Problem sa menjacem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NpN
    CBC Veteran
    • 09.10.2007
    • 168
    • Novi Sad

Problem sa menjacem

Ovako je krenulo, pukla manzetna i menjac ostao bez ulja... Fino je bas zujao... u 4. i 5. brzini... Tako vozio dok nisam dosao so kuce, oko 150km, i sipali neko ulje i sve bilo oke... U medjuvremenu, jer nismo nasli manzetnu potrebnu u gradu, i to iscuri.. Dok nije stigla manzetna, zujao je opet...
    I zamenimo manzetnu, kupim 2L Tuttela ulja, kao najbolje je i sastavimo i zuji i dalje... Od trece brzine pa na vise...
    Danas sam sipao neki aditiv za menjace, i i dalje zuji...

Sad me zivo interesuje sta to zuji, onako huji, zuji... U prvoj i drugoj brzini se ne cuje, u 3. 4. i 5. se cuje.. Uzasno iritira jer je auto generalno tih, i ne zelim da slusam nista sem motora... Kada sam u 4. na manjim obrtajima, cuje se.. Kada pustim gas ne cuje se... Dodam gas, cuje... Tako da kontam da je do menjaca, jer je tu sve i pocelo...

Recite mi, sta moze biti i sta da radim... Samo da ne menjam menjac Inace auto nema ni 200.000km... Lamela, tj. ceo set stavljen pre manje od godinu dana, i to Valeo, tako da iskljucujem to nekako... Sta moze da se desava i kako to da resim?

Hvala
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Re: Problem sa menjacem

Stvarno ne znam kako ti ko moze pomoci ako neces da menjas menjac koji si shebao
    U svakom slucaju ili drugi menjac ili reparacija, sta je otislo lezajevi ili zupcanici videce se kad se otvori.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
    X