U tehničkim podacima za Lagunu II stoji da može felna 6.5J X 15 uz gume 195/65-15. U ovoj velikoj potražnji je veoma teško naći te felne. Našao sam felne 6J X 15. Dali neko može da mi kaže šta može biti problem ako stavim te felne (6JX15 umesto 6.5JX15) uz gume koje preporučuju (195/65-15).
Felne, razlika između 6J i 6.5J
Collapse
X
-
Re: Felne, razlika između 6J i 6.5J
Nećeš imati nikakav problem jer se guma širine 195 može montirati na obe felne. Problem može nastati ako za zimski set uzmeš užu gumu ( npr 185 ) onda ti je bolje da kupiš 6J . Ako nekada planiraš da pređeš na širu gumu ( npr 205 ) onda kupi 6,5 J.
Znači reši da li ćeš nekada u budućnosti imati potrebe za širim ili užim gumama od trenutnih i na osnovu toga reši.
-
-
Originally posted by Ji 4TzeJ je oznaka oblika ruba, ne jedinica mere ili šta već (ono jota je domaća izmišljotica)
A brojka je širina u inčima, dakle razlika je pola " tj. 1.27cm. Inače na felnu širine 6 coli, bez problama idu i gume širine 205 mm.
Comment
-
-
Originally posted by pantoInače na felnu širine 6 coli, bez problama idu i gume širine 205 mm.
milanvoda: Felne koje si nasao ne moraju za sigurno 100% odgovarati. Moras pogledati i druge paraetre... Koji je ofset te felne ET=? Kolika je centralna rupa?
Comment
-
-
Originally posted by kilsonOriginally posted by pantoInače na felnu širine 6 coli, bez problama idu i gume širine 205 mm.
Na mojoj Xantiji fabricki 205/60-15, a felne sirine 6 coli.
Comment
-
Comment