ili je mozda od starosti jer 12 godina nije malo?Res non verba!
Comment
-
-
Hm.. nevidim na koji nacin bi bio problem sa pumpom, samom pumpom mislim.. sama pumpa je tipa rotaciona sa expandirajucim lepezama (dakle isti tip kao pumpa za servo samo u minijaturnom kucistu) i nalazi se u odlivku.
Sam switch je uvrnut u telo pumpe i to na izlaznom delu iza expanzije?
Dakle manje vishe kao klasichni ABS tipa Mark 2-4 ?
Jedino gde je mogla da pusti je pored same pogonske osovine prema samom motoru , no taj deo se obicno nalazi na low-pressure delu same centrifugalne pumpe.
Mislim da nema potrebe da se brines previshe i da ce biti relativnolako popraviti defekt chak i kod nas i bez nekih posebnih investicija...
Da nemash sluchajno neki tech JPGAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Evo slike celog hidraulicnog sistema za kocenje
A evo i crteza same pumpe sa switchom
Imam od tehnicke dokumentacije skoro sve. Nemam sad ovde skener(zaostao sam po tim pitanjima)pa da iskeniram i sliku iz originalnog CD kataloga sa delovima gde se vidi da izmedju samog switcha i pumpe dolazi gumeni O-Ring koga koliko vidim kod mene nema. Odnosno ima jedna jako mala gumica na samom switchu,ali sa slike na cd bi se moglo zakljuciti da dolazi jos jedna veca koja dihtuje switch na pumpu. Moguce da se ona kod mene raspala tako da sam narucio i nju(taj O-Ring), kao i sam switch, kao i pressure accumulator (ili ti bomba za kocenje-cisto da se nadje,rekao mi je prijatelj da i tu ima neka membrana koja vremenom popusta i da je nije s goreg zameniti).
Res non verba!
Comment
-
-
Da u rezervaru membrana zna da popusti ako je neko nekada sipao neadekvatnu vrstu ulja misleci da je bolje , npr DOT 5 na sistem koji ga nepodnosi. Sama membrana ako ode zna da zeza da presostat nece da iskljuci pumpu i gura pritisak u previsok, inache se vrti na oko 150 bara moze i vishe u zavisnosti od sistema.
Koliko vidim na slici , pumpa je klasicna , dakle ista kao i na bilo kojem drugom autu iz te generacije sa ABSom. Sudeci po samoj slici je ista na Volvu 400 serije sa ABSom..Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Znaci moguce je jednostavno da membrana u pressure accumulatoru pravi problem a da se on manifestuje tako sto pumpa vlazi (mozda zbog prevelikog pritiska).Sad ne znam da li umisljam ali cinilo mi se da je prethodnih nedelja kocnica bila preivse mekana. Auto se zaustavljao ok ali je bilo potrebno uloziti manje napora (mozda je pritisak bio preveliki zbog lose membrane), da bi sve to rezultiralo iznenadnim vlazenjem pumpe (koja mozda nije mogla da podnese toliki pritisak) i gubitkom pritiska u sistemu, a samim tim kocnica je postala previse tvrda. Ima li logike?Res non verba!
Comment
-
-
Membrana kad ode, onda nema nista da zaustavi pumpu, dakle, pumpa gura, presostat oseti da je pritisak postignut, zatim direktno gasi pumpu i pali je nanovo jer je pritisak tu samo dok pumpa radi.
To kazenje i paljenje pumpe bez ispravne membrane pravina hidraulicni sistem i nista chudno da je pochela da vlazi.
Dakle, prva i direktna sumnja je na membrani kao osnovnom krivcu.
Bez nje nema rezerve pritiska u sistemu niti je moguc distres na presostatu, jer je sistem previse krut , dakle nema mogucnosti da ekspandira te presostat rani na peak vrednostima, pali/gasi pumpu nonstop.
Mislim da si razumeoAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Opishi probleme.. tj. izlozi ih ako ima neke vajde, milsim ako si nesiguran .. ako znas vec sta je, kazi , mozda postoji opcija.. jer obicno postoji za sve...Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
Comment