Problem sa menjacem kod Opela

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlada0902
    CBC Član
    • 26.11.2010
    • 38
    • Beograd

Problem sa menjacem kod Opela

Evo da otvorim novu temu, mada sam vec pokusao da pitanje "prikacim" drugoj temi, ali mi nije uspelo
    Dakle, nisam vozio auto dva dana i kad sam ga upalio, i pustio kvacilo, auto je bukvalno krenuo naped (iako nije bio u brzini), to mi se i sutradan desilo dok je auto bio hladan!!!??? Primetio sam i ranije kad stanem na semaforu, izbacim iz brzine, drzim kocnicu i pustim kvacilo da motor malo promeni zvuk (prigusi se)... Zna li neko sta je u pitanju? I da, da li je mozda u pitanju stelovanje kvacila i gde je najbolje da kvacilo "hvata"???
    Tako je glasilo pitanje pre par dana , ali sam preuzeo stvar u svoje ruke , kako bih nesto i promenio... Imao sam i drugih problema sa menjacem, tj. kada je auto vruc teze su se menjale brzine, pa sam malo "podigao" kvacilo, tako da je sada malo bolje (videcemo dokle)... Mislim da do gore navedenog problema dolazi zbog vrlo niskih temperatura i da je ulje previse gusto na minus 10-ak stepeni, ispravite me ako gresim! Posto sam sam "stelovao" kvacilo, zanima me kako da znam da li sam to ok odradio (sada hvata negde na sredini), a sto ga vise podizem to je bolje za menjanje brzina, pa me zanima "dokle smem da idem"??? Imajte u vidu da sam u ovom "sportu" totalni pocetnik... Toliko...
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: Problem sa menjacem kod Opela

Zameni ulje u menjacu,sipaj odgovarajuce.Kvacilo si dovoljno podigao,ne bi valjalo vise.
    Za saltanje kad je vruc,podmazi poluge kod rucice menjaca,nekim sprejom,ako ne pomogne-spremaj lovu za novi set kvacila

Comment

Working...
    X