VELIKI POZDRAV svima na ovom forumu! Molio bih za pomoc sve one koji znaju ili koji su imali problem slican mom problemu da mi pomognu. Kupio sam auto Peugeot 407 1.6 hdi, 110 ps, 2004 god, 144.000km. Auto je veoma lepo ocuvan i kada sam ga kupio pre 3 meseca bilo je sve OK... medjutim od pre mesec dana pocelo je da se cuje neko "cvrkutanje ili ciju...ciju" kad pali i gasim motor. Radio sam kompletan veliki servis tj. spanere kaiseve, remenicu na radilici novu stavio...ali to nije bilo do toga...ipak se "to" cuje u menjacu. Citam po svim Forumima i sve me vodi na "Plivajuci zamajac", ali... kod mnogih, bar na forumima, osete lupkanje u papucicu kvacila kad stave nogu na nju - kod mene se to ne oseca, kod drugih - auto trza kad krecu u prvoj brzini - kod mene ni toga nema, kod trecih se cuje neko lupkanje u menjacu ili kad stisnu kvacilo motor drugacije radi tj. tise jer se odvoji kvacilo od motora - kod mene ni toga nema. Auto mi radi sasvim mirno i tiho,odlicno drzi papucicu kvacila (mislim hvata na polovini kad se pusta kvacilo), nista ne melje i ne lupka u menjacu ali se ipak cuje to "ciju-ciju" kod startovanja i gasenja motora. Mislim, sta vise, da se sada sve vise i vise cuje nego pre mesec dana, cak mislim da je pocelo da se cuje tiho i dok auto radi i na leru i cim malo dodam gas to prestaje. Proveravao sam i drzace motora i ni tneo nije. I jos nesto...probao sam-ubacim auto u neku brzinu, naravno auto je ugasen, i gurkam auto napred-nazad, tek da malo pomera motor i menjac i to se opet cuje iz menjaca.
sta da radim sa time? Da rasturam menjac ili ne? Majstori naravno kazu da je zamajac. Recite mi Vasa iskustva. Da li je imao neko takav problem? koliko kosta taj set kvacila? Moze li se neki obican zamajac staviti umesto tog plivajuceg?
Hvala Vam na svim savetima!!!
sta da radim sa time? Da rasturam menjac ili ne? Majstori naravno kazu da je zamajac. Recite mi Vasa iskustva. Da li je imao neko takav problem? koliko kosta taj set kvacila? Moze li se neki obican zamajac staviti umesto tog plivajuceg?
Hvala Vam na svim savetima!!!
Comment