Peugeot 407 1.6 hdi - Problem sa "CVRKUTANJEM" u menjacu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ZeXiMiX
    CBC Početnik
    • 13.03.2010
    • 8
    • Pozarevac

Peugeot 407 1.6 hdi - Problem sa "CVRKUTANJEM" u menjacu

VELIKI POZDRAV svima na ovom forumu! Molio bih za pomoc sve one koji znaju ili koji su imali problem slican mom problemu da mi pomognu. Kupio sam auto Peugeot 407 1.6 hdi, 110 ps, 2004 god, 144.000km. Auto je veoma lepo ocuvan i kada sam ga kupio pre 3 meseca bilo je sve OK... medjutim od pre mesec dana pocelo je da se cuje neko "cvrkutanje ili ciju...ciju" kad pali i gasim motor. Radio sam kompletan veliki servis tj. spanere kaiseve, remenicu na radilici novu stavio...ali to nije bilo do toga...ipak se "to" cuje u menjacu. Citam po svim Forumima i sve me vodi na "Plivajuci zamajac", ali... kod mnogih, bar na forumima, osete lupkanje u papucicu kvacila kad stave nogu na nju - kod mene se to ne oseca, kod drugih - auto trza kad krecu u prvoj brzini - kod mene ni toga nema, kod trecih se cuje neko lupkanje u menjacu ili kad stisnu kvacilo motor drugacije radi tj. tise jer se odvoji kvacilo od motora - kod mene ni toga nema. Auto mi radi sasvim mirno i tiho,odlicno drzi papucicu kvacila (mislim hvata na polovini kad se pusta kvacilo), nista ne melje i ne lupka u menjacu ali se ipak cuje to "ciju-ciju" kod startovanja i gasenja motora. Mislim, sta vise, da se sada sve vise i vise cuje nego pre mesec dana, cak mislim da je pocelo da se cuje tiho i dok auto radi i na leru i cim malo dodam gas to prestaje. Proveravao sam i drzace motora i ni tneo nije. I jos nesto...probao sam-ubacim auto u neku brzinu, naravno auto je ugasen, i gurkam auto napred-nazad, tek da malo pomera motor i menjac i to se opet cuje iz menjaca.
    sta da radim sa time? Da rasturam menjac ili ne? Majstori naravno kazu da je zamajac. Recite mi Vasa iskustva. Da li je imao neko takav problem? koliko kosta taj set kvacila? Moze li se neki obican zamajac staviti umesto tog plivajuceg?
    Hvala Vam na svim savetima!!!
  • mobbdeepqb
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2009
    • 383
    • beograd

Re: Peugeot 407 1.6 hdi - Problem sa "CVRKUTANJEM" u menjacu

Ja mislim da tvoj auto nema plivajuci zamajac,ali nisam siguran.Ako ti se cuje ''ciju-ciju''kao sto kazes onda mogu da budu lezajevi

Comment

• nina996
      CBC Senator XXL
      • 20.03.2009
      • 324
      • leskovac

Mozda je druk lager
      Pirke

Comment

• ZeXiMiX
        CBC Početnik
        • 13.03.2010
        • 8
        • Pozarevac

Ne znam zaista sta bi to moglo da se cuje u menjacu. Razgovarao sam sa jednim od MAJSTORA koji radi u PEUGEOT/CITROEN servisu i on mi kaze da je Zamajac.... dao mi je cak savet da uspricam WD-SPREJ u menjac, tj. ispod auta se vidi zamajac nekih 5-6cm u polu-krugu ili gore (gde stoji onaj hidraulicni ventil sto potiskuje kvacilo), jer se u tom delu menjaca nalazi korpa, lamela, druk-lezaj i zamajac - jer je navodno "mozda" nesto unutra iskorodiralo i zardjalo pa skripi (taj deo menjca je suv i u njemu se ne nalazi ulje vec samo korpa, lamela i zamajac).. .. I ja tako i uradio...uspricao WD-sprej...malo u stanju mirovanja motora a malo kad upalim motor pa uprskao sprej da bi ga zamajac razbacao po tom delu menjaca i da bi sprej dopreo do "TOG" mesta gde skripi tj. gde je ostao suv....medjutim...od tada se "ciju-ciju" cuje jos VISEEEE!!!

Comment

• SHNAPSI
          CBC Član
          • 01.12.2010
          • 65
          • NIS
          • CITROEN XSARA 2.0 HD

Povuci rucnu ubacaj u 1 vu popustaj pedalu spojnice (aj . kvacilo ) ako ti lakse. Prati rad motora ako i polozaj papucice . Ako prelazi polovinu ne valja ako auto radi nepromenjenim ritmom opet ne valja ako se na posletku ugasi to je dobro ali ne presudno,pa javi sta se zbiva sa zvucima islicno,moze tu biti masa stvari ali ajd da krenemo od jednostavnog.Toliko o tome. Auto te sluzi ,radi ,vozis ,pa u cemu je problem kupimo polovnjak od ko zna kojih firmi preko grane pa hocemo formulu da samo prede ne ide to tako .Rece mi jedan matori komsija skoro jednu foru a vazi i danas "Prvi vlasnik vozi i menja ulje , drugi vozi i poravlja , a treci samo popravlja i psuje ,,Poenta u Serbiji je ne biti onaj treci , po svim izgledima.
          Vozi i uzivaj .
          NISTA NE KASNI - SAMO JE KASNO ZATRAZENO +++++

Comment

• ZeXiMiX
            CBC Početnik
            • 13.03.2010
            • 8
            • Pozarevac

Originally posted by SHNAPSI
            Povuci rucnu ubacaj u 1 vu popustaj pedalu spojnice (aj . kvacilo ) ako ti lakse. Prati rad motora ako i polozaj papucice . Ako prelazi polovinu ne valja ako auto radi nepromenjenim ritmom opet ne valja ako se na posletku ugasi to je dobro ali ne presudno,pa javi sta se zbiva sa zvucima islicno,moze tu biti masa stvari ali ajd da krenemo od jednostavnog.Toliko o tome. Auto te sluzi ,radi ,vozis ,pa u cemu je problem kupimo polovnjak od ko zna kojih firmi preko grane pa hocemo formulu da samo prede ne ide to tako .Rece mi jedan matori komsija skoro jednu foru a vazi i danas "Prvi vlasnik vozi i menja ulje , drugi vozi i poravlja , a treci samo popravlja i psuje ,,Poenta u Serbiji je ne biti onaj treci , po svim izgledima.
            Vozi i uzivaj .
            POZDRAV DRUSTVO.
            Evo me sa novim informacijama. Upalio sam sam probao kao sto si mi i predlozio. Upalio sam auto...povukao rucnu do kraja...ubacio u 1.brzinu i polako pustao kvacilo. E sad ovako stoje stvari: Dok auto radi na ler gasu, znaci oko 750 o/min, polako pustam kvacilo i motor pocinje da zateze (da krece), vec sa oko 1/3 celog slobodnog hoda papucice kvacila-znaci skoro skroz dole-a totalno napne ili zategne lamela na 1/2 ili malo vise na "gore" slobodnog hoda papucice kvacila, tj znaci da potpuno zalepi lamela na polovini ili za nijansu gore od poda automobila. Kada na ler gasu ovo probam i dok pustam lagano kvacilo, to "ciju-ciju" se cuje non-stop.
            E sad druga varijanta...isto rucna povucena do kraja, samo sto sad drzim gas i obrtaje motora na 1500 o/min i pustam lagano kvacilo...auto krece da vuce i povlaci zadnje tockove iako je rucna povucena ... ali ono "ciju-ciju" se sad ne cuje
            Znaci da kad auto ima opterecenje tih zvukova nema, jedino se cuje u stanju mirovanja, paljenja i gasenja(najvise tada) i prilikom kretanja auta... ali probao sam i da se krece auto u prvoj na malom gasu (oko 1600 o/min) i naglo pustim gas i zacuje se "ciju" pa mu iz tih malih obrtaja (1000 o/min) dodam gas i opet cujem "ciju"...i isto to probam u 2. brzini i opet isto se cuje...
            Znaci kad motor vibrira "napred-nazad" tada se cuju ti zvuci (kao da proklizava kais - ovo je cisto da imate pretpostavku kakav je to zvuk koji se cuje).

Comment

• banekg
              CBC Senator XXL
              • 06.09.2010
              • 1274
              • Nis
              • Toyota Carina e 2.0

Podji od najgluplje moguce varijante - proveri kais koji okrece alternator, ako je malo labav, on kaze "ciju".
              Long Live CBC!!!

Comment

• ZeXiMiX
                CBC Početnik
                • 13.03.2010
                • 8
                • Pozarevac

Jesam, gledao sam i ja i majstor i iz kanala i na dizalici i tacno se ispod auta(kada gledas) cuju zvuci iz menjaca. Kaiseve ispanere sa pumpom sam stavio nove i opet isto. Upravo sam i ja mislio da je neki kais ili spaner i zato sam i menjao ali opet je ostalo isto - znaci zvuci dolaze iz menjaca. A gere sam naveo da su ti ZVUCI KAO KAD SE CUJE KAIS cisto da bi imali predstavu kako to zvuci u menjacu. Hvala na ponudjenim mogucnostima za popravku ali nije to to.

Comment

Working...
                X