PUNTO,kocnice ...POMOC #2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Daka
    CBC Senator
    • 15.06.2005
    • 277
    • Subotica

PUNTO,kocnice ...POMOC #2

Naime imam punto 97' ,promenio sam prednje diskove i pakne,zadnje dobose i pakne ,sajle za rucne,i meni na brzini preko 60 km/h , pocinje da trese tj. da vibriira pozadi i to osetim takodje i na pedali kocnice,gume su MICHELIN ali t ose desava nakon zamene dobosai pakni!!
    napomenu cu da sam imao sledecu havariju da mi je prilikom zamene ispao onaj osigurac u doboshu sto drzi pakne pa se bojim da je mozda napravio neku havariju...pa molim za strucnu pomoc?!?!(dali moze dobos bas tako lako da se osteti ili je mozda pakna)?!?!
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Da li kada kocis ili samo dok odrzavas tu brzinu?
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Daka
      CBC Senator
      • 15.06.2005
      • 277
      • Subotica

samo kad kocim kad je brzina kretanja preko 60 km/h,a kad stojim deluje mi sve u redu

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Po meni je prva sumnja disk na prednjim tockovima ili eventualno plocice, jer ti je na dobosima manja sila i teze je da osetis na pedali. Probaj da povlacis blago rucnu dok vozis preko 60, tada ti se aktiviraju samo paknovi, ako onda ne podrhtava, onda su diskovi ili plocice napred!

Comment

• Daka
          CBC Senator
          • 15.06.2005
          • 277
          • Subotica

Ej,ja sam prvo promenio dobose i pakne,pa posle nekoliko dana prednje diskove i plocice,tako da nije to sa prednje strane nego otpozadi?!
          moguce da je mozda prolupao amortizer?

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

"Ispao osigurac koji drzi paknu"
            Nadam se da si montirao paknove sa osiguracem jer bez njega stvar nece da funkcionise.
            Drugo, nisi napisao da li si stavio nove dobose ili neke polovne ili obradjene. To skakanje papucice je tipicno kada su dobosi ekscentricni. Do paknova ne moze biti ako su montirani kako treba, posle desetak kilometara i malo maltretiranja oni legnu kako treba.

Amortizer nema veze s tim.

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Ako su dobosi polovni, skidaj ih pa ih obradjuj, ako su novi, onda si kupio neke lepljene paknove domace proizvodnje, pa njih skidaj i bacaj. Ako je sve novo i original, onda si lose montirao! Ne moze od amortizera da ti se tako trese!!!!!!

Comment

Working...
              X