Pre 5 dana su wintere stavljene na Ignisa i trenutni utisak je da su mekse (udobnije) i tise od Bidgestone Turanze. Videcemo kada pocne sneg i slicne gluposti.
WINTERA
Collapse
X
-
Originally posted by bricki TG 635 i Wintera su radjeni po istoj ART ideji sto se tice usmerenog dizajna i po tome su vrlo slicne u ponasanju po kisi. (635 je tvrdjih bokova i bolja je na kocenju).Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Originally posted by brick.:Cuore Sportivo:.
Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`
Comment
-
-
Jednom sam vec pominjao. Uzeo sam Wintera gume pre mesec dana i nisma bas odusevljen drzanjem na suvom i na temperaturama vecim od 10 C. Takodje i na vlaznom kolovozu pokazuje blazi gubitak trakcije pri kocenju, mada sve ostalo je stvarno savrsenstvo za ulozeni novac!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Svakako da je povoljno kupiti Tigrove gume koje po pricanju svih ni malo nisu lose. Voleo bi da negde vidim neki test ali ne nalazim nikako. Jedino sto mi bode oci i usi je njeno ime a deklarisana kao All Season i izgled sare u vezi sa tim. To jednostavno ne moze da ide zajedno tek tako. No nije bitno ako zadovoljava potrebe u okviru cene (klase). To je najvaznije. Ne treba zanemariti da su i automobili veoma razliciti a oni "losiji" i laksi su jako osetljivi na sve. Kod njih se i lakse oseti razlika a i izbor je jako suzen. Ne moze biti gore. Los auto, a najskuplje gume
Ima razloga zasto sam za to da se ne koristi zimska guma kad nije zima jer je cela njena konstrukcija skroz drugacija a osnovna pretpostavka da se zimi vozi u skladu sa zimom a to znaci dosta SPORIJE. U tom slucaju je super fina i mekana voznja uvek sa zimskom gumom. Ne daj boze da moras da kocis naglo na suvom pri velikoj brzini a da je tezak auto. Postoji zimi i suvomrazica pa je autoput isti kao i leti samo sto voznja u tom slucaju ne sme da bude kao da je leto. Naravno da tako niko na razmislja a trebalo bi malo. Mekana masa u kombinaciji sa mekanim bokovima je ipak veoma opasna. S druge strane posebno je prijatan osecaj voziti se mekano po losijem putu a to je u 90% slucajeva tako. Ipak, u krivinama samo ljulja kad je toplo a i kad je hladno.
Comment
-
-
Ne daj boze da moras da kocis naglo na suvom pri velikoj brzini a da je tezak auto
meni dovoljno.
i da to kocenje,
pri 170-20 km/h i oko 1.900kg mase nema nikakvih problema, odlicno koci.
za vece mase nisam imao prilike da probam kocenje.
i ja sam bio prilicno skeptican o ponasanju Wintere pri visim temperaturama i na suvom. posle prvih iskustava ukljucujuci i spoljnih +42C u hladu sve sumnje su potpuno otpale- Wintera vrsi posao kako treba.
izgleda da se nismo razumeli, Wintera nije mekana bar ne preterano meka ni u bokovima. i nema nikakvog ljuljanja u krivinama ili bilo sta slicno.
samo kazem da je meska od tipicne high perfomance strogo letnje gume koja ima skoro ko kamen krute bokove, i da je osecaj na volanu nesto sporiji odziv.
drugih primedbi ja nemam mad ani ovo nije priomedba- prosto osobina takvog tipa guma.
za nase uslove puteva i nacina eksploatacije vozila Tigra je napravio pogodnu gumu prema mom misljenju.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
za nase uslove puteva i nacina eksploatacije vozila Tigra je napravio pogodnu gumu prema mom misljenju.
Comment
-
-
naravno, sa trosenjem opada i sposobnost prijanjanja po losim podlogama.
taman je ova "zima" dobro dosla da se ono sto je preostalo potrosi do sledece sezone
izdrzala je 2 zimske sezone sa uspehom, uz koriscenje tokom cele godine ( i leti) cenim da ce do granice potrosenosti (1,6mm) moci da dogura do 50.000km.
za moj ukus sasvim korektan zivotni vek za jednu gumu tog tipa.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Kupljene 2 gume:
WINTERA 185/60 R14 - 3289 dinara/kom. sa montazom i balansiranjem.
Auto Vrbas.
A u Tigrovoj radnji cena veca nekih 500-600 dinara.SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...
Comment
-
Comment