Problem sa kočnicama (SMART For Two 0.8 cdi)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • marijano
    CBC Član
    • 12.12.2009
    • 17
    • Beograd

Problem sa kočnicama (SMART For Two 0.8 cdi)

Mnogo bi mi značilo ako bi neko znao da mi objasni šta je problem koji mi se javlja.
    Naime problem je sledeći:
    Prilikom kočenja (kad kočim malo - nije puna papuča) dešava mi se da čujem ABS na prednjim točkovima kako se aktivira (grebe). Kada odem u servis kažu da je sve OK, al na tehničkom tvrde da mi zadnji točkovi ne koče koliko bi trebalo u šta i sam verujem jer čujem ABS prilikom kočenja. Od skoro (poslednjih par dana) kada upalim auto i vozim jedno 5-6 kilometara pri kočenju osećam da mi volan vuče u levo tako da je moguće da da mi sad ni prednje kočnice ne rade kako treba. Nešto mi je u glavi da bi to možda mogao da bude peti kočioni cilindar ali nisam siguran i ne bih smeo da ga kupujem na pamet jer je poprilično skup deo, a možda može i da se popravi.

Napominjem da sam kupio i nove gume tako da nije do proklizavanja već jednostavno kočnice prave problem.

Ako je neko imao iskustva sa ovim ili zna šta je problem zamolio bih ga da mi napiše u odgovoru jer ne znam šta da radim sa ovim.

Hvala!
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: Problem sa kočnicama (SMART For Two 0.8 cdi)

jel taj automobil ima peti kocioni i ako ima sta ce mu

moguce da ti je neka kocnica blokirala ili se dislocirao abs senzor.. nista bez dijagnostike za abs koja simulira voznju i kocenje u abs kompjuteru

Comment

• marijano
      CBC Član
      • 12.12.2009
      • 17
      • Beograd

Valjda ima. Ko će ga znati. Znači ipak moram u Mercedesov servis na šišanje. Dajte još neko iskustvo dok nisam otišao kod haračlija

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Pa osnovni razlog za ukljucivanje ABS-a je da senzor prijavi blokadu na nekom od tockova. Posto to nije NOV auto, logicno je prvo ocistiti sam senzor ali i nazubljeni deo na kinetickom ako ga ima. Ovo za obicnije automobile. Dalje treba ocistiti i same konektore koji spajaju senzore sa ostatkom instalacije. Dalje treba proveriti koliki je nominalni otpor na svakom senzoru i uporediti ga sa otporom na ispravnom senzoru.

Kada se pregledaju ove "gluposti" treba ici dalje na ECU ABS-a....

Meni je jedna korsa B pravila upravo ovakve stvari. Ono prilazim semaforu, sve suvo, nema klizanja a ABS se ukljuci, jako neprijatno. Upravo sam sa prvim delom price (ciscenjem).
        https://t.me/pump_upp

Comment

• marijano
          CBC Član
          • 12.12.2009
          • 17
          • Beograd

Hvala puno.
          Pokušaću ovih dana da rešim problem. Živ bio.

Comment

Working...
          X