Nisam imao do sad dizel, pa ne znam da li su slabije vibracije na leru normalne ili ne. Pri ubrzavanju ne osecam neke vibracije, bez obzira na broj obrtaja, dok ne stignem do 4. a narocito 5. brzine i i to u rangu 100-120km/h. Ali, kad npr. petom vozim 100km/h i dodam gas auto pocne da se trese kao da se odvio tocak. Cim pritisnem kvacilo auto se smiri. Ako dodajem i dalje gas, npr 140-150km/h, on se sve vise smiruje. Prvo mi je jedan majstor rekao da su krstici na osovini (ili poluosovini, nemam pojma), a na moje pitanje da li moj auto ima pliv. zamajac, kaze ima ali nije on, ne cuje se pri paljenju/gasenju i slicnim testovima. Onda odem do drugara cija specijalnost nisu fordovi vec fiat/alfa/lancia, i on smatra da se krstici osecaju pri kretanju, kao i u 1., 2. brzini, a da te vibracije u visim brzinama se pre mogu pripisati pliv. zamajcu.
Onda sam malo jurio po internetu informacije o zamajcu, i procitam da focus 1.8 tddi, 2001. godiste, od 90ks uopste nema pliv. zamajac.
Stoga, moja pitanja su:
1. Da li moj auto ima pl. zamajac? Procitao sam da hoce da crkavaju na kilometrazi 150000-200000km, moj ima 163000km, tako da mozda je on? Ali, na nekoliko mesta sam procitao da ovaj model nema pl. zamajac. Ako je on, da li se samo on menja, ili mora neki komplet (npr. sa lamelom, korpom...)
2. Ako nema pl. zamajac, sta moze da stvori takve vibracije? Takodje sam procitao da hoce focusu da crknu stabilizatori, ono sto nisam saznao je kakvi stabilizatori, trapa ili sta? Mozda su oni crkli pa se javlja taj efekat?
Onda sam malo jurio po internetu informacije o zamajcu, i procitam da focus 1.8 tddi, 2001. godiste, od 90ks uopste nema pliv. zamajac.
Stoga, moja pitanja su:
1. Da li moj auto ima pl. zamajac? Procitao sam da hoce da crkavaju na kilometrazi 150000-200000km, moj ima 163000km, tako da mozda je on? Ali, na nekoliko mesta sam procitao da ovaj model nema pl. zamajac. Ako je on, da li se samo on menja, ili mora neki komplet (npr. sa lamelom, korpom...)
2. Ako nema pl. zamajac, sta moze da stvori takve vibracije? Takodje sam procitao da hoce focusu da crknu stabilizatori, ono sto nisam saznao je kakvi stabilizatori, trapa ili sta? Mozda su oni crkli pa se javlja taj efekat?
Comment