Trese pri kocenju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: Trese pri kocenju

Ja sam 90-ih u doba opste krize to radio brusilicom.Ubacim u 3. i lagano,ne bude bas dobro ali zguli vece riseve.

Comment

• Ognjen
      CBC Senator XXL
      • 21.02.2008
      • 438
      • Novi Beograd
      • -

Spora je treca, najmanje cetvrta, pozeljno peta. Mnogo brze ide.

A sada recite da se zezate, probace neko.

Comment

• DRAGANFORD
        Banovan
        • 18.02.2009
        • 103
        • beograd

obrada diskova bez skidanja sa vozila. takvu masinu ima servis u ustanickoj autoclub usluge vec10 godina proizvodjac SUN equipment holandija

Comment

• Keketarac
          CBC Senator XXL
          • 01.09.2007
          • 588
          • Novi Sad
          • Seat Ibiza 1.2 TSI

Meni je tresao pri kocenju kad je zapekla jedna od bolcni po kojoj plivaju celjusti. Pored vibracija nije kocio jednako na prednjim tockovima i malo je vukao u stranu.

Na 110.000 km je opet poceo da trese, ali zbog diskova, posle obrade miran kao bubica.

Comment

• StudentBGD
            CBC Senator XXL
            • 18.12.2007
            • 1027
            • Beograd

Ajde da iskoristim tudju temu, ako se pokretac ne ljuti.

Pre 3-4000 stavljeni novi diskovi i plocice. Auto super koci, medjutim juce primetim da pri kocenju sa vecih brzina auto trese. Kada kazem vece brzine mislim na 120-150kmh, normalno kocenje da bi se iskljucio sa autoputa i sl. Na manjim brzinama ne trese ili ja ne osecam. Ovo je tek juce pocelo da se desava,auto je normalno kocio i na tim vecim brzinama.
            Ne vuce ni u jednu stranu. Od kada sam montirao nove kocnice cuje se jako blago struganje (vise kao huk) kada je auto u pokretu, kada pritisnem kocnicu nista se ne cuje. Nista specijalno tako da mi nije ni smetalo
            Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• TheWickerMan
              CBC Senator XXL
              • 11.09.2007
              • 791
              • DE
              • AR Giulietta TCT

Nekvalitetni novi diskovi koji su se pokrivili...isti problem imam , od 120 do 80 km\h trese,a nove plocice i diskovi....jednostavno,nekvalitet novih delova...

Comment

• kapitalac
                CBC Veteran
                • 06.08.2010
                • 107
                • Banjaluka

Ja bi provjerio i selen blokove. Kod neravnog diska nije toliko bitna brzina vozila kao kod selen blokova
                I dragsteri koriste alkohol

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

A i diskovi su ATE nisu neki krs.
                  To date there has never been a faster car built for the public road and,
                  it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

Prvoericemo sve uskoro
                    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• aivan
                      CBC Senator
                      • 28.02.2006
                      • 247
                      • Bograd, Mirijevo

Originally posted by StudentBGD
                      Od kada sam montirao nove kocnice cuje se jako blago struganje (vise kao huk) kada je auto u pokretu, kada pritisnem kocnicu nista se ne cuje...
                      Zvuci kao da ti plocice konstanto blago struzu o disk (i konstantno ga greju), to su idealni uslovi da iskrivis disk(ove) nakon par hiljada km, sve i da su najboljeg kvaliteta (a nazalost najcesce nisu).
                      Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• Dejanku
                        CBC Početnik
                        • 17.10.2010
                        • 3
                        • Beograd

Originally posted by shone190
                        Ima li neko predstavu sta moze da bude problem, u pitanju je Fiat Punto 2007g. Auto trese prilikom kocenja, papucica igra kao da je ABS u pitanju Prvo su obradjeni diskovi, pa nista, pa onda kupljeni novi, montirani kad ono opet isto Sta jos moze da bude razlog ovome? Trap je pregledan i trebalo bi da se menja leva viljuska ali nista specijalno, ima malo lufta.

Pozdrav!
                        Šone kada ti trese pri kočenju recimo kada počneš da kočiš ništa , a kda stisneš jači papuču onda trese . To je sigurno nepravilno obrađeni diskovi . Oni kada se stave u strug svi to centriraju na komparator međutim tu uvek postoji mala razlika , i ona se uvek ispoljava na jačem kočenju . To je slučaj i sa dobošima . To ćeš utvrditi na sledeći načim . Podigneš auto na klocne - panj prvo jedan točak i skineš točak , upališ auto i pod malim gasom lerom u prvoj pustiš točak u pogon . Možda će ti se okretati i bez ubacivanja u brzinu ( kod mene na pežou se okreće i bez ubacivanja u brzinu ) tada prilikom okretanja videćeš da disk se u jednom svom delu kruga okreće brže , a u drugom delu kruga kači uspori okretanje . To ako primetiš malo da kači prilikom kočenja to je mnogo zato što disk baca , To uradiš i sa drugim točkovima . Doboše okreći rukom i vidi dali kače . ili da ti neko pomogne da pritiska kočnicu polako dok nepočne otpor . i tada ćeš videti dali kači , ako kači u jednom delu kruga to nije dobro . Jdini majstor koji ima specijalnu mašinu za obradu diskova i doboša je u Zvečkoj kod Obrenovca i nije skup . Ja sam imao isti problem i rešio sam kod njega . Trenutno nemam njegov telefon , ali imaću za nekoliko dana kada kođem kući pošto sam na putu . Drugi razlog može biti i lager da je toliko propao pa da baca , ali on bi jako zujao pri vožnji i to bi morao čuti . Čisto sumnjam da je lager . Pozdrav .

Comment

• Canonada
                          CBC Član
                          • 12.01.2010
                          • 36
                          • K.Mitrovica

I ja imam slican problem.Diskovi se krive,obradjivani dva puta i posle nekog vremena opet pocnu da tresu,prvo na vecim brzinama,70-80,a onda mnogo kasnije i na manjim. Kada auto ide,nebitno da li je u brzini ili leru cuje se cijukanje,kad malo mrdnem volan prestaje.Da li je glavcina ili nesto drugo,sta mislite?

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

U slučaju da kočiona klješta glave i ne otpuste potpuno pločicu od diska,dolazi do pregrevanja i krivljenja diska. Obično se vidi po boji diska,mada nije pravilo.

Comment

• Canonada
                              CBC Član
                              • 12.01.2010
                              • 36
                              • K.Mitrovica

Hm,plocice su kad su bile nove bile malo deblje,pa su smirglane,bice da one nisu bile deblje nego da je neki problem sa kljestima kao sto ti kazes,sad sam skroz zbunjen...

Comment

• ragazzoni
                                CBC Senator XXL
                                • 24.02.2009
                                • 774
                                • Obrenovac i okolina
                                • Opel Omega 2.0i-16v

Stavi iglu komparatera na kočione površine diska, pa iskontroliši koliko BACAJU kad se zavrte. Nekoliko puta je ova tema obrađivana na forumu. Ljudi ne mogu da veruju da i potpuno novi diskovi bacaju. Mašina koja obrađuje na autu je dobra stvar jer se praktično isprave moguće greške u sklopu glavčina-disk, de na kraju površina kočenja bude bez BACANJA. Kod strugarske obrade je najbitnije da su paralelne površine stezanja i kočenja, tj. da se uradi obrada iz jednog stezanja. Dalje su problemi na trapu, amortima, gumama i felnama. Vrlo često se dogodi da guma jeste dinamički balansirana i nema vibracija, ali je kriva i nije u centru pa i to proverite. Efekat kocke koja se kotrlja, a balansirana je.
                                ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                                Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
                                X