Tečnost iz radijatora za grejanje (hladnjačića) iscurela na pod i upila ga izolacija!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alazovic
    CBC Član
    • 17.11.2006
    • 26
    • Kraljevo

Tečnost iz radijatora za grejanje (hladnjačića) iscurela na pod i upila ga izolacija!

Pozdrav,

Pre jedno mesec i po dana pukao mi je radijator grejanja na Audiju 80 (pukotina 5-6cm!) i par litara rashladne tečnosti se izlila na pod ispod mojih (vozačevih) nogu. (Drugi put za par godina sličan problem - http://www.cbc.rs/showthread.php/117...nje-kako-treba )

Auto je otičao odmah kod majstora, radijator zamenjen za 2 dana i sve je bilo OK...

Ali od tada, u vožnji sam konstantno osećao slabašni miris antifriza. Pitao sam svog majstora šta se to dešava kad mi se lepo osušio pod, a on mi je malo odvrnuo patos kod vrata i pokazao - SVA TEČNOST JE U STVARI JOŠ UVEK BILA TU!!!

Ispod patosa se nalazi neki zvučni izolator - filc debljine oko 1cm koji je upio celu količinu antifriza! Počelo da se buđa, smrdi ko tvor!
    Skinuli smo vozačevo sedište, odvili desetak šrafova, povrnuli patos i izvukli izolaciju iz kola. Ostavio sam je da se osuši, ali mislim da je to uzaludan posao jer antifriz se proširio na više od polovine izolacije i pitanje je da li će to da bude upotrebljivo i kad se osuši za 5-6 (7,8,9...) dana.
    Da li mislite da ova izolacija može da se osuši, da li će i dalje da smrdi???

Da li neko ima predstavu gde bi mogao da nađem neku sličnu izolaciju, pa da je iskrojim i ubacim mesto postojeće?
    Ili da jurim neko polovno Audi jaje, pa da vadim izolaciju...

Ajd, pozdrav od mene - pešaka
    L.A.
    Dobrodošli u Kraljevo www.kraljevo.com
  • kvadris
    CBC Početnik
    • 07.12.2009
    • 4
    • Paraćin

Odg: Tečnost iz radijatora za grejanje (hladnjačića) iscurela na pod i upila ga izola

Isparenja antifriza su veoma štetna ako se udišu, postoje analize koje ga stavljaju na listu kancerogenih materija.
    Izbaci izolaciju iz auta i ako ne nađeš drugu. I dobro operi vodom.
    Ako baš želiš da zadržiš izolaciju probaj da je konzerviraš, tako što ćeš je preliti nekim materijalom (poliesterom, voskom, tečnom gumom
    nekim poliuretanskim premazom...) da bi sprečio isparavanje.

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Odg: Tečnost iz radijatora za grejanje (hladnjačića) iscurela na pod i upila ga izola

A zar nije jednostavnije da kupi čovek takav filc u nekoj prodavnici za tapaciranje nameštaja ?
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• stepa53
        Banovan
        • 17.05.2011
        • 56
        • kragujevac
        • honda civic coupe

U Kragujevcu postoji prodavnica koja prodaje upravo taj filc,ja sam ga prosle godine kupovao cini mi se da ima 1,2 i 3 cm debljine inace je u tablama mislim metar sa metar i nije nesto skupo.
        Prodavnica je na putu za Ilicevo cim se prodje pruga sa leve strane firma se mislim zove Partizan.

Comment

• kvadris
          CBC Početnik
          • 07.12.2009
          • 4
          • Paraćin

Originally posted by comi 1342 View Post
          A zar nije jednostavnije da kupi čovek takav filc u nekoj prodavnici za tapaciranje nameštaja ?
          Ponavljam nije ovde glavni problem filc nego isparenja antifriza.

Comment

• alazovic
            CBC Član
            • 17.11.2006
            • 26
            • Kraljevo

Nisam uopšte znao da ima da se kupi pamučni filc. Ali evo, sad znam
            Firma Azma Kragujevac prodaje table tog filca pod nazivom Azmafon. Kupio tablu od 10mm, dobro isprao tepih juče, očekujem da će današnje sunce da ga dobro isuši!
            Taman kad se vratim sa posla - kreće montaža...

Pozdrav,
            Aleksndar
            Dobrodošli u Kraljevo www.kraljevo.com

Comment

Working...
            X