Iritirajući problem sa kočnicama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vandeo
    CBC Član
    • 30.03.2006
    • 79
    • Petrovac

Iritirajući problem sa kočnicama

Citroen AX
    Kako sam ax-a kupio iz garaže gde je stajao mnoogo dugo, čim sam ga kupio (pre par godina) zamenio sam zadnje kočione i paknove te razradio prednje kočnice.
    Od prošle godine, stalno mi blokira jedan od zadnjih točkova i to ne stalno, već samo kada padne kiša i kada je velika vlaga vazduha. Neverovatno ali istinito. Posle mi treba vožnja od 5-6 km i konstantno korišćenje kočnica da bi problem nestao.
    Sledilo je ponovno menjanje kočionih, pa paknova, sajle ručne, pa ponovo paknova, pa glavnog kočionog, pa sam na kraju isključio onaj peti kočioni. Prođe neko vreme i problem se ponovo javi. Sada i kada obavim ono "inicijalno" kočenje u brzoj vožnji, kada nalegnem na kočnicu, krene da vuče na onu stranu na kojoj je točak koji inicijalno blokira.
    Iko sa sličnim problemom, ili možda rešenjem?
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: Iritirajući problem sa kočnicama

Struktura kocionog dobosa previse sklona koroziji sto za posledicu ima povecanu silu kocenja .Posle par kocenja paknovi skinu taj sloj i posle koci normalno.Resenje ti je zamena dobosa.
    Peti kocioni vrati na svoje mesto,pod obavezno!

Comment

• vandeo
      CBC Član
      • 30.03.2006
      • 79
      • Petrovac

Daj Bože da je to.
      Jedino cevi i doboše nisam menjao. Hajde da probam

Comment

• vandeo
        CBC Član
        • 30.03.2006
        • 79
        • Petrovac

Zamenio sam doboše. Mnogo je bolje, ali i dalje zadnji levi točak, prilikom totalne primene sile na kočnicu, ima tendenciju da blokira prvi........

Comment

• vandeo
          CBC Član
          • 30.03.2006
          • 79
          • Petrovac

Našao sam napokon rešenje pa reko, da ispričam.
          Svi majstori koji su se latili posla popravke kočnica na mom autu su se okretali prema problemu kočenja samo zadnjeg levog točka, koji je uglavnom jedini i kočio.
          Problem je u stvari bio u prednjim kleštima kočnica.
          Ovo što je kočio samo zadnji levi je problem oko neke poluge u desnom zadnjem točku koji se stalno zatezao i uslovljavalo je samo da zadnji levi. A što se tiče prednjih, oni uglavnom nisu ni radili.
          Na prednjim kleštima se unutar cilindara napravio venac (udubljenje) u koje su upadale gumice klipova kočionih cilindara i oni zapravo uopšte nisu reagovali.... tako da su u svtari sve vreme prednji zezali....

Comment

Working...
          X